Bericht van SVO 6

Op het moment van schrijven van dit stukje hebben we als SVO 6 inmiddels al 4 wedstrijden gespeeld in een seizoen dat begon met het husselen van enkele teams waardoor ik mijn kunsten mag laten zien in een stabiel en leuk vierde klasse team bestaande uit Ron, René, Gerrit, Leo en mijzelf. Dit gaat, soms letterlijk in mijn geval, met vallen en opstaan.

De nieuwe Marezaal is echt een verbetering ten opzichte van de oude Marehal. Het is er licht en ruim en het is alleen nog even wennen aan de vloer die nog zacht is waardoor ballen minder hoog opstuiten dan gewoonlijk. De bar is dankzij Ronald weer open en goed voorzien van bier, broodjes hamburger en teamschotels en afgelopen dinsdag hebben we zelfs weer voetbal kunnen kijken en kunnen “genieten” van een Zweedse scheidrechter met Italiaanse roots.

De eerste wedstrijd van het seizoen was een uitwedstrijd tegen TVS in Scherpenzeel. De opstelling bestond uit Gerrit, René en John. Wij speelden in een bijna nieuwe zaal met een goede bar met uitzicht op volleyballend vrouwelijk schoon. Mijn inbreng op deze avond bestond helaas alleen uit het zijn van chauffeur (waar overigens ook klachten over waren vooral over de plaats waar ik de auto parkeerde, namelijk te ver van de ingang verwijderd terwijl het hard regende…) want het is mij verder niet gelukt om een wedstrijd te winnen. Ik was er wel een keertje dichtbij. Gerrit was de eerste op de avond die een partij wist te winnen in vijven, het dubbel met Gerrit en René werd net verloren maar was een hele mooie partij om naar te kijken en te tellen. Na de pauze was het alleen René die nog een partij wist te winnen in 3 sets waarbij hij de 2e set met 11-1 pakte. Het was de laatste partij van de avond, dus een voor ons mooie afsluiting. Het verlies van 8-2 was wel lichtelijk geflatteerd, met wat meer geluk was 7-3 of misschien zelfs 6-4 verlies mogelijk geweest.

De tweede wedstrijd speelden we thuis tegen TVA uit Amerongen. Het was onze eerste wedstrijd in de nieuwe Marezaal. Door de blessure van Ron speelden ook deze keer weer Gerrit, René en John. Na 6 wedstrijden stonden wij 5-1 voor door winstpartijen van René (2x), Gerrit (1x) en mijzelf (2x), daarna ging het even iets minder waardoor het 5-4 werd maar gelukkig wist ik mijn laatste partij nog te winnen waardoor we met 6-4 wonnen. Overigens werd de derde helft wel ruim gewonnen door onze tegenstanders. Zowel het alcohol promillage als het cholesterolgehalte werden flink opgestuwd.

De derde wedstrijd was weer een uitwedstrijd en wel in Bunschoten tegen Bunschot. Hoewel de ziektekiemen nog in het rond vlogen konden we gelukkig wel een team in de personen van Ron, René en Gerrit afvaardigen. Gerrit wordt bedankt voor een prettige rit in de Polo en Ron liet deze avond met 2 winstpartijen in het enkel en winst in de dubbel met Gerrit zien waarom hij de beste en meest constante speler van het team is. Gerrit won er ook eentje in zijn “altijd doorgaan stijl” in 5 sets waarbij de hij laatste set met 12-10 pakte. René won de laatste partij van de avond knap met 3-2 na een 0-2 achterstand in sets. Hierdoor werd het uiteindelijk 5-5.

Ook de vierde wedstrijd was weer een uitwedstrijd en deze keer in Hoogland. Deze keer speelden opnieuw Ron, René en Gerrit. Net zoals in onze tweede ronde stond het na 6 partijen 5-1 voor ons, na 9 partijen 5-4 en werd de laatste partij door ons, in dit geval door René, gewonnen waardoor we uiteindelijk met 6-4 de avond winnend afsloten. Dit ging allemaal niet zonder slag of stoot maar wel in een zwijgende sfeer. Het dubbel Ron/ Gerrit was voor de tweede keer op rij niet te verslaan. Ron won opnieuw 2 van zijn enkelspelen, René ook en Gerrit voegde daar zijn inmiddels traditionele winstpartij aan toe waardoor dus die 6-4 eindstand werd bereikt.

Naar vier ronden staan we waarschijnlijk 3e met 19 punten maar we moeten het sterkste team van de poule nog ontvangen. Dit gebeurt op 8 oktober in onze tweede thuiswedstrijd van het seizoen.

Ik vraag me alleen nog 1 ding af. Als je onze zaal binnenloopt, vind je rechts een muurtje waarvan ik de reden van het neerzetten daarvan nog niet heb kunnen ontdekken. Misschien is er iemand die mij dat kan vertellen?

Groeten,

John