Weer iets meer punten bij SVO

Het gaat langzaam iets beter met SVO-tafeltennis, maar heel veel punten bracht de derde competitieweek nu ook weer niet op. Wel bleef het eerste team in de bovenste helft door met 6-4 te winnen van WIK 1. Waar Arjan Weergang het tegen dit team af en toe lastig heeft had hij nu geen enkele moeite om driemaal te winnen, alleen Frank Struik wist hem een game af te snoepen. Hans Hoekstra won van Struik en van Maarten Versloot, maar verloor van Paul Oostveen. Misja Heller kwam driemaal net niet tot winst.

Het tweede team hield in Soest de schade tegen Shot 2 beperkt tot 6-4. Dat was vooral te danken aan een uitstekend optreden van Jan Willem Rouwhorst. Hij begon met winst op Martin Franssen na in de 5e game een 6-10 achterstand te hebben weggewerkt. Kennelijk inspireerde deze inhaalrace zo dat hij ook Rene de Gier en zelfs kopman Henri ter Steeg versloeg. Ter Steeg, die per rally de bal zelden meer dan één keer raakt, miste te veel. Igor Heller maakte tegen De Gier het vierde punt. Tegen Ter Steeg en Franssen haalde hij het in de vijfde game niet. Alex de Nas had alleen kans tegen De Gier, maar bleef in de vijfde game achter.

Team 3 verloor met 4-6 van Effect 1 en raakte daarmee ook de koppositie aan dit team kwijt. Effect heeft met Björn Jansen een voor de 2e klasse veel te sterke kopman. Jeroen Mol hield hem met de bekende zware topspin erg lang bezig, maar was `boven de 10´ kansloos. Jeroen won wel van Gert Loef en Thom Dikhoff. Helmut Vianen won van Dikhoff, Marcel Gezang versloeg in de slotpartij Loef.

Met het vierde team gaat het niet zo goed, zij verloren met 8-2 van Leerdam 2. Opmerkelijk was dat Gerald Boers helemaal niet wist te winnen. De punten kwamen van Laurens Jan Bosman en Arnolld Geytenbeek. Het vierde staat daarmee bijna onderaan. Helemaal onderaan staat team 5, maar dankzij winst van Ferdi Dres op Anita van Hooff werd in ieder geval het eerste punt in de 3e klasse binnengehaald. Daar bleef het ook bij, Ferdi, Jeroen Schalkwijk en Remco de Jong konden niet meer punten maken waardoor VTV 8 met 9-1 won.

Het zesde team hield Bunshot 3 op 5-5, ondanks een verliespartij van Ron Tahey. Rene Rijpkema bleef op één steken, maar dankzij weer een winstpartij van Gerrit Roelen werd er toch niet verloren. Wel verlies was er voor team 7, 4-6 tegen Gispen 8. Melvin Koole won tweemaal, Jaco Sterkenburg en Frank Willemsen allebei éénmaal.

Het eerste jeugdteam haalde in Kockengen een mooie 3-7 winst tegen WIK 3. Opnieuw bleef Raymon Koole ongeslagen. Tom de Waardt won er twee, Sam v.d.Heijden maakte het zevende punt. Het tweede team verloor met 7-3 van HTTC 5, waarbij zowel Arien Boonstra als Tim de Leng en Martijn de Man één tegenpunt maakten. Team 3 boekte de eerste overwinning ooit in de 6e klasse: 2-8 tegen Gispen 3. Voor Gispen waren dat de eerste punten van de competitie. Voor SVO wonnen Morris Drost en Sven Hoogendijk er drie en Yerke v.d.Werff twee. Ook team 4 won net, met 2-3 van SVE 7.