Slechts één lichtpunt bij SVO-tafeltennis

Het najaar van 2013 zal door SVO snel vergeten moeten worden. Niettemin is er nog één lichtpuntje. Dat is het zevende team dat met nog één ronde te gaan nog steeds bovenaan staat in hun 5e klasse. Zelf wonnen zij met 4-6 van Vita 2. Melvin Koole was opnieuw heel constant met twee overwinningen. Jaco Sterkenburg won er ook twee, Frank Willemsen bleef met één een klein beetje achter. SVO heeft in de slotronde alles in eigen hand.

Het eerste team doet het in thuiswedstrijden opmerkelijk slecht. Tegen Shot Soest 1 werd voor de derde keer in eigen huis met 3-7 verloren, iets wat de afgelopen 28 jaar nooit eerder gebeurde. Voor het vrij jonge Shot staat er niets meer op het spel en dat was voor SVO een nadeel. Onder spanning is Shot zeer kwetsbaar, maar als het nergens om gaat zijn ze sterk. Zelfs Arjan Weergang ondervond, hij werd door Dennis South na de tweede game behoorlijk kansloos gelaten. Arjan won wel makkelijk van Michiel van Amersfoort en invaller Rene de Gier. Hans Hoekstra won van De Gier, maar daar bleef het bij. Misja Heller speelt momenteel zeer veel games, maar winst leverde dat deze week niet op. SVO staat nog op de 3e plaats, maar moet oppassen dat het niet door Elan 1 wordt ingehaald en dan alsnog in degradatiezorgen komt.

Team 2 lijkt zelfs niet meer van de laatste plaats in de hoofdklasse af te kunnen komen. Die kans was er tegen Hilversum 7, maar vooral omdat Jan Willem Rouwhorst en Igor Heller het dubbel verloren ging bleef het bij 5-5. Jan Willem won solo wel driemaal in een bijna perfecte reeks, alleen tegen Casper Veenboer moest hij een game inleveren. Igor had opnieuw heel veel games nodig, maar won wel van Martin Westerbeek en na 2-1 achter ook van Veenboer. Tegen de service van Marnix Karssenberg was hij echter compleet kansloos. Voor Mario Weergang is de vloer van Hilversum veel te snel, hij kwam niet verder dan één game winst tegen Karssenberg.

Het derde team heeft niets meer te winnen of te verliezen, zij staan vast op de tweede plaats. Dat grepen Jeroen Mol, Helmut Vianen en Richard Jansen aan met een zeer sfeervolle wedstrijd tegen nummer drie UTTC 5, die uiteindelijk ook nog met 7-3 werd gewonnen. Jeroen won driemaal, al duurde zijn gevecht met Marco van Buuren wel tot 14-12 in de 5e game. Helmut verloor van Patrick van Kuik, maar versloeg Van Buuren en Otto Verwey. Richard Jansen boekte tegen Verwey zijn eerste overwinning van deze competitie.

Team 4, nog volop in degradatiezorgen, speelde twee wedstrijden. Thuis tegen Leerdam 2 ging dat heel goed, want naast de verwachte drie winstpartijen van Gerald Boers haalde Koen Bosboom zijn eerste punten van deze competitie binnen. Koen won van Willem Horden en daarna ook van Jan van Dijk. Laurens Jan Bosman haalde tegen Van Dijk het zevende punt binnen. SVO had daarmee de kans om te klimmen naar de vierde plaats, maar twee dagen later ging het tegen hekkesluiter Effect 2 helemaal mis. Gerald won nog wel driemaal, maar Koen kon de lijn niet voortzetten en ook Jan Schwartz wist geen wedstrijd te winnen. Hierdoor blijft SVO op de vijfde plaats hangen en is een voortzetting van het verblijf in de 3e klasse nog steeds uiterst onzeker.

Het enige positieve dat het vijfde team uit Bunschoten meenam waren de traditionele haringen. Punten waren er voor Jeroen Schalkwijk en Remco de Jong tegen Bunshot 2 niet te halen. Team 6 speelde gelijk tegen Bunshot 3. Ron Tahey lijkt door zijn vormdip heen, hij won er degelijk twee. Dat deed Rene Rijpkema ook en John Roelofsen voegde daar nog een punt aan toe.

Ook team 8 speelde gelijk, tegen ZTTV 4. Jan Krijger was dit keer weer eens goed voor twee punten, Karl Rùter en Carl Weber wonnen er allebei één, al moest Carl daarvoor in de vijfde game nog een 7-10 achterstand goedmaken.