Rampzalige ronde SVO tafeltennis

Zelden in de 62-jarige historie van SVO-tafeltennis werd in een competitieweek een zo mager resultaat gehaald als in de 7e ronde van de najaarscompetitie 2013. De 12 teams haalden samen slechts 36 van de 115 te verdienen punten, en slechts 2 teams noteerden een overwinning.

Het eerste seniorenteam deed tot deze ronde nog mee in de top van de hoofdklasse. Na een 3-7 thuisnederlaag tegen Elan 1 is dat echter afgelopen. Elan kwam anders dan in Baarn met de sterkste opstelling naar De Meern. En bleek kopman Pierre Faes opmerkelijk betrouwbaar. Faes is met zijn nagenoeg onhoudbare eerste bal een van de moeilijkste tegenstanders voor Arjan, maar Arjan wist tot nu toe met zijn enorme tactisch vernuft en service verlies altijd te voorkomen. Dit keer niet. Arjan won nog van Christiaan Witteveen en Remco Burgman. Hans Hoekstra kon alleen van Witteveen winnen, meer zat er dit keer niet in. Misja Heller kampt nog steeds met een moeilijk bewegende schouder en kwam weer niet tot winst. Er is nog niets aan de hand, maar SVO zal de komende wedstrijden nog wel wat punten moeten halen.

Het tweede team speelde de kortste wedstrijd van dit jaar. Tegen koploper Hilversum 5 werden in 2 uur en 5 minuten slechts twee games gewonnen en was het 10-0. Op datzelfde moment stond het op de tafel ernaast tussen Hilversum 8 en Almeerspin 2 pas 3-2. Hilversum 5 is de zekere kampioen, maar Mario Weergang, Alex de Nas en Igor Heller hebben dit team wel eens langer bezig gehouden.

Pech bij team 3. Tegen TVP 1 leek een overwinning geen grote opgave, maar al in de eerste wedstrijd liep Marcel Gezang een flinke blessure op die hem tot stoppen dwong. Dat kostte drie punten. Toen ook het dubbel verloren ging en Helmut Vianen van Eward Cozijnsen verloor was de winst niet meer mogelijk. Jeroen Mol bleef wel ongeslagen, waardoor het bij 5-5 bleef. De achterstand op koploper Effect 1 liep hierdoor op van 1 naar 4 punten.
Team 4 verloor met 7-3 van koploper Gispen 4. Niet echt een schande, en bovendien wiste Gerald Boers zijn matige resultaat van de thuiswedstrijd weg met drie prima overwinningen op Marlijn Moors, Laurens ’t Hardt en Jeroen v.d.Berg. Koen Bosboom en Sander Stel konden echter geen punten maken., waardoor het vierde naar de laatste plaats is teruggezakt.

Dat team 5 met 10-0 verloor is helaas geen nieuws. Enige positieve punt voor Michiel Kromwijk, Jeroen Schalkwijk en Remco de Jong was dat ze Hilversum 12 een game meer afpakten dan het tweede aan de andere kant van de zaal deed.
Team 6 bleef tegen TVA steken op 5-5. Ron Tahey had een hele moeilijke avond, die uitliep op een nul. Iets wat hem in de 4e klasse maar zelden gebeurt. Rene Rijpkema daarentegen had een uitstekende wedstrijd met drie overwinningen. Gerrit Roelen is deze competitie zeer betrouwbaar, zijn bijna gebruikelijke ene punt zorgde voor het gelijke spel.

Eén van de twee overwinningen van deze rampweek werd geboekt door het zevende team dat HTV 3 met 7-3 achter zich hield. Frank Willemsen won er wederom drie, Melvin Koole en Jaco Sterkenburg wonnen er allebei twee. Omdat concurrent Gispen 8 bleef steken op 5-5 vergrootte SVO zijn voorsprong tot 4 punten.
Bij het achtste team was Jan Krijger tegen Hilversum 25 prima op slag. Hij won er drie en trok ook het dubbel naar winst. De ervaring van zijn beide teamgenoten was echter niet genoeg voor extra punten. Karl Rüter en Carl Weber bleven allebei op 0 staan, waardoor Hilversum alsnog met 4-6 won.
Het eerste jeugdteam incasseerde zijn eerste nederlaag tegen koploper Shot-Soest 3, maar omdat de schade beperkt bleef tot 4-6 plaatsten Raymon Koole, Tom de Waardt en Sam v.d.Heijden zich wel bij de top-4 die in de resterende drie ronden speelt om het kampioenschap. Raymon bleef zelfs ongeslagen, Tom won éénmaal.

De teams 2 en 3 speelden uit bij TVP in Putten en kwamen niet verder dan twee punten van team 3, gemaakt door Morris Drost en het dubbel. Daardoor verloor team 3 met 8-2, bij team 2 werd het voor het eerst deze competitie 10-0. Het vierde team was de tweede winnaar van deze week, al was het met 2-3 tegen TTVN 6 de kleinst mogelijke zege. Jasper Moons maakte twee punten, het derde kwam van Marc Hendriks.