Posities SVO worden duidelijker

Halverwege de najaarscompetitie is voor de meeste teams van SVO-tafeltennis wel duidelijk hoe zij er voor staan. Eén team doet mee voor het kampioenschap, drie lijken degradatie niet te kunnen ontlopen, de rest zit ergens in het midden
Het eerste seniorenteam heeft een zware klasse, maar staat toch redelijk veilig op de 3e plaats met een bijna traditionele score van 29 uit 5. Door 8-2 winst op Woerden 1 in de vijfde ronde werd het gat met de degradatiekandidaten tot 10 punten vergroot. Arjan Weergang heeft na drie overwinningen toch alweer een serie van 13 zeges op rij staan. Hans Hoekstra won van Stefan Bont en Mark Makkink, maar verloor van kopman Edwin Deisting. Invaller Jan Willem Rouwhorst speelde een uitstekende wedstrijd, verraste direct Deisting, verloor wel van Bont, maar scoorde tegen Makkink nog een tweede punt.

Het tweede team lijkt na een 8-2 verlies tegen Over´t Net 1 verloren voor de hoofdklasse. Halverwege staan zij 9 punten achter Over´t Net dat op de laagste veilige plaats staat. Vorig jaar maakte het tweede in de tweede helft een achterstand van 10 punten nog meer dan goed, maar dat was tegen een onervaren team van Elan. Over´t Net is te geroutineerd om zo´n grote voorsprong nog weg te geven. Jan Willem Rouwhorst had zijn kruit blijkbaar dinsdag al verschoten, want tegen Over´t Net kwam hij er niet aan te pas. Alex de Nas zorgde voor een tegenpunt door Wander Rolsma te verslaan en heel verrassend wonnen Alex en Mario Weergang tegen John Verheuvel en Jeroen Schuurman het dubbel.

Team 3 staat er van alle SVO-teams het beste voor. Door 9-1 winst op Hoogland 1 met driemaal Helmut Vianen, driemaal Jeroen Mol en tweemaal Marcel Gezang benaderden zij koploper Effect 1 tot op 1 punt. Effect heeft met Bjorn Jansen veruit de sterkste speler van deze groep, maar in de breedte is SVO beter. Dit wordt nog een spannende tweede helft.
Team 4 valt erg tegen. Zij verloren met 8-2 van TVS 2 en zijn daardoor op de laatste plaats terecht gekomen. Tegen TVS kwamen de beide punten van Sander Stel, Koen Bosboom en Jan Schwartz wonnen niet. Met deze opstelling was verlies wel verwacht, het probleem zit bij dit team in de missers van kopmannen Gerald Boers en Laurens Jan Bosman.
Het vijfde team dreigt een record te vestigen. Na vijf wedstrijden hebben zij welgeteld 1 punt uit 50, en dat is met afstand de slechtste score van een SVO-team ooit. Ook tegen SC ’t Gooi 1 werd met 10-0 verloren. Jeroen Schalkwijk, Michiel Kromwijk en Remco de Jong stonden en bleven alledrie op 0 staan. Ferdi Dres scoorde tot nu toe het enige punt. Degradatie uit de 3e klasse is eigenlijk al een feit, het vijfde zal zijn score minimaal moeten verzevenentwintigvoudigen om de nummer 4 in te halen.

Het zesde team heeft vaak moeite om in de 4e klasse te blijven, maar sinds John Roelofsen in het team is gekomen gaat dat een stuk makkelijker. John won tegen koploper ATC Almere 5 weer driemaal, en met twee punten van Rene Rijpkema en helaas voor het eerst geen punt van Gerrit Roelen leverde dat 5-5 op en met 24 uit 5 een stevige middenmootpositie. Naar boven zal niet lukken, naar beneden is er voldoende lucht.
Team 7 staat na twee inhaalwedstrijden met 29 uit 5 degelijk op de 2e plaats. Tegen Maarssen 8 won Frank Willemsen driemaal, Melvin Koole tweemaal en Jaco Sterkenburg éénmaal en werd 6-4 gewonnen, tegen HTV 2 werd het 5-5 met tweemaal Jaco, éénmaal Frank en een goede invalbeurt van Jan Krijger die twee punten maakte. Het achtste team heeft nog steeds pas twee wedstrijden gespeeld, hun positie is dus nog onduidelijk.

De jeugdteams draaien duidelijk beter dan vorig seizoen, al zitten kampioenschappen er nog niet in. Het eerste team staat na 5-5 tegen Gispen 1 keurig op de tweede plaats. Raymon Koole verloor zijn 100% score tegen Gispen, maar 14 uit 15 is een prima resultaat. Tom de Waardt won er tegen Gispen twee en staat op precies 2/3. Sam v.d.Heijden wint nu 40%, meer dan tweemaal zoveel als in het voorjaar.
Team 2 ontloopt na 6-4 winst tegen Rega 8 met driemaal Cas Bleeker en tweemaal Job de Boer voorlopig de laatste plaats. Het derde team verloor met 4-6 van Hilversum 8, waarbij Morris Drost met twee punten weer de kopman was. Sven Hoogendijk en Martijn de Man voegden elk één punt toe. Dit team staat ook op plaats 5. Het vierde team won voor het eerst, met 3-2 van Hoogland 6 en deed daarmee de laatste plaats over aan dit team. Lucas Karssen zorgde voor alle punten.