Karl Ruter maakt na anderhalf jaar rentree in competitie met gelijkspel tegen Hilversum

Het is inmiddels alweer anderhalf jaar geleden dat Karl Ruter met een oogblessure noodgedwongen tijdelijk moest stoppen met tafeltennissen. Maar afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen (in en tegen Hilversum) kon Karl eindelijk weer zijn opwachting in SVO 8 maken. En eerlijk is eerlijk: dat ging hem nog niet eens zo gek af. Met één overwinning in drie partijen kun je na anderhalf jaar best thuiskomen. Zoals we Karl kennen dacht hij daar toch ander over. Het zat hem erg dwars dat hij er in de laatste van zijn drie partijen niet aan te pas kwam en in 3 games ten onder ging.

karl

Voor de rest van de avond mag het team van SVO uiteindelijk niet ontevreden zijn met het 5-5 gelijkspel tegen Hilversum 25, een team dat het afgelopen jaar uit de 5e klasse is gedegradeerd. Zeker als je bedenkt dat na 6 partijen de stand 4-2 in het voordeel van Hilversum was. Jan Krijger had twee partijen gewonnen, maar in de eerste wedstrijden van zowel Carl Weber als Karl Ruter moesten beiden zich in vijf games gewonnen geven. Toen ook nog eens de dubbel in vijven verloren ging en Carl in zijn tweede partij na een 2-1 voorsprong de vierde game met 21-19 (!) en daarna ook de wedstrijd verloren zag gaan, zag het er somber uit voor SVO 8.

Toen keerden echter de kansen: Karl boekte in zijn tweede partij zijn eerste overwinning en ook Carl won knap zijn derde partij. Toen daarna Jan zonder al te veel problemen zijn derde wedstrijd winnend wist af te sluiten zag het er nog even naar uit dat SVO stiekem met een overwinning uit Hilversum zou vertrekken. Helaas mocht het niet zo zijn. Zoals al genoemd verloor Karl behoorlijk kansloos de tiende partij van de avond.

Zo mogen we al met al toch niet ontevreden zijn met deze uitslag. Maar het beste nieuws van de avond is toch zonder twijfel de rentree van Karl in ons team.