Beslissingen naderen bij SVO-tafeltennis

Na ronde 8 van de voorjaarscompetitie is duidelijk voor welke teams van SVO-tafeltennis het spannend blijft en voor wie er niets meer op het spel staat. Tot die laatste categorie hoort het eerste seniorenteam. Ondanks dat zowel Hans Hoekstra als Misja Heller niet hun beste seizoen hebben is er geen enkel gevaar voor degradatie meer. Zelfs niet na het niet geweldige resultaat tegen hekkesluiter Over’t Net 1. Misja kwam voor de vierde keer op rij niet tot winst en Hans won alleen van Jeroen Schuurman. Tegen Wander Rolsma en John Verheuvel lukte het niet. Maar zoals altijd is Arjan Weergang er dan nog. Net als de afgelopen drie weken bleef hij ongeslagen en sleepte Hans ook mee naar winst in het dubbel. Het resultaat was daarmee 5-5, waardoor de afstand tot de concurrenten aan de onderkant alleen maar weer groter werd.

Het tweede team is nog steeds in de race om het kampioenschap in de 1e klasse. Tegen het laag staande Bijmaat 4 werd een vrij reguliere 7-3 overwinning geboekt. Bij Bijmaat is alleen Rens van Boxtel voor velen een groot struikelblok. Mario Weergang kon slechts twee games echt tegenstand bieden waarvan hij er al één verloor. Voor Jan Willem Rouwhorst is v.Boxtel een van de weinige spelers waartegen hij niets in te brengen heeft. Igor Heller had dat eerder ook niet, maar dwong v.Boxtel dit keer tot een vijfgamer en zelfs tot het goedmaken van matchpoints. Iets wat v.Boxtel overigens bekwaam deed. Evenals in Huizen werden er dus drie punten verloren. De andere Huizenaren leverden veel minder problemen op. Marcel Nieuwendijk kon nog games van Mario en Igor afsnoepen, Hans Visser slaagde zelfs daar niet in. SVO staat nu één punt achter koploper VTV 4, volgende week is het onderlinge duel.

Het derde team dacht goede zaken te hebben gedaan toen zij op maandag met 3-7 wonnen van VTV 5. Helmut Vianen heeft een prima competitie, hij won ook nu weer alle drie zijn wedstrijden. Jeroen Mol won van Frank v.d.Velde en Peter Wolken en verloor na een duel met van beide kanten lange armzwaaien met zware topspin van oude rot Ad van Liempt. Marcel Gezang won alleen van Wolken. Een goede overwinning, maar op vrijdag walste UTTC 2 met 10-0 over Gispen 2 heen waardoor SVO onverwacht de vorige week veroverde koppositie weer kwijt is.

Team 5 komt maar niet weg uit de degradatiezone en het lijkt op een rechtstreeks duel met concurrent SVE 9 in de slotronde aan te komen. Tegen HTTC 6 werd met 3-7 verloren, waar uit nog een 5-5 uit het vuur was gesleept. Ferdi Dres was dit keer zijn bat vergeten, speelde met verschillende vervangers en won er tot zijn eigen verbazing ook nog eens twee. Het derde punt kwam van Jeroen Schalkwijk. Remco de Jong bewaart zijn beste vorm voorlopig voor de echt belangrijke wedstrijd(en).

Het zesde team was opnieuw niet opgewassen tegen LTTC 3, evenals in Lelystad werd het 3-7. Verschil was dat Rene Rijpkema toen niets won en nu twee punten maakte. John Roelofsen scoorde éénmaal. Gerrit Roelen moest ondanks heftig verweer voor het eerst deze competitie een nul aanvaarden. Team 7 won in Utrecht met 3-7 van UTTC 9, een team waarvan zij thuis nog met dezelfde cijfers hadden verloren. Het verschil zat helemaal in Jan Krijger. Waar hij thuis niets won, won hij nu zomaar ineens alles. Melvin Koole en Frank Willemsen deden hetzelfde als in de thuiswedstrijd: Melvin één punt en Frank twee.
Zowel team 6 als 7 zitten veilig in de middenmoot.

Het eerste jeugdteam speelde niet. Het tweede versloeg Almeerspin 8 en had daarbij alleen last van Tom Hanewald. Martijn de Man, Sven Hoogendijk en invaller Lucas Karssen wonnen hun andere twee wedstrijden wel. Voor Lucas een pleister op de wonde, want zijn eigen derde team leed evenals vorige week een 0-10 nederlaag, nu tegen Shot Soest 7. Lucas kon hier niet winnen, net zo min als Yerke v.d.Werf en Job de Boer.
Het vierde team verloor net van SVE 7. De punten kwamen van Marc Hendriks en Jasper Moons die allebei Ruben Hofland versloegen. Sebastiaan Baek kwam niet tot winst en Jasper verloor van Bart Raadschelders. Daardoor werd het 2-3.