Twee kampioenschappen SVO-tafeltennis bijna binnen

Het is nooit goed te vroeg een kampioenschap te vieren, maar de promotie van de teams 2 en 4 van SVO-tafeltennis is na de 9e ronde eigenlijk wel binnen. Het tweede team zette in de Marehal de grootste concurrent VTV 4 met een opmerkelijke 8-2 zege aan de kant. De wedstrijd startte met een kansloze nederlaag van Mario Weergang tegen Frank van Schaik. Daarna volgde een verrassend eenvoudige winst van Jan Willem Rouwhorst op VTV-kopman Michel Leenders. Igor Heller had nog minder moeite met Richard Vogelaars. Het dubbel, eigenlijk de grootste zekerheid van team 2, begon niet best, maar na 2 verloren game kregen Jan Willem en Igor de zaken net op tijd weer in de hand. De 3-1 tussenstand zei nog steeds niet veel, maar vanaf dat moment leek er bij SVO helemaal niets meer fout te kunnen gaan. Jan Willem kreeg met heel veel moeite de zeer moeilijk bespeelbare service van Van Schaik onder controle en Mario versloeg Vogelaars relatief eenvoudig. De definitieve slag werd door Igor uitgedeeld. Leenders leidde na een zeer lange 3e game met 1-2 kwam en kwam ook in de 5e game nog met 3-7 voor, maar daarna nam Igor de wedstrijd over en won 11-8. Jan Willem maakte 7-1 tegen Vogelaars waarna Igor zijn hattrick voltooide door in drie krappe games Van Schaik te verslaan. Dat Mario nog een punt moest afstaan aan Leenders deed er iets minder toe. SVO heeft een wedstrijd in te halen en heeft aan 5 punten uit 2 wedstrijden voldoende voor promotie naar de hoofdklasse.

Team 4 had zich al kunnen verzekeren van de titel, maar moest tegen Woerden 5 aantreden zonder Dennis Boot en Gerald Boers. Dat scheelt nogal wat. Sander Stel kwam nog tot twee overwinningen, maar Koen Bosboom bleef steken op één en Jan Schwartz kon helemaal geen punt binnenhalen. Het gevolg was een 7-3 nederlaag, waardoor de voorsprong op Rega 6 terugliep tot 9 punten, precies 1 te weinig voor het kampioenschap. De bloemen kunnen dus nog twee weken in de winkel blijven staan.

Het eerste team speelt de competitie rustig uit. Ook tegen het al min of meer gedegradeerde Elan 2 was 5-5 voldoende. De basis werd zoals altijd gelegd door Arjan Weergang, die opnieuw niet veel inspanning nodig had om driemaal te winnen en het dubbel met Hans Hoekstra binnen te halen. Hans won van Rick de Jong. Misja Heller is hard toe aan enige rust, het lukt hem niet om de goede tactische concepten in winst om te zetten.

Team 3 heeft ook niet veel meer te winnen of te verliezen na een relatief bescheiden 6-4 winst op Gispen 2. Helmut Vianen had er echter nog wel zin in wat hij liet zien met drie klinkende overwinningen. Jeroen Mol won tweemaal vrij eenvoudig, maar verslikte zich in de snelle overspin boven tafel van Wim van Breenen. Marcel Gezang heeft momenteel iets te weinig wedstrijdroutine om tot winst te komen. SVO zal zeker op de 2e plaats eindigen.

Het vijfde team deed met 4-6 tegen Woerden 6 goede zaken in de strijd tegen degradatie. Ferdi Dres had nu weer zijn eigen slaghout beschikbaar. In spel was dat zichtbaar, in de cijfers maakte het weinig uit, ook nu won hij tweemaal. Jeroen Schalkwijk en Remco de Jong voegden daar ieder een punt aan toe. De vijfde plaats is nu weer iets steviger in handen van het vijfde, dat degradatie misschien nog kan ontlopen.
Team 6 verloor met 8-2 van koploper Huizen 7. Alleen Ron Tahey kon solo tot een punt komen, het dubbel werd zoals zo vaak bij dit team wel gewonnen. Rene Rijpkema en Gerrit Roelen konden niet tot winst komen. Ook team 7 verloor, al beperkten zij tegen Woerden 8 de schade tot 6-4. Jan Krijger draait momenteel uitstekend, hij was met twee overwinningen weer de kopman. Melvin Koole won er één, Frank Willemsen had dit keer een nul.

Het eerste jeugdteam heeft geen goede ervaringen met HTTC 5. HTTC heeft met Bryan Stekelenburg wel de sterkste speler van deze 5e klasse, maar is geen al te sterk team. Raymon Koole, Tom de Waardt en Sam van der Heyden verloren alledrie van hem. Raymon en Tom wonnen nog van de andere twee, Sam lukte dat niet, waardoor opnieuw met 6-4 werd verloren. Team 2 won met 4-6 van SVE 7, wat eigenlijk geen goed resultaat was tegen het veruit zwakste team van hun klasse dat bovendien nog een speler miste. Morris Drost, Sven Hoogendijk en Martijn de Man wonnen alledrie één uit twee.
Team 3 speelde ook tegen de hekkesluiter, maar zij haalden tegen Veenland 2 wel een ruime overwinning: 2-8. Job de Boer bleef ongeslagen, Cas Bleeker en Lucas Karssen wonnen er twee. Team 4 was kansloos tegen TTVN 5, Marc Hendriks, Jasper Moons en Sebastiaan Baek verloren met 5-0.