SVO blijft onder de maat

Wonnen vorige week slechts 2 SVO-teams in een rampzalige week, in ronde 8 was het nauwelijks beter. Iets meer punten (42 uit 105), maar wederom slechts twee teams die wonnen. Maar daar zat dit keer wel het eerste seniorenteam bij. Zij wonnen in Kockengen met 4-6 van WIK 1 en behielden daarmee voorlopig de tweede plaats. Arjan Weergang heeft het wel eens moeilijk met Frank Struijk, maar won ook dit keer en bleef ook tegen Maarten Versloot en Paul Oostveen ongeslagen. Hans Hoekstra speelde met winst op Versloot en Oostveen een degelijke wedstrijd en Misja Heller lijkt de schouderblessure enigszins onder de knie te hebben, hij won in ieder geval van Oostveen.

Het lot van het tweede team is al een tijdje bezegeld, en het enige wat zij nog kunnen bereiken is het ontlopen van de laatste plaats. Die mogelijkheid blijft bestaan na de 3-7 nederlaag tegen Shot Soest 2. Anders dan vorige week (32 games) duurde de wedstrijd nu veel langer (43 games). De punten kwamen van Jan Willem Rouwhorst tegen Henri ter Steeg, Alex de Nas in een bijzonder fraaie wedstrijd tegen Martin Franssen en nadat Jan Willem en Igor Heller in de vijfde game 7 matchpoints hadden weggewerkt (4-10 en 11-12) van het dubbel. Igor speelde solo het maximale aantal van 15 games, maar was steeds in de 5e game kansloos.

Team 3 haakte af in de kampioensrace door met 7-3 van koploper Effect 1 te verliezen. Jeroen Mol kwam nog tot winst op Gert Loef en Thom Dikhoff, Helmut Vianen won alleen van Dikhoff. Richard Jansen verving de geblesseerde Marcel Gezang maar kwam niet tot winst. Bij Effect bleek Bjorn Jansen andermaal onverslaanbaar. SVO staat nu 8 punten achter Effect en dat is met twee wedstrijden te gaan te veel.

Het vijfde team verdubbelde zijn puntentotaal voor de tweede keer, nu van 2 naar 4. Tegen VTV 8 won Ferdi Dres de openingspartij en wist Remco de Jong zijn eerste wedstrijd in de 3e klasse te winnen. Jeroen Schalkwijk bleef zonder punten. Wie weet gaat dit team nog met dubbele cijfers terug naar de 4e klasse!
Het zesde team kwam tegen Bunshot 3 tot vier punten, twee van John Roelofsen en twee van Ron Tahey. Gerrit Roelen is dit seizoen cruciaal voor winst, gelijk of verlies. Dit keer wist hij geen punt op het bord te krijgen waardoor het bij 4-6 bleef. Het zesde blijft gevaarlijk laag staan, maar zou het wel moeten kunnen halen.
Team 7 behield de koppositie in de 5e klasse door Gispen 8 op 5-5 te houden. Melvin Koole zorgde voor twee punten, Frank Willemsen en Jaco Sterkenburg wonnen er allebei één. Wel zag SVO HTV 3 dichterbij komen: dat team versloeg hekkesluiter Maarssen 8 met 10-0 en is SVO nu tot op 2 punten genaderd.
Team 8 deelde de punten met ZTTV 4. Jan Krijger moest weer een punt inleveren, maar won wel tweemaal, Carl Weber en Karl Rüter wonnen allebei éénmaal.

Het eerste jeugdteam dreef deze week geheel op Raymon Koole. Hij zorgde er voor dat de schade tegen Gispen 1 beperkt bleef tot 4-6 door driemaal te winnen, waaronder revanche op Max Blodt, de enige die hem deze competitie wist te verslaan, en Tom de Waardt naar winst in het dubbel te slepen. Tom en Sam v.d.Heijden konden solo geen punten maken. Team 2 verloor met 1-9 van HTTC 5 waarbij Arien Boonstra het enige punt scoorde. Team 3 deelde de punten met Gispen 3, dat daarmee zijn aantal punten met 250% vermenigvuldigde. Morris Drost bleef ongeslagen, Sven Hoogendijk won er twee, Yerke v.d.Werf bleef puntloos. Het vierde team versloeg SVE 9 met 4-1 met twee punten van Lucas Karssen en één van Jasper Moons.