SVO 3 neemt kop over, jeugd SVO-tafeltennis blijft achter

De vijf seniorenteams van SVO die deze week speelden deden het goed, de jeugd bleef dit keer duidelijk achter. Het eerste seniorenteam haalde in Houten één punt meer tegen HTTC 1 dan twee weken geleden in de thuiswedstrijd. Bij Arjan Weergang veranderde er niets. Hij kwam nu ook tegen Niels Mahieu niet in al te grote problemen en kopman Fedor Schuurman kreeg weer te veel moeilijke ballen te verwerken. Het resultaat was opnieuw een ongeslagen wedstrijd, de zesde in zeven competitieduels. Het verschil zat bij Hans Hoekstra, die vorige keer niet won maar nu Rens Boer versloeg. Helaas kon Misja Heller zich daarbij niet aansluiten, zodat het bleef bij 5-5. SVO kan de competitie nu uitspelen, naar beneden is er voldoende ruimte, naar boven is de achterstand te groot.

Het tweede team speelde niet. Team 3 verraste koploper UTTC 2 door in Utrecht met 4-6 te winnen en daardoor de achterstand van één punt om te buigen in een voorsprong van één punt. Het zag er zelfs even naar uit dat UTTC helemaal zou instorten. Jeroen Mol won van Merit de Jeu en Patrick van Kuik, Wim Oskam won van De Jeu en Marco van Buuren en Helmut Vianen versloeg Van Buuren. Daarmee nam SVO brutaal een 1-6 voorsprong. Dat vond UTTC toch iets te gek. Helmut werd te vaak gepasseerd door De Jeu, Wim verloor van v.Kuik en Jeroen wist zijn hattrick niet te voltooien tegen Van Buuren. Het wordt in de laatste 3 weken heel spannend in deze 2e klasse.

Team 4 had de zevende ronde al eerder gespeeld, maar boekte toch winst omdat concurrent Rega 6 tweemaal achter elkaar op 5-5 bleef steken. Daarmee groeide de voorsprong van SVO van 3 naar 11 punten en heeft SVO een riant uitzicht op promotie naar de 3e klasse.
Het vijfde team zag degradatieconcurrent SVE 9 weer naar hen komen. SVO verloor met 8-2 van de gastvrije doch genadeloze dames van Traiectum 1. Gelukkig voor Ferdi Dres speelde er dit keer een man mee, waardoor Ferdi nog één punt kon binnenhalen. Jeroen Schalkwijk scoorde tegen Berber Heerschop het andere punt. Remco de Jong maakte geen punt. SVO moet nog steeds hard vechten tegen degradatie.

Het zesde team is na 3-7 winst op Werinon 2 in veilige haven beland. Verheugend waren de drie winstpunten van Rene Rijpkema, die daarmee zijn totaalscore bijna verdubbelde. John Roelofsen won tweemaal en verloor alleen van Henry van Gool, Ron Tahey had een iets mindere dag, hij verloor van v.Gool en Tinelies Busé.

Team 7 had wat meer punten willen halen tegen hekkesluiter Leerdam 5, maar wist nog wel met 6-4 te winnen. Jan Krijger speelde een prima wedstrijd met drie winstpunten, Frank Willemsen maakte er twee, Melvin Koole één. Het dubbel blijft een moeilijk onderwerp in dit team.

De jeugd had een werkelijk rampzalige week. In vier wedstrijden was de totaalscore 4 voor en 31 tegen. En dan kwamen die vier punten ook nog eens van één man. Raymon Koole had de goede vorm uit het nationale Jeugdklassentoernooi in Zwolle meegenomen, hij won voor de tweede keer op rij driemaal solo en sleepte Tom de Waard mee naar winst in het dubbel. Tom en Sam v.d.Heijden konden daar echter geen punten aan toevoegen, zodat de wedstrijd tegen Hoogland 4 met 6-4 verloren ging. Eén tafel verderop ging het bij team 2 helemaal fout. Morris Drost, Sven Hoogendijk en Martijn de Man werden door Hoogland 5 met 10-0 weggevaagd. En weer een tafel verder werd SVO 4 door Hoogland 6 met 5-0 verslagen. Marc Hendriks en Sebastiaan Baek hadden niets in te brengen.
Het derde was het enige team dat niet in Hoogland speelde, maar voor de score maakte dat niet uit, in Putten verloren Yerke v.d.Werf, Job de Boer en Lucas Karssen met 10-0 van TVP 2.
De enige troost is dat het volgende week alleen maar beter kan gaan.