Aardige start SVO-tafeltennis

Na de nogal desastreus verlopen najaarscompetitie pakte SVO-tafeltennis vorige week de draad in de competitie weer op. En hoewel niet heel geweldig was de start grotendeels acceptabel. Het eerste team hield SVE 2 op 5-5. Arjan Weergang had met drie punten het grootste aandeel in het gelijke spel. Dat is op zich niet bijzonder. Wel tegen dit team en op die plaats. De snelle zaal van SVE is bepaald niet de favoriete van Arjan. Tegen Remco Haring is hij meestal kansloos, maar dit keer wist hij een van zijn schaarse overwinningen tegen deze kamikazepiloot te boeken. Ook Arno Luc Ackermann, van wie Arjan niet altijd wint, ging er dit keer aan. De twee andere punten kwamen van Hans Hoekstra en Misja Heller, die beiden hun veel grotere ervaring tegen debutant Arthur Boerman uitbuitten. SVE raakte hierdoor meteen al achter op favoriet Shot Soest 1, voor SVO is het een goede basis.

Het tweede team liet tegen het zwakke Rega 4 behoorlijk wat punten liggen. Sterker nog, het was vooral aan invaller Gerald Boers te danken dat de wedstrijd nog net met 4-6 werd gewonnen. Gerald speelde onvergelijkbaar veel beter dan eerder in de week in zijn eigen team, versloeg Mike Bos en Bert de Vries en verraste na 0-2 zelfs kopman Harry Kuivenhoven nog bijna. Mario Weergang verloor kansloos van Kuivenhoven en had ook behoorlijk was tijd nodig om Bos en De Vries onder de knie te krijgen. Igor Heller won van De Vries en in een hele slechte wedstrijd nog net van Kuivenhoven, maar stortte tegen Bos totaal in.

Team 3 won in Mijdrecht met 4-6 van Vitac 1. Bij ontstentenis van Jeroen Mol nam Helmut Vianen de honneurs als kopman waar. Hij versloeg Margit de Koning en Ellie van Senten en won ook van Rian v.d.Most. Dat laatste deden Marcel Gezang en Richard Jansen ook, wat de winst veilig stelde.
Het vierde team, teruggevallen naar de 4e klasse, opende niet geweldig goed met 5-5 tegen Goos Luck 2. Gerald Boers moest in deze wedstrijd duidelijk nog op gang komen. Hij won weliswaar driemaal, maar moet daarvoor tegen Karin Arbon wel drie matchpoints wegwerken. Laurens Jan Bosman bleef steken op één punt, evenals Koen Bosboom.

Team 5 haalde in de vorige competitie in de 3e klasse slechts 8 punten. Ze gingen er van uit dat het in de 4e klasse weer beter moest gaan, maar tegen Hilversum 18 kwam dat er vooralsnog totaal niet uit. Sterker nog, de 9-1 nederlaag deed vermoeden dat ze nog steeds in de 3e klasse spelen. Ferdi Dres scoorde tegen Oscar Timmers het enige punt, maar kon niet winnen van Duco Lieste en Jessie Hillebrand. Remco de Jong en Michiel Kromwijk kwamen niet tot winst.
Het zesde team hield tegen Laren 3 de schade beperkt tot 6-4 verlies. Ron Tahey speelde een degelijke wedstrijd met alleen verlies tegen Theo Oskam. Gerrit Roelen won van Ron Grootveld en het dubbel werd gewonnen. Rene Rijpkema was duidelijk nog niet op gang, hij bleef zonder overwinning.