Sterke ronde SVO-tafeltennis

SVO-tafeltennis kende voor het eerst in een half jaar een competitieronde waarin de meerderheid van de wedstrijden werd gewonnen. Het eerste seniorenteam speelde niet. De avond voor de wedstrijd werd het duel tegen HTTC 1 onverwacht verplaatst naar 25 februari.
Het tweede team speelde tegen het meestal zeer onberekenbare UTTC 1. Deze avond echter was SVO ook bepaald niet voorspelbaar. Zo was het heel lang geleden dat Jan Willem Rouwhorst in één 1e klasse wedstrijd tweemaal verloor. Het was wel krap, maar hij ging met 10-12 in de 5e game ten onder tegen Gido Jehoel en ook met kleine cijfers tegen Mark Broers. Igor Heller kon dit niet compenseren, ook hij verloor van Jehoel en Mark Broers en won alleen van diens neef Jurriaan. Dat de wedstrijd toch nog met 6-4 gewonnen werd was, minstens zo onverwacht, te danken aan Mario Weergang. Sinds zijn ongeluk vier jaar geleden had hij nooit meer driemaal in een 1e klasse wedstrijd gewonnen. Nu wel. Eerst met 13-11 in de 5e game van Jehoel, daarna met 15-13 in de 5e game van Jurriaan en tot slot met 11-9 in de 5e game van Mark.

Team 3 kreeg tegen UTTC 2 een flinke nederlaag te verwerken. Helmut Vianen opende nog met een zwaarbevochten winst op Wilco Veerman, maar daarna werd het in hoog tempo 1-6 omdat Jeroen Mol kansloos was tegen Patrick van Kuik en Merit de Jeu, Wim Oskam niet tegen v.Kuik en Veerman op kon en Helmut ook van De Jeu verloor. Wim won nog wel van De Jeu en Helmut versloeg v.Kuik waardoor de schade uiteindelijk beperkt bleef tot 3-7. Het derde kan voorlopig even niet naar boven kijken.

Het vierde team deed het tegen TTCL 1 beter dan in de eerste week. Dankzij drie makkelijke winstpartijen van Gerald Boers en een even sterk optreden van Dennis Boot, aangevuld met twee punten van Koen Bosboom die alleen van Timmy Knippers verloor, werd een mooie 2-8 winst geboekt waardoor SVO zich al weer in de bovenste regionen heeft gemeld.
Als team 5 niet uitkijkt gaat het ze weer niet lukken om in de 4e klasse te blijven. Viermaal eerder speelden zij in deze klasse, driemaal degradeerden zij en vierde keer promoveerden ze daaruit. Deze week leden zij hun tweede grote nederlaag. Het is tegen de dames van Traiectum 1 altijd heel gezellig spelen, maar veel punten geven ze niet weg. SVO won het dubbel en Ferdi Dres versloeg Sacha Kwakernaak. Berber Heerschop en Melanie van Berkum lieten echter niets liggen en Remco de Jong en Jeroen Schalkwijk bleven dan ook op nul staan.

Het zesde team boekt zelden ruime overwinningen, dus de 7-3 winst op Werinon 1 zal gekoesterd worden. Ron Tahey was goed voor drie punten. Rene Rijpkema had het nog steeds lastig maar scoorde ditmaal wel één punt. Het verschil werd zoals zo vaak gemaakt door Gerrit Roelen, die Tinelies Busé en Henry van Gool versloeg en voor het eerst in lange tijd een “twee” scoorde in de 4e klasse. En ook team 7 boekte een flinke overwinning: 2-8 tegen Leerdam 5 met drie punten van Melvin Koole, twee van Frank Willemsen en twee van Jan Krijger.

Het eerste jeugdteam opende de competitie met 4-6 winst op ZTTV 2. Verrassend was het verlies van Raymon Koole tegen Jeffrey Liu. Tom de Waardt nam de honneurs goed over met drie winstpunten. Sam van der Heijden kon daar helaas niet bij aansluiten. Het tweede team boekte een 3-7 overwinning op Almeerspin 8, waarbij Morris Drost, Sven Hoogendijk en Martijn de Man de punten eerlijk verdeelden. Team 3 verloor met 6-4 van Shot-S 7. Cas Bleeker bood met twee punten de meeste tegenstand, Job de Boer won er een, Lucas Karssen niets. Het vierde team verloor met 3-2 van HTTC 7, waarbij de SVO-punten van Jasper Moons en het dubbel kwamen.