Van de voorzitter…

Maandag 27 april 2020

Beste SVO-ers,

Maandag 27 april, het is Koningsdag of Woningsdag of welke term je ook maar aan deze dag wil geven. We hebben afgelopen dinsdag onze minister president mogen beluisteren. Vlak voor zijn toespraak lekte er al wat zaken uit. Even dacht ik dat we met onze jeugdleden wellicht weer aan de slag mochten, maar toen ik het woord “buitenlucht” hoorde wist ik al genoeg. Ik had er niet op gerekend dat we morgen 28 april al weer wat mochten gaan doen. Zonder hoop is er echter ook weinig leven. Het gemis van de vereniging in al zijn facetten stimuleerde kennelijk toch mijn hoop tegen beter weten in. Voorlopig is echter 20 mei de volgende datum waarnaartoe we onze hoop op hervatting uit mogen laten gaan.

Ik hou de hoop vast, maar met een gezonde dosis realisme. Mijn persoonlijke inschatting is dat we eventuele hervatting van de vereniging, op welk moment dan ook, in drie stappen zullen moeten gaan doen. Eerst Jeugd, dan senioren en als laatste de kantine. Als gezegd, dit is een persoonlijke inschatting. Als bestuur houden we vast aan de regels voorgeschreven door RIVM/NOCNSF/NTTB en/of gemeente. Die zullen ons na 12 mei, als diezelfde minister president ons weer toespreekt, laten weten wat mag en wat nog niet mag. We hebben op 14 mei weer een bestuursvergadering gepland staan. Die hadden we al eerder gepland dan dat we de verlenging tot 20 mei wisten. Achteraf een goede timing ☺.

In de tussentijd gebeuren er nog wel wat voorbereidende zaken. Heel “stiekem” wordt er al nagedacht over ons 70 jarig jubileum van volgend jaar. Een mooi moment om onszelf en onze omgeving te laten zien dat we ook de fase waarin we nu zitten kunnen overleven en er zelfs sterker uit kunnen komen. We zullen binnen bestuur langzamerhand gaan nadenken over tafeltennis op 1,5 meter. De tafel is lang genoeg. De voorzitter van de NTTB brak laatstelijk in de Volkskrant al een lans voor onze sport die zich juist zo goed leent voor de 1,5 meter samenleving. Het nadenken zullen we onderverdelen in de eerder genoemde driedeling, jeugd, senioren en kantine.

Aan de jeugdleden een oproep om te laten of en hoe je thuis nog bezig bent met tafeltennis. Ruben en Joeri zijn al te bewonderen op het besloten jeugddeel van de site. Sander beheert die voor ons. Stuur filmpjes op naar Sander, sjbstel@hotmail.com . Dan kan hij ze plaatsen. We plaatsen er ook filmpjes met allerlei tips en trucs, voor als je straks weer echt kan gaan tafeltennissen.

In de tussentijd hoop ik dat het bij jullie allemaal goed gaat en dat iedereen nog gezond is en geen narigheid in zijn directe omgeving heeft. Mocht dat wel zo zijn, deel het met ons als je dat wilt. Dan kunnen we elkaar steunen, al is het maar in woord en gebaar. Voor onze jeugdleden die weer naar school mogen 11 mei hoop ik dat het jullie wat structuur zal geven en jullie ouders wat meer ruimte om eventueel thuiswerken wat makkelijker in te vullen. Het zijn kleine stapjes, maar in ieder geval stapjes vooruit.

Ik mis jullie en kijk uit naar de dag dat we elkaar weer terug zien in de zaal om datgene op te pakken wat ons bindt en alles er omheen.

Hou vol, blijf gezond en tot gauw!

Misja Heller

Voorzitter