SVO-tafeltennis blijft goed scoren

Het was een behoorlijk goede week voor SVO, al zijn er nog een paar teams niet uit de zorgen. Het eerste team versloeg SVE 2 met 6-4 en blijft daarmee solide op de 3e plaats in de hoofdklasse. Waar Arjan Weergang vaak verliest van Remco Haring won hij nu voor de tweede keer op rij. Ook met Arno Luc Ackermann, van wie hij de finale van de clubkampioenschappen van SVO nog duidelijk verloor, werd snel afgerekend. Hans Hoekstra versloeg Haring en invaller Maarten Uijens en verloor met 12-14 in de 5e game van Ackermann. Misja Heller heeft dit seizoen moeite punten bij elkaar te slaan, hij kwam ook nu weer ver, maar niet ver genoeg.

Het tweede team week voor het eerst af van zijn gewoonte. Het werd tegen Rega 4 niet 6-4 zoals tot nu toe in alle wedstrijden. Het werd zelfs 9-1 winst, zij het dat Rega niet de sterkste opstelling had. Mario Weergang verloor de openingspartij van Harry Kuijvenhoven, maar daarna gaf SVO geen punt meer weg. Wel kostte dat vanaf 6-1 steeds de volle vijf games. Mario won van Mike en Jaap Bos. Jan Willem Rouwhorst bleef ongeslagen, met een vijfgamer tegen Mike Bos. Igor Heller bleef ook ongeslagen en dat was voor het eerst sinds november 2012, al kostte dat tegen Kuijvenhoven wel heel veel tijd. Omdat VTV 4 ook ruim won komt er enige tekening in de ranglijst van deze klasse: SVO en VTV hebben nu een voorsprong op de rest genomen.

Team 3 kreeg een licht gehandicapt Vitac 1 tegenover zich en greep die kans aan voor een klinkende 10-0 overwinning. Jeroen Mol, Helmut Vianen en Wim Oskam gaven wel veel games weg, maar zelfs Margit de Koning kwam uiteindelijk niet tot winst. Het leverde echter niet de verwachte koppositie op, omdat concurrent UTTC 2 met 9-1 won. SVO staat nu nog één punt achter.

Met team 4 gaat het uitstekend. Waar het thuis tegen Good Luck 2 nog een hele moeizame 5-5 was werd in Bussum makkelijk met 1-9 gewonnen. Concurrent Rega 6 bleef op 5-5 steken waardoor het vierde nu een duidelijke voorsprong heeft. Tegen Good Luck wonnen Dennis Boot en Gerald Boers allebei driemaal. Sander Stel won er twee en liet er eentje liggen.

Het vijfde team verloor royaal met 1-9 van koploper Hilversum 18. Ferdi Dres scoorde het enige tegenpunt. Jeroen Schalkwijk en Remco de Jong kwamen er niet aan te pas, Remco verloor zelfs een game met 0-11.
Team 6 speelde een goede wedstrijd tegen Laren 3 die werd beloond met een 7-3 overwinning. Bij ontstentenis van Ron Tahey die alleen dubbelde, nam John Roelofsen de leiding over met drie goede winstpartijen. Rene Rijpkema lijkt een beetje uit het dal te klimmen, hij won er twee. Gerrit Roelen was weer ouderwets degelijk wat zoals bijna altijd één punt opleverde.
Zoals verwacht verloor het zevende team van het voor de 5e klasse veel te sterke Tielse TC 3. Jan Krijger en Frank Willemsen kwamen tot één punt, Melvin Koole slaagde daar niet in maar het dubbel werd wel gewonnen, zodat er met 7-3 één punt meer werd gehaald dan thuis.

Het eerste jeugdteam lijkt weer een beetje op gang te komen. Zij wonnen met 3-7 van Shot Soest 4. Raymon Koole was weer goed voor drie punten, Tom de Waardt won er twee en Sam van der Heijden deed weer van zich spreken met twee overwinningen. SVO staat 2e, maar het gat naar koploper Hoogland 4 lijkt iets te groot.
Het tweede team verloor met 6-4 van Over’t Net 5. Sven Hoogendijk was bij SVO de beste met twee punten, Morris Drost en Martijn de Man wonnen er één. Het derde team speelde tegen Over’t Net 4 en dat liep minder goed af: 9-1 verlies met alleen een punt van Cas Bleeker. Het vierde team verloor net met 3-2 van Hilversum 12, Marc Hendriks maakte beide punten.