14/11 verdere aanscherpingen

Beste (jeugd)leden en ouders van jeugdleden,

In mijn bericht van vorige week voorspelde ik al dat het waarschijnlijk niet lang zou duren voor jullie weer van me horen. Die voorspelling was juist. Ik begin maar met een meer gebruikte opening de laatste maanden.

Daar ben ik weer…☺

Jullie hebben ongetwijfeld al mee gekregen wat de nieuwe maatregelen inhouden. Hieronder de concrete uitwerking voor het functioneren van SVO tafeltennis en haar kantine. Graag aandacht voor deze uitwerking want er zijn wel een aantal zaken die aanstaande dinsdag anders zijn dan afgelopen dinsdag.

Ik begin dit keer bij de jeugd. Het goede nieuws is dat de kinderen gewoon kunnen blijven tafeltennissen en dat ook de competitie gewoon doorgang zal vinden en de kans dat we hem in een keer goed kunnen uitspelen steeds groter wordt. Het minder goede nieuws is dat we geen publiek en ouders meer mogen toelaten. We hebben die fase eerder gehad vorig jaar. Wij vinden het heel vervelend dat deze maatregel er weer tussen zit, maar als altijd volgen we de voorschriften en dus ook deze. Concreet voor de ouders de volgende uitwerking;Willen jullie jullie kind(eren), indien je haalt en/of brengt zoveel mogelijk buiten opwachten ?

Voor de ouders die van wat verder weg komen en niet tussendoor naar huis gaan, of wanneer het pijpenstelen regent, bestaat de mogelijkheid om in de kantine te wachten (als het goed is kan dat zelfs met warme koffie). Dat voelt wellicht wat vreemd omdat je dan wel linksaf de kantine in mag en niet rechtsaf de zaal in. Wij vinden dat zelf ook wat merkwaardig, maar we laten die keuzemogelijkheid wel open om de ouders te helpen het halen en brengen wat aangenamer te maken wanneer nodig. Maak je gebruik van deze optie vragen we wel twee dingen van jullie, te weten een geldige coronatoegangsbewijs te tonen bij de ingang en loop alsjeblieft ook echt rechtstreeks van de voordeur naar de kantine en vice versa. Op deze twee laatste punten hebben we echt jullie medewerking nodig om deze extra service in stand te kunnen houden.

Trainers en begeleiders zullen hun best doen bij start en afloop in de buurt van de voordeur te zijn zodat ouders eventueel een korte vraag kunt stellen of iets van overdracht kunnen doen als dat noodzakelijk is. Het kan echter zijn dat jullie ons toch mis lopen en wel iets willen overleggen. In de groeps-appen vinden jullie onze individuele nummers. Zoek ons op, langs deze weg, als je daar behoefte aan hebt. We staan jullie graag te woord.

Bij uitwedstrijden in de competitie beschouwen wij de chauffeurs (1, max 2 per team) als begeleiders ongeacht of er een begeleider van de vereniging uit mee gaat. Wij gaan er van uit dat onze collega verenigingen dat ook op die manier doen, maar kunnen dat niet garanderen. We proberen het zo goed mogelijk te begeleiden. Pas je alsjeblieft aan aan de wijze waarop de ontvangende vereniging met de voorschriften omgaat en overleg met ons als dat problemen geeft.

Het spijt ons dat het weer zo moet, maar het is niet anders. Laten we koesteren dat de kinderen hun sport mogen blijven oefenen. Wij doen er alles aan ze dat met plezier te laten doen en goed voor ze te zorgen. We rekenen als altijd op jullie medewerking en begrip.

Dan de senioren:

Daar verandert maar één ding en dat is dat de kantine dicht zal zijn op dinsdagavond vanaf 20,00 (dus in feite de hele avond). De controle op corona toegangsbewijs blijft. Zonder bewijs kunt je niet sporten. Na positieve controle van het CTB kun je gewoon vrijuit bewegen in de zaal en kleedkamers. Het spelen is normaal als altijd, alleen missen we de gezelligheid achteraf van de kantine.

Ook voor deze maatregel geldt; we vinden het heel vervelend, maar het is niet anders. Horeca, waaronder sportkantines, moet vanaf 20.00 gesloten zijn en daar houden we ons aan. Ik hoop echt dat het maar voor drie weken is, maar ik durf geen enkele garantie te geven op die verwachting.

Laten we ook hier koesteren dat we mogen blijven sporten en dat we de competitie uit kunnen spelen (tenminste daar lijkt het wel op).

Tot zover, blijf gezond en blijf tafeltennissen. Ook hier komen we weer uit.

Met vriendelijk groet namens bestuur,

Misja Heller

Voorzitter