SVO tafeltennis gaat tweede helft iets beter in

Net als in de eerste ronde van de najaarscompetitie werd er in de zesde competitieronde heel veel verloren bij SVO-tafeltennis. De nederlagen vielen echter was minder groot uit. Het eerste seniorenteam wist Hilversum 6 in Hilversum zelfs op 5-5 te houden, waar thuis nog met 3-7 was verloren. Hilversum speelde wel in een aanzienlijk minder sterke opstelling, met Danny Mol en Duco Bruns in plaats van kopmannen Andre Louwen en Erwin Knecht. Arjan Weergang liet zich dat geen twee keer zeggen en won voor de vijfde keer op rij driemaal. Hans Hoekstra kwam niet verder dan de vorige keer, hij won alleen van Robert de Bie. Misja Heller bleef evenals thuis zonder punten, maar omdat het dubbel dit keer wel werd gewonnen eindigde SVO toch met twee punten meer dan thuis, en bleef de achterstand op Hilversum beperkt tot 2 punten.

Het tweede team verloor met 3-7 van Bijmaat 3, en dat was in ieder geval beter dan uit toen het 9-1 werd. Mario Weergang speelde tegen de familie Lucardie (het team bestaat uit drie broers en hun vader) vooral tactisch bijzonder sterk. Hoge ballenspecialist en vader George kreeg alleen maar hele korte ballen voorgeschoteld, en George speelt het liefst zo ver mogelijk van tafel. Mario verraste vervolgens Sebastiaan door zo traag te spelen dat de jongste Lucardie bijna letterlijk in slaap viel. Het leverde SVO twee punten op. Igor Heller scoorde het derde door George naar de muur te dwingen. Oudste broer Vincent was ongenaakbaar, ook voor Alex de Nas die evenals uit geen score op het bord wist te zetten.

Team 3 is in een enorme strijd met koploper Effect 1 gewikkeld. Beide teams wonnen met 7-3 waardoor SVO op één punt achterstand blijft. Tegen Gispen 3 was Helmut Vianen de kopman met drie punten. De sterk a-technische speltypes van Gispen liggen hem wel. Jeroen Mol heeft daar altijd veel meer moeite mee, hij verloor van Dick Hakkert en Martin Bonouvrie. Marcel Gezang compenseerde dit met winst op John van Tuyl en Bonouvrie.

Het vierde team moest het tegen Vitac 1 helemaal hebben van Gerald Boers, die driemaal won en daarmee de enige was die tegen scoorde. Sander Stel kon zijn stunt van de uitwedstrijd tegen Margit de Koning niet herhalen en bleef evenals Koen Bosboom puntloos. Dit team blijft daarmee op plaats 5 staan.
Team 5 mocht een heel klein feestje vieren. In de slotpartij tegen Barneveld 1 verdubbelde Ferdi Dres het puntentotaal van het team tot 2 uit 60. Daardoor bleef de schade beperkt tot 1-9, Jeroen Schalkwijk en Remco de Jong zijn nog niet van hun nulscore af.

Team 6 speelde een goede wedstrijd tegen TVS 3, maar had één probleem: er werden geen wedstrijden gewonnen. Alleen het dubbel bleef in De Meern, Rene Rijpkema, Ron Tahey en Gerrit Roelen konden solo geen enkele partij op hun naam schrijven. Resultaat was 1-9 verlies en een terugval naar plaats 4.
Het zevende team haalde uit tegen Maarssen 8, dankzij driemaal Frank Willemsen, driemaal Melvin Koole en tweemaal Jaco Sterkenburg werd het 9-1, waarmee het zevende zowaar de koppositie heeft overgenomen.
Team 8 hield LTTC 8 op 5-5. Wel sneuvelde de 100% score van Jan Krijger, die wel de twee andere partijen won. Carl Weber speelde met 2 punten een goede wedstrijd, Karl Rüter won er één.

Het eerste jeugdteam gaat onverdroten door met winnen, dit keer was het 9-1 tegen Almeerspin 7. Raymon Koole en Tom de Waardt bleven ongeslagen, Sam v.d.Heijden won er twee en speelde met 21-19 de langste game van deze competitie, die hij wel won. SVO is koploper Shot-S 3 nu zelfs tot op 1 punt genaderd. Het tweede team haalde tegen WIK 5 maar één punt via Cas Bleeker. Team 3 verloor zelfs met 0-10 al was dat tegen koploper Smash-Woudenberg 1 niet echt een schande.