SVO-tafeltennis consolideert posities

Er waren weinig schokkende dingen in de vierde competitieronde van SVO-tafeltennis. Bijna alle teams presteerden naar verwachting. Het eerste seniorenteam moest in Baarn Elan 2 van zich af zien te houden om niet naar onderen te hoeven kijken. Dat lukte prima, met 3-7 winst is het gat tussen SVO en Elan nu al 12 punten. Arjan Weergang deed wat hij in dit soort wedstrijden altijd doet, alle punten maken. Hans Hoekstra versloeg Stefan Berkhof en Remco Burgman maar liet een steekje vallen tegen Rick de Jong. Ter compensatie versloeg Misja Heller diezelfde De Jong.

Het tweede team speelt nog steeds niet goed, maar op de een of andere manier staat er aan het einde van de avond steeds weer 4-6 winst op het bord. Dat was nu ook het geval tegen VTV 4. Mario Weergang begon met een partij met een bizar scoreverloop, na twee kansloze games draaide de wedstrijd tegen Frank van Schaik compleet om en won Mario de vijfde game zelfs met 1-11. Jan Wilem Rouwhorst vocht een technisch hoogstaand duel uit met Michel Leenders waarin hij net aan het langste eind trok. Igor Heller, opnieuw erg zwak, repareerde een matchpoint tegen met een randbal en won de vijfde game met 13-11 van Richard Vogelaars. Het dubbel was simpel voor SVO en toen was het zomaar 0-4. VTV kwam terug tot 2-4 waarna Jan Willem eenvoudig van Vogelaars won. Leenders won nog wel van Igor en Jan Willem, maar Mario kon Vogelaars net voorblijven en het zesde punt scoren. Het tweede staat nu bovenaan, maar het verschil met de degradatieplaatsen is door de bizarre uitslagen in deze groep maar 5 punten.

Team 3 boekte een degelijke 3-7 winst tegen Gispen 2. Helmut Vianen en Jeroen Mol waren in de voor hen toch lastig te bespelen zaal in Culemborg ongenaakbaar. Richard Jansen moet nog op gang komen, hij boekte geen enkel winstpunt. Het derde passeerde Gispen daarmee en staat nu op de 2e plaats. Koploper UTTC 2 heeft echter al enige afstand genomen, dus promotie lijkt voorlopig niet aan de orde.
Dat is nog wel het geval bij het vierde team. Zij versloegen Woerden 5 met 7-3 en bleven daarmee 4 punten voor op Rega 6. Dennis Boot, Gerald Boers en Koen Bosboom zijn samen 58 jaar, jonger dan alle drie de Woerdense heren apart. Niettemin zijn vooral Kees van Kats en Willem v.d.Heuvel, tien jaar geleden nog geduchte 1e en 2e klassers, nog steeds moeilijk te verslaan. Dennis en Gerald wisten beiden toch driemaal te winnen, alleen het dubbel ging verloren. Koen verloor wel van v.Kats en v.d.Heuvel, maar versloeg wel Jelle Ypma.

Even leek het vijfde team zich vorige week te herstellen, maar deze week was er weer een desastreuze nederlaag. Met alleen een punt van Ferdi Dres tegen Raymond Sol werd met de onthutsende cijfers 9-1 verloren van Woerden 6. Remco de Jong en Michiel Kromwijk kwamen weer niet tot scoren. Het vijfde is daarmee gezakt naar de laatste plaats en moet echt uitkijken niet twee keer op rij te degraderen.

Team 6 boekte een fraaie 6-4 zege op koploper Huizen 7, wat hen nog niet in de bovenste regionen brengt, maar wel lucht geeft naar onderen. Ron Tahey en John Roelofsen waren beiden goed voor twee punten, alleen Piet Knop was hen te machtig. Rene Rijpkema voegde daar een punt tegen Robert Smit aan toe. Met team 7 gaat het niet zo goed, zij verloren opnieuw, nu met 3-7 van Woerden 8. Jan Krijger, Frank Willemsen en Melvin Koole hielden elkaar prima in evenwicht, maar 1 winstpartij de man is niet genoeg voor een echt goed resultaat.

Bij het eerste jeugdteam herstelde Raymon Koole zich van zijn uitglijder van vorige week door tegen ZTTV 2 driemaal te winnen. Ook Tom de Waardt had zijn normale niveau weer terug met twee overwinningen. Sam v.d.Heijden won alleen van Jarro Vilé, waardoor met 6-4 werd gewonnen.