Veel teams SVO-tafeltennis nog kansrijk

De voorjaarscompetitie is voor de senioren van SVO-tafeltennis halverwege, en de meeste teams staan er heel behoorlijk voor. Degradatiegevaar is er maar bij één team, twee staan bovenaan. Het eerste team leed in Soest tegen Shot 1 de eerste nederlaag, maar ook omdat de teams uit de afdeling Midden Nederland in de landelijke herencompetitie er goed voor staan is de marge naar onderen groot genoeg. Arjan Weergang verloor evenals in de vorige competitie van Dennis South, maar won wel van Rene Rietveld en Roy Kapel. Hans Hoekstra kon alleen in het dubbel een punt bijdragen. Solo verloor hij net als Misja Heller niet alleen van South en Rietveld, maar ook van Kapel, die dit keer in zijn vaderland Nederland het niveau uit zijn moederland China liet zien. Het leverde een 7-3 eindstand op, waardoor SVO nu op 22 uit 4 staat.

Het tweede team had tegen Laren 1 de hoop nu eens ruimer te winnen, maar na een 6-2 voorsprong eindigde het toch weer in 6-4. Jan Willem Rouwhorst had na een wat moeizaam begin van de competitie de vaart er eindelijk weer in. Hij verloor wel de eerste game tegen Rene de Bruijn, maar dat was ook meteen de laatste verliesgame van de avond. De Bruijn ging er royaal af, kopman Wilfried Snoek werd compleet weggeblazen en ook Peter v.d.Hulst had geen kans. Tegenover dit geweld stond een off-day van Mario Weergang, die de hele avond zelfs geen game wist te winnen. Daarmee werd Igor Heller de beslissende factor. Tegen v.d.Hulst en De Bruijn werden degelijke overwinningen geboekt, het dubbel ging ook goed, maar tegen Snoek lukte het net niet. SVO hield wel voorlopig de koppositie vast, maar zal om daar te blijven toch een veel betere tweede helft moeten spelen.

Het derde team boekte een regelmatige 3-7 overwinning op het vrij zwakke Good Luck 1. Een mindere avond van Marcel Gezang die op nul bleef staan werd royaal gecompenseerd door Jeroen Mol en Helmut Vianen die allebei ongeslagen bleven. Doordat koploper UTTC 2 verrassend onderuit ging tegen het laag geklasseerde Vitac 1 is de achterstand van SVO nu nog maar 2 punten. Wie weet wat er nog in zit.

Team 4 stoomt na het aarzelende begin op volle kracht door. Werinon 1 werd in Muiderberg op een duidelijke 2-8 nederlaag getrakteerd. Dennis Boot ontbrak, maar Koen Bosboom nam zijn rol bekwaam over met drie duidelijke zeges. Gerald Boers deed zoals verwacht hetzelfde. Sander Stel toonde zich van een iets meer sociale kant door het bij één overwinning op Ben van Zon te laten. Met 36 uit 5 heeft team 4 het hoogste aantal punten van alle SVO-teams, maar ze zijn concurrent Rega 6 (33) nog lang niet kwijt.

Het vijfde team moest nu echt wat gaan doen om niet helemaal onderaan de 4e klasse terecht te komen, en dat deden ze ook. Al had er nog meer in gezeten, want Jeroen Schalkwijk en Ferdi Dres lieten de kopman van SVE 9 Freerk Veldkamp allebei in de vijfde game wegkomen. Ferdi won wel de andere twee partijen, Jeroen verloor ook van zeventiger Geert Sterringa. Remco de Jong was goed bij de les en won voor het eerst in een jaar twee wedstrijden op één avond. Dat betekende 6-4 winst waarmee SVO weer net van de laatste plaats af is. Veilig zijn ze echter allerminst.

Het zesde team viel met 6-4 verlies tegen Good Luck 3 een klein beetje tegen, al moet worden gezegd dat hun tegenstanders tot de zeer weinigen behoorden met nog meer competitie ervaring dan Ron Tahey, John Roelofsen en vooral Gerrit Roelen. Gerrit speelt maar zelden tegen iemand die een ouder lidmaatschapsnummer heeft dan hij, maar dit keer trof hij er in de personen van Gerard en Frank van Giessen zelfs twee. Gerrit, John en Ron wonnen alledrie van Frank maar waren uiteindelijk geen van allen opgewassen tegen Gerard. Verder wist alleen Ron van derde man Ton Bruning te winnen. Het zesde blijft hiermee veilig in het midden van de 4e klasse staan.
Team 7 won weer eens, met 4-6 van Gispen 7. Jan Krijger, Frank Willemsen en Melvin Koole verdeelden de punten keurig, wonnen er alledrie twee en verloren alledrie van Bart Marinussen.

De jeugd had deze week vakantie.