SVO-tafeltennis eindigt competitie met twee kampioenen

Nadat vorige week het tweede team al het kampioenschap in de 1e klasse binnenhaalde voegde het vierde team van SVO-tafeltennis zich in de slotronde van de voorjaarscompetitie daarbij. Het team had het uitstekend gepland. Ze wilden niet in een uitwedstrijd kampioen worden en hadden de opstelling tegen Woerden 5 zo aangepast dat ze precies nog 1 punt nodig hadden in de slotwedstrijd tegen Werinon 1. Werinon verstoorde het feestje echter zeer effectief door zonder derde man naar De Meern te komen, waardoor SVO al voor het begin met 3-0 voor stond en dus alsnog zonder te spelen kampioen was. Alsof er echter niets aan de hand was speelden Jan Schwartz, Laurens Jan Bosman en Sander Stel toch fanatiek voor dat ene punt. Dat kostte nog moeite genoeg, want pas nadat Jan van Claudia Niewöhner had verloren en Laurens Jan ten onder ging tegen Martin Smitz kon Sander tegen Niewöhner het eerste echte punt op het bord brengen. Daarna ging het echt nergens meer om. Laurens Jan won nog van Niewöhner en het dubbel werd gewonnen. De eindstand werd zo 6-4. Met de kopmannen Dennis Boot (100%) en Gerald Boers (94%) en Koen Bosboom mag dit veelzijdige team volgend seizoen in de 3e klasse uitkomen.

Voor de meeste andere teams was er niets meer te winnen of te verliezen. Het eerste team kreeg kampioen Shot-Soest 1 op bezoek. Shot, al kampioen, kwam met een fantasieopstelling. Van het eigenlijke team speelde alleen Michiel van Amersfoort. Hij werd aangevuld door hoofdklasser Henri ter Steeg en 3e klasser Pim Kleine Rammelkamp. Het betekende dat Arjan Weergang geen echte concurrentie kreeg en met drie makkelijke overwinningen een van zijn betere seizoenen kon afsluiten met een score van 97%. Hans Hoekstra won ietwat verrassend van v.Amersfoort en van Kleine Rammelkamp, maar werd weggeblazen door Ter Steeg. Igor Heller, die broer Misja verving, was zoals gewoonlijk kansloos tegen Ter Steeg in een partij waarin 10 aces werden geslagen en slechts 1 rally werd gespeeld van meer dan 3 slagen. Igor verloor ook van v.Amersfoort, maar Kleine Rammelkamp was geen partij. Samen met de 9e zege op rij in het dubbel leverde het een 7-3 winst op, waarmee SVO nog bijna naar plaats 3 klom.

Team 2, al kampioen, won met 4-6 van Laren 1, dat zich daarmee net handhaafde. Jan Willem Rouwhorst won tweemaal maar verloor van balkunstenaar Wilfried Snoek. Igor Heller won van Snoek en van Peter v.d.Hulst, maar verloor van de veruit zwakste man Peter Grootveld. Dat deed Mario Weergang ook, hij won alleen van Snoek.

Het derde team versloeg Good Luck 1 met 8-2 en bevestigde daarmee de 2e plaats. Concurrent UTTC 2 was toen door een 10-0 winst op Vitac 1 al kampioen. De op het laatste moment in plaats van Jeroen Mol opgetrommelde Dennis Boot zorgde twee klassen boven zijn normale niveau ook voor drie overwinningen. Helmut Vianen deed hetzelfde, Marcel Gezang bleef met één punt een beetje achter.

Team 5 is er al zes competities op rij niet in geslaagd in de 4e klasse te blijven. Of dat nu wel lukt is na de 5-5 tegen SVE 9 nog steeds onzeker. SVO is wel op de 5e plaats geëindigd, maar de 2 slechtste nummers 5 uit de 4e klasse degraderen ook. SVO heeft één nummer 5 achter zich en staat gelijk met een andere. Het zal waarschijnlijk pas in augustus bekend zijn in welke klasse Ferdi Dres, Remco de Jong, Jeroen Schalkwijk en Michiel Kromwijk komend najaar gaan uitkomen.

Het zesde team eindigde met 5-5 tegen Good Luck 3. SVO stond lang achter en moest het vooral van vechtlust hebben. Dan is Gerrit Roelen op zijn best. Hij won tweemaal en bracht SVO daarmee terug in de wedstrijd. Rene Rijpkema begon matig maar herstelde zich met twee zeges, waaronder een fraaie op de levende muur Gerard van Giessen. John Roelofsen bleef op één punt steken.
Team 7 sloot de competitie af met een mooie 8-2 winst op Gispen 7 waarmee Jan Krijger (3 punten), Frank Willemsen (2) en Melvin Koole (2) naar plaats 3 klommen.

Het eerste jeugdteam draait met de week stroever. Ook tegen Shot Soest 4 zat er niet meer in dan 4 punten, twee van Raymon Koole, één van Tom de Waardt en één van Sam van der Heijden. Het tweede en derde team kregen weer eens zware nederlagen te verwerken. Beide teams verloren met 1-9. Bij team 2 was Morris Drost de enige die tegen scoorde, bij team 3 deed Lucas Karssen dat.