Pittige eerste ronden najaarscompetitie met een paar goede resulaten

De eerste twee ronden van de najaarscompetitie hebben duidelijk gemaakt dat SVO-tafeltennis het dit seizoen niet makkelijk gaat krijgen. Het eerste team heeft een behoorlijk zware hoofdklassegroep en moet bovendien Misja Heller door een hardnekkig weigerachtige schouder voorlopig missen. Tegen titelfavoriet SVE 2 werd de schade nog beperkt tot 4-6 verlies. Arjan Weergang won van Jan Mulder en kopman Peter Marijn, maar verloor van SVO-trainer Arno Luc Ackermann die de toch erg ingewikkelde gebruiksaanwijzing van Arjan na vele jaren en confrontaties goed kent en het dit keer ook goed uitvoerde. Hans Hoekstra won op ervaring van de 25 jaar jongere Mulder. Invaller Alex de Nas bleef puntloos.
Tweede tegenstander was Bijmaat 3. Dit unieke familieteam bestaande uit vader George, zonen Vincent en Melvin en dochter Sophie Lucardie was vorig seizoen nog bijna kampioen. SVO wist echter in Huizen met 4-6 te winnen. Arjan had zoals zo vaak het grootste aandeel in de winst. Hij versloeg kopman Vincent, één van de sterkste hoofdklassers en ook Sophie en George. Hans Hoekstra verloor van Vincent en Sophie, maar versloeg hoge ballenspecialist George. Invaller Helmut Vianen slaagde daar ook in, waarmee hij het winnende punt binnenhaalde.

Het tweede team speelt weer in de hoofdklasse. Handhaving is het maximaal haalbare, maar zal bijzonder moeilijk worden. Niettemin waren de eerste resultaten niet zo slecht, vooral dankzij Jan Willem Rouwhorst. Tegen HTTC 1 versloeg hij Rens Boer en Niels Mahieu en verloor maar net van kopman Fedor Schuurman. Tegen Woerden 1 scoorde hij zelfs drie punten met zeer overtuigende overwinningen op Mark Makkink en Edwin Drayer en alleen wat meer problemen tegen Edwin Deisting. Mario Weergang heeft ook een goede seizoensstart. Tegen HTTC versloeg hij Boer, tegen Woerden Drayer. Igor Heller mist nog de nodige efficiency. Dat betekende een nul tegen HTTC. Tegen Woerden was het iets beter met winst op Makkink, maar tegen Deisting werd een 2-0 voorsprong niet verzilverd. Het leverde 4-6 verlies tegen HTTC en 5-5 tegen Woerden op. Op zich goede resultaten maar nog niet voldoende.

Het derde team lijkt weer solide in de 2e klasse mee te doen. Na 2 ronden staan ze zelfs bovenaan, al maakt TVS 1 meer kans op de titel. Tegen Hoogland 1 haalde het derde fors uit met 9-1, waarbij Helmut Vianen en Jeroen Mol foutloos bleven en alleen Marcel Gezang in de slotpartij een steek liet vallen. Tegen het flink verjongde Iduna 1 ging het aanmerkelijk moeizamer. Marcel, Jeroen en Richard Jansen konden niet van Laurens van den Brink winnen en alleen Jeroen lukte dat tegen Jesse Oostveen. Allen wonnen wel van Leo Rademakers, waardoor het 5-5 werd.

Team 4 heeft pas één wedstrijd gespeeld in de 3e klasse. Die ging met 6-4 verloren tegen Effect 3. De SVO-score kwam geheel op naam van Gerald Boers die driemaal solo won en ook het dubbel beheerste. Daar konden Sander Stel en Koen Bosboom, voor wie de 3e klasse misschien iets te hoog is, niets aan toevoegen.

Het vijfde team heeft een slechte start met 2-8 verlies tegen Woerden 6 en 7-3 verlies tegen DOSC 2. Ron Tahey handhaafde zich met twee winstpunten tegen Woerden en één tegen DOSC nog het beste. John Roelofsen scoorde één punt tegen DOSC. Rene Rijpkema kwam niet tot winst tegen Woerden en Gerrit Roelen moest zich zelfs zesmaal gewonnen geven.

Hoe anders is het bij team 6. Het team dat de afgelopen vier competities via twee kampioenschappen van de 5e naar de 3e klasse ging en daarna in het zelfde tempo weer terugviel naar de 5e klasse lijkt opnieuw niet van plan in dezelfde klasse te blijven. Na een 1-9 winst op Overhees 2 waarbij alleen het dubbel werd verloren deden Jeroen Schalkwijk, Remco de Jong en Ferdi Dres er tegen Hoogland 6 nog een schepje bovenop met een 10-0 overwinning. Na 2 ronden lijkt alleen Radiair 1 nog in de buurt te kunnen blijven, maar SVO staat al 5 punten voor.

Het zevende team lijkt weer een middenmoter in de 5e klasse te zijn. Ze wonnen met 4-6 van Elan 7 met tweemaal Jan Krijger, tweemaal Melvin Koole en éénmaal de teruggekeerde Leon van Mierlo. Thuis tegen Huizen 9 werd het 5-5. Melvin won er weer twee, Piet Meulepas had een hoopgevende rentree met twee winstpartijen. Frank Willemsen won éénmaal maar werd vervolgens geconfronteerd met twee linkshandige tegenstanders, wat bij Frank vaak iets teveel desoriëntatie veroorzaakt.

Het licht vernieuwde eerste jeugdteam opende met 5-5 tegen Almeerspin 5, met drie winstpartijen van Raymon Koole als basis met daarbij één punt van Frank Oskam en één van invaller Martijn de Man. De tweede wedstrijd ging echter royaal verloren tegen TVP 1, 9-1. Raymon werd node gemist, alleen Tom de Waard kon een tegenpunt scoren. Team 2 begon ook met 5-5, maar vervolgde met 2-8 winst op HTTC 6. Tegen Bijmaat 3 wonnen Lucas Karssen en Cas Bleeker beiden tweemaal en Job de Boer éénmaal, tegen HTTC waren Lucas en Job goed voor drie punten en Martijn voor één.

De beide teams in de startersklasse verloren alle wedstrijden. Het derde team met 2-3 van Bijmaat 4 met één punt van Jasper Moons en het dubbel van Sebastiaan Baek en Marc Hendriks. Tegen ATC Almere 6 kwamen dezelfde cijfers op het bord, met ook nu één punt van Jasper. Het debuterende team 4 verloor met 0-5 van Almeerspin 7. Julian Gholizadeh en Chris en Tim Blom konden geen punten maken. Tim deed dat wel tegen SVE 8, waardoor het verlies daar beperkt bleef tot 4-1.