Dubbeltoernooi prooi voor Arjan/Michiel en Jan/Gerrit

Een van de laatste activiteiten van het seizoen van SVO is het dubbeltoernooi.  Een toernooi dat al bijna 35 jaar wordt gespeeld. Dit jaar wat later dan normaal, omdat het in het bekertoernooi weer eens goed ging en het beste SVO-team pas in de kwartfinale moest buigen.

dubbeltoernooi 0

Toernooileider Sander Stel wist begin juni 30 spelers te strikken voor de editie 2013. Die werden verdeeld over 2 groepen. Hoewel de koppeling van dubbels op speelsterkte wordt gemaakt, viel dit jaar op dat alle linkshandige spelers keurig aan rechtshandigen waren gekoppeld. Liefst 6 van de 14 combinaties waren een links-rechtsdubbel, met als enige uitzondering de linkshandige combinatie Ad Korll/John Roelofsen.

Omdat niet iedereen beide weken kon spelen werden twee dubbels in de tweede week vervangen, waarbij Sander zichzelf een unicum bezorgde door als eerste ooit in beide groepen tegelijk te spelen. Eerst in de B-groep met Co Tas, de tweede week in de A-groep met Ron Tahey. Zichzelf bevoordelen deed hij zeker niet: hij verloor in beide groepen alle wedstrijden.

Wel succesvol in groep B waren Jan Krijger en Gerrit Roelen. De combinatie van linkshandige aanval (Jan) en rechtshandige degelijkheid en serviceraffinement (Gerrit ) bleek zelfs niet te kloppen. Tweemaal werden zij tot een vijfde game gedwongen, door Ad en John en door Piet Meulepas en Nico Seure. Beide hindernissen werden echter wel genomen waardoor Jan en Gerrit eindigden met 6 uit 6. De tweede plaats ging naar Rene Rijpkema en Melvin Koole, die in het onderlinge duel Nico en Piet achter zich hielden.

dubbeltoernooi 2

De A-groep werd gedomineerd door Arjan Weergang en Michiel Kromwijk. Op de een of andere manier zag Arjan kans om de tegenstander te dwingen alle ballen naar de hoeken van de tafel te spelen, waar Michiel op zijn sterkst is. En lukte dat even niet, dan bood de “campingservice” altijd uitkomst. Alleen de snelle combinatie Arno Luc Ackermann / Koen Bosboom wist hen twee games af te snoepen, maar was in de vijfde game kansloos. Derhalve 6 uit 6 voor Arjan en Michiel en een grote voorsprong op alle anderen. Arno Luc en Koen kwamen verder in het spel niet echt voor. Dat gold wel voor Jeroen Mol en Marcel Gezang, de in niveau meest evenwichtige combinatie die naast het verlies tegen Arjan en Michiel alleen onderuit ging tegen Laurens Jan Bosman en Igor Heller. Dat lag vooral aan een van de onnavolgbare serie kanonskogels van Laurens Jan. Vaak gaan die allemaal mis, maar soms zijn ze achter elkaar raak en is er niets tegen te beginnen. Laurens Jan en Igor lieten echter op die manier te veel steken vallen en kwamen een winstpartij te kort voor de 2e plaats. Wel behielden ze door winst op Jan Willem Rouwhorst en Remco de Jong plaats 3.

Ondanks het daglicht aan het begin van de zomeravonden kon ook dit toernooi in de Twaalfruiter goed worden gespeeld. Het was het laatste toernooi hier, in augustus keren we terug naar de geheel nieuwe Marehal.

dubbeltoernooi 1

Uitslag Dubbeltoernooi 2013

Groep A
1. Arjan Weergang / Michiel Kromwijk 6-6
2. Jeroen Mol / Marcel Gezang 6-4
3. Laurens Jan Bosman / Igor Heller 6-3
4. Jan Willem Rouwhorst / Remco de Jong 6-3
5. Mario Weergang / Ferdi Dres 6-2
6. Arno Luc Ackermann / Koen Bosboom 6-2
7. Sander Stel / Ron Tahey 6-0

Groep B
1. Gerrit Roelen / Jan Krijger 6-6
2. Rene Rijpkema / Gerard Halve / Melvin Koole 6-4
3. Peter Wiekenkamp / Dolf de Bok 6-4
4. Piet Meulepas / Nico Seure 6-3
5. Ad Korll / John Roelofsen / Sander Stel / Gerard Halve 6-2
6. Ton de Heus / Jan Schwartz 6-2
7. Frank Willemsen / Wouter v.Hoorn 6-0