SVO-tafeltennis zet de goede lijn door

Ook de derde ronde van de voorjaarscompetitie bracht voor SVO-tafeltennis vooral goede resultaten. Sterker nog, slechts twee van de elf teams verloren. Het eerste seniorenteam had Over’t Net 1 uit Amersfoort als tegenstander, een team dat ze zeker achter zich moeten houden. Dat is voorlopig goed gelukt met een 7-3 overwinning. Het ging Arjan Weergang weer eens gemakkelijk af. Wander Rolsma en Jeroen Schuurman waren eigenlijk geen partij voor hem en ook John Verheuvel, van wie hij heel af en toe verliest, kon geen tegenstand van betekenis leveren. Hans Hoekstra versloeg Schuurman en Rolsma en Misja Heller voegde er een punt op Rolsma aan toe. Met de winst staat SVO voorlopig keurig midden in de hoofdklasse.

Het tweede team speelt al drie wedstrijden onder zijn niveau. Tegen Bijmaat 4 was het niet anders, maar ondanks dat werd er voor de derde keer met 4-6 gewonnen. Dat lag ook aan de tegenstanders. Jan Willem Rouwhorst, Igor Heller en Mario Weergang zijn veel sterker dan Hans Visser en Marcel Nieuwendijk. Tegen die twee werden vijf punten gehaald, alleen Mario verslikte zich in Nieuwendijk. Daarentegen waren Jan Willem, Igor en Mario alledrie totaal kansloos tegen Rens van Boxtel, behalve in het dubbel dat weer makkelijk werd gewonnen. Het gevolg was dat de wedstrijd bijzonder kort duurde, nog geen drie uur. Ondanks deze matige resultaten doet SVO voorlopig nog bovenin mee.

Het derde team leverde ook een degelijke wedstrijd af, zij wonnen met 7-3 van VTV 5. Jeroen Mol bleek hersteld van zijn dip tegen UTTC en won met de weer machtige zware topspin driemaal. Marcel Gezang won van Peter Wolken en Frank v.d.Velde, maar was niet opgewassen tegen kamikazepiloot Sjoerd van Beusekom. Wim Oskam was dat ook niet en verloor ook van Wolken, maar versloeg v.d.Velde nog wel.
Team 4 sloeg een goede slag door koploper Rega 6 met 8-2 te verslaan, waarmee de achterstand van twee punten werd omgebogen in een voorsprong van vier. Dat had nog meer kunnen zijn, want de nederlaag van Gerald Boers tegen Paul Beurskens was totaal onnodig. Ter compensatie won Koen Bosboom wel tweemaal. Dennis Boot bleef wel ongeslagen, hem was hooguit te verwijten dat het niet altijd even efficiënt ging. Wel technisch erg fraai.

Zelfs het vijfde team verloor niet, en dat was voor het eerst in tien maanden. Tegen HTTC 6 werd de reeks van 13 nederlagen op rij eindelijk doorbroken. Ferdi Dres won driemaal, Jeroen Schalkwijk won voor het eerst sinds begin april 2013 na maar liefst 36 verliespartijen op rij weer een competitieduel. Alleen Remco de Jong sloot nog niet aan. De 5-5 geeft eindelijk weer eens wat reden tot optimisme.
Team 6 speelde niet. Team 7 verloor met 3-7 van UTTC 9. De punten kwamen van Frank Willemsen (2) en Melvin Koole (1). Jan Krijger scoorde zijn eerste nul in lange tijd.

Het eerste jeugdteam verloor ietwat verrassend met 4-6 van HTTC 5. Raymon Koole was duidelijk van slag, zonder duidelijk aanwijsbare reden verloor hij tweemaal. Tom de Waardt kon vorige week nog alles winnen maar kwam nu ook niet verder dan één punt. De schade werd echter beperkt door een fraai optreden van Sam v.d.Heijden, die als enige wel offensief speelde, dat beloond zag met winst op Julius Klein en Robin Couprie, en voor het eerst in dit team de kopman was.
Team 2 haalde tegen SVE 7 flink uit met voor het eerst in hun bestaan een 9-1 overwinning. Morris Drost en Sven Hoogendijk bleven zonder verlies, Job de Boer leverde één punt in. Het derde team won met 7-3 van Veenland 2, dat een man miste en dus al drie punten vooraf inleverde. Cas Bleeker won er twee, Lucas Karssen één. En met tweemaal Jasper Moons, éénmaal Marc Hendriks en éénmaal Sebastiaan Baek hield het vierde alle punten in De Meern, SVE 8 werd met 5-0 geklopt.