SVO herstelt zich een beetje

De tweede week van de najaarscompetitie was nog niet de beste uit de SVO-historie, maar het was beter dan de eerste. Het eerste team haalde in Baarn een goede 3-7 overwinning tegen Elan 1. Dat Arjan Weergang er drie won was niet verbazingwekkend, zeker niet omdat de voor hem lastige Pierre Faes niet meespeelde. Wel opvallend waren de twee overwinningen van Misja Heller, die Rene Westerdijk en Remco Burgman versloeg en alleen van de muurvaste Christiaan Witteveen verloor. Hans Hoekstra was niet helemaal in goeden doen, hij won alleen van Westerdijk. De winst is belangrijk voor SVO, in deze sterke groep is elk punt tegen de iets mindere teams van groot belang.

Het tweede team speelde beduidend beter dan vorige week, maar omdat tegenstander Hilversum 5 ook aanzienlijk sterker is dan Bijmaat 3 leverde het nauwelijks meer op. SVO kon de eerste helft van de wedstrijd wel redelijk bij blijven. Jan Willem Rouwhorst verloor krap van Robert v.d.Horst en Igor Heller dwong kopman Jan Dubelaar tot vijf games. Jan Willem en Igor wonnen het dubbel, waarna Jan Willem ook Pieter Salentijn versloeg. Daardoor kwam SVO nog op 2-3. Meer zat er niet in. Alleen Igor had nog een kleine kans tegen Salentijn. Alex de Nas kwam er niet echt aan te pas en Jan Willem kwam tegen Dubelaar slechts tot één game winst. Met 2-8 verlies staat het tweede voorlopig onderaan.

Team 3 had er veel games voor nodig, maar in Putten bleven Helmut Vianen, Jeroen Mol en Marcel Gezang uiteindelijk steeds aan de goede kant van de score. Dat leverde tegen het echt niet zwakke TVP 1 een zeer opmerkelijke 0-10 overwinning op, waarmee SVO nu bovenaan de 2e klasse staat.

Het vierde team verloor met 3-7 van Gispen 4. Gerald Boers kon zijn goede competitiestart geen vervolg geven. Hij verloor van Laurens ’t Hardt en Ron Wansing en moest tot 13-11 in de 5e game gaan om Marlijn Moors te verslaan. Laurens Jan Bosman won van ’t Hardt en Wansing, maar was weer totaal kansloos tegen Moors. Arnold Geytenbeek kwam niet tot winst, al dwong hij Moors wel tot de maximale inspanning.

Het enige positieve wat er over team 5 tot nu toe kan worden gezegd is dat ze de nul wisten te houden. Helaas is dat in tafeltennis het slechtst mogelijke resultaat. Ook tegen Hilversum 12 werd met 0-10 verloren. Michiel Kromwijk, Jeroen Schalkwijk en Remco de Jong wonnen 2 games en verloren er 30. Geen echte schande, SVO is ietwat fortuinlijk van beneden in de 3e klasse terecht gekomen, Hilversum degradeerde maar net uit de 2e.

Team 6 won van TVA 2, maar had bij 5-1 iets meer verwacht dan 6-4. John Roelofsen zorgde in goede stijl voor drie punten. Rene Rijpkema won er twee, Gerrit Roelen lijkt met zijn verse materiaal weer terug te zijn op zijn oude niveau: 1 punt per wedstrijd. 

Bij team 8 keerde Karl Rüter na een lange blessureperiode terug. Hij zag in ieder geval voldoende om tegen Hilversum 25 éénmaal te winnen. Carl Weber deed hetzelfde en omdat Jan Krijger driemaal won eindigde de wedstrijd in 5-5.

Het eerste jeugdteam won ruim met 8-2 van Hilversum 7. De drie Hilversumse dames zijn technisch veel beter, maar hun spel is te voorspelbaar. Raymon Koole had het op één game na totaal niet moeilijk. Sam v.d.Heijden en Tom de Waardt verloren alleen van Iris de Bie. Morris Drost had een drukke middag, hij speelde twee wedstrijden tegelijk. In zijn eigen derde team won hij er twee, wat met één punt van Lucas Karssen er bij een 3-7 nederlaag tegen TVP 2 opleverde. In het tweede team speelde hij tegen TVP 1 en was hij de enige die scoorde. Tweemaal, waar Tim de Lang en Anton Bos driemaal verloren en de wedstrijd met 2-8 naar Putten ging. Het vierde team was kansloos tegen Bijmaat 3, 0-5.