SVO begint competitie in nieuwe Marehal niet goed

De eerste competitieweek van dit najaar was niet de beste uit de geschiedenis van SVO. Maar na alle promoties van het voorjaar en het verdwijnen van alle zwakkere teams uit de hoofdklasse wisten we al dat het wel eens een hele moeilijke competitie kunnen worden. De eerste resultaten waren in ieder geval niet al te best. Het eerste team kreeg Hilversum 6 in de sterkst mogelijke opstelling tegenover zich en verloor met 3-7. Arjan Weergang kon zich het beste handhaven. Hij versloeg Robert de Bie en Erwin Knecht. Omdat de aanval niet voldoende functioneerde verloor hij echter van kopman Andre Louwen. De heren zijn de sterkste spelers van de hoofdklasse en kennen elkaar inmiddels goed. Het was dan ook een fraai gevecht, waarbij het niet optimaal functioneren van de forehandaanval van Arjan de doorslag gaf. Louwen, ooit een goede 1e divisiespeler en een goed denker, kon daardoor zonder al te veel zorgen naar alle hoeken aanvallen en, hoewel krap, in 4 games winnen. Hans Hoekstra won alleen van De Bie, Misja Heller begon de competitie met een nul.

Het tweede team handhaafde zich op het nippertje in de hoofdklasse, maar of dat weer gaat lukken is de vraag. Tegen Bijmaat 3, een uniek team bestaande uit vader en drie zonen Lucardie, werd met 9-1 verloren. Jan Willem Rouwhorst scoorde tegen vader en hoge ballen specialist George, voor wie het court niet groot genoeg kan zijn,  het enige tegenpunt. Tegen zonen Vincent en Sebastiaan had hij weinig kans. Alex de Nas haalde het tegen Sebastiaan net niet en was verder kansloos, Igor Heller kwam er in het geheel niet aan te pas.

Team 3 tekende voor de eerste overwinning in de nieuwe Marehal door Gispen 3 makkelijk met 8-2 te verslaan. Helmut Vianen en Jeroen Mol bleven tegen het Culemborgse team met onder meer ex-SVO’er Andre de Beus ongeslagen, Marcel Gezang verloor alleen van John van Tuyl.

Het vierde team debuteerde in de 3e klasse en wist het uit de 2e klasse gedegradeerde Vitac 1 vier punten af te snoepen. Drie daarvan kwamen van Gerald Boers, het vierde was een opmerkelijke winst van Sander Stel in het duel der backhandspecialisten tegen Margit de Koning. Team 5 kwam er in zijn eerste wedstrijd ooit in de 3e klasse niet aan te pas. Ferdi Dres, Jeroen Schalkwijk en Michiel Kromwijk konden tegen Barneveld 1 geen enkel punt scoren: 10-0. Ook team 6 leed een forse nederlaag, 8-2 tegen TVS 3. De punten kwamen van Rene Rijpkema en Gerrit Roelen, John Roelofsen kwam niet tot winst.

De teams 7 en 8 speelden deze week nog niet.

Het eerste jeugdteam hield in Almere ATC 3 op 5-5. Dat was vooral de verdienste van Raymon Koole, die drie punten voor zijn rekening nam. Tom de Waardt en Sam v.d.Heijden maakten er allebei één.  Ook het tweede team kwam tot 5-5. Tegen WIK 5 was Cas Bleeker met 2 punten de beste, Arien Boonstra en invaller Sven Hoogendijk zorgden elk voor 1 punt.. In zijn eigen team scoorde Sven niet, en dat deden Morris Drost en Yerke v.d.Werf ook niet. Het leverde tegen het voor de 6e klasse iets te sterke Smash-Woudenberg 1 een 10-0 nederlaag op. Job de Boer maakte het tegenpunt in de met 4-1 verloren wedstrijd tegen WIK 6. Evert Sarolea en Marc Hendriks konden nog niet winnen.