Arno Luc Ackermann prolongeert clubtitel SVO-tafeltennis

Op de tweede zondag in december strijden de leden van SVO-tafeltennis al 39 jaar om het clubkampioenschap. Dit jaar verschenen 26 deelnemers aan de start, met onder hen een aantal debutanten en een groeiend aantal jongeren. De pensioengerechtigde generatie was dit keer was minder vertegenwoordigd, maar Gerrit Roelen, inmiddels de enige die vanaf het begin in 1976 tot het deelnemersveld heeft behoord, en Jan Schwartz hielden de eer van deze generatie hoog.

Finale 2 (klein)
Dat het handicapsysteem nog steeds functioneert bleek uit het feit dat ook dit jaar niemand zonder puntverlies uit de groepsfase wist te komen. Arjan Weergang had zoals gewoonlijk de beste score, maar ook hij liet drie game liggen. Dennis Boot en regerend kampioen Arno Luc Ackermann verloren er vier, Mario Weergang vijf.
Vanuit groep A gingen de teruggekeerde Joram Veldkamp en Jan Krijger mee met Arno Luc. In groep B werd Arjan gevolgd door Gerald Boers en Ferdi Dres. Dennis werd gevolgd door Igor Heller en Jeroen Schalkwijk en Mario door een andere terugkeerder, Laurens Thijssen, en door Alex de Nas.

De kwartfinale gaf in drie van de vier groepen duidelijke uitslagen. Arno Luc, Dennis en Joram plaatsen zich met twee overwinningen voor de halve finale, al moest Dennis tegen Jan Krijger wel vier matchpoints wegwerken en had Joram een hele kluif aan Ferdi.

In de vierde groep kwam het op de details aan. Igor begon met 3-1 winst op Alex, maar liet daarbij de derde game een beetje liggen. Dat werd hem fataal. Alex won 3-1 van Arjan. Een voor de meesten wellicht verrassende uitslag, maar de kenners weten dat Alex dat wel vaker doet. Igor had daardoor aan twee games tegen Arjan voldoende, maar na 9-4 in de 1e game wist Arjan, die tot dan toe zeker voor zijn doen erg veel rare fouten maakte, de wedstrijd te kantelen op de manier waarop alleen hij dat kan. Het werd 3-0 en Arjan sloop toch nog op games de halve finale in.
De halve finale was een strijd met behoorlijke leeftijdsverschillen. Tussen Arno Luc en Dennis zit 11 jaar, tussen Arjan en Joram is het verschil zelfs 28 jaar. Voorlopig trok de ervaring nog aan het langste eind, want ondanks de achterstanden hadden Arno Luc en Arjan het nooit echt moeilijk.

In de finale begon Arjan opnieuw niet heel sterk. Arno Luc kon daardoor ondanks achterstand in de eerste game en ook niet al te sterk spel een 2-0 voorsprong nemen. Vervolgens richtte Arjan zich op. De aanval liep weer wat beter en er werden meer fouten afgedwongen. Dat leverde een vijfde game op. Daarin gebruikte Arno Luc de 2 punten voorsprong die hij had (ondanks dat hun competitiepercentages slechts 8% verschillen) om een 6-2 voorsprong te nemen. Arjan kwam nog wel wat terug en werkte de achterstand zelfs helemaal weg, maar bij 9-9 had Arno Luc toch een paar goede openingen in voorraad waarmee hij na 2008 en 2013 zijn derde titel binnenhaalde.

Finale 1 (klein)
Joram versloeg in een mooi open duel om de 3e plaats Dennis. Gerald Boers versloeg Mario en werd vijfde, de enige plaats tussen 2 en 6 die hij nog niet had gehaald. Alex sloot af met een komische opera tegen Laurens die hij uiteindelijk won.

Ook in de troostronde werd nog flink gestreden, met name om de plaatsen 23 t/m 26. Uiteindelijk ging de strijd om de Rob Heller Poedel Prijs tussen Gerard Halve en Jeroen Koole. Gerard had de Poedel al eens gewonnen en gunde deze daarom aan Jeroen. Daarmee konden toernooileiders Rob Heller en Rob van Stralen de editie 2014 afsluiten.

Uiteraard volgde daarna de traditionele maaltijd, ook dit keer fraai verzorgd door Ronald Cinqualbré en zijn dames. De maaltijd heeft inmiddels een zo grote faam dat ook veel niet-deelnemers speciaal hiervoor naar de Marehal komen.

Prijswinnaars (klein)
De eindstand van de 39e clubkampioenschappen senioren is:

1. Arno Luc Ackermann
2. Arjan Weergang
3. Joram Veldkamp
4. Dennis Boot
5. Gerald Boers
6. Mario Weergang
7. Alex de Nas
8. Laurens Thijssen
9. Igor Heller
10. Jan Krijger
11. Jeroen Schalkwijk
12. Ferdi Dres
13. Frank Willemsen
14. Jan Schwartz
15. Ron Tahey
16. Sander Stel
17. Gerrit Roelen
18. Piet Meulepas
19. Michiel Kromwijk
20. Nico Seure
21. Melvin Koole
22. Koen Bosboom
23. Jeroen Akkenaar
24. Dimitri Ars
25. Gerard Halve
26. Jeroen Koole