Lichte verbetering competitieteams

Er zit enige verbetering in de prestaties van de competitieteams van SVO-tafeltennis, maar een aantal teams is nog lang niet uit de zorgen. Zeker bij het eerste team blijft het erg moeizaam gaan. Halverwege de competitie zijn zij zelfs gezakt naar de vijfde plaats. Onder de rode streep en dat is een plek waar ze zich al heel lang niet meer hebben bevonden. Tegen hekkesluiter TTVN 1 waren er kansen om flink wat punten te halen, maar uiteindelijk bleef het bij een magere 5-5. Wederom lag het niet aan Arjan Weergang. In een goede wedstrijd won hij soeverein driemaal en ook het dubbel werd weer gewonnen. Maar ook nu ontbrak het aan steun. Hans Hoekstra lijkt enige last te hebben van de tand des tijds. Tegen Paul Oostveen en invaller Jan Willem Jansen kwam hij de nodige snelheid te kort. Wel won hij nog Rob Seldenrijk. De invaller voor de nog steeds geblesseerde Misja Heller was dit keer Mario Weergang. Hij bleef wel redelijk dichtbij, maar wedstrijden winnen lukte hem niet.

Voor het tweede team is het altijd een meevaller als ze zich in de hoofdklasse weten te handhaven. Tot nu toe lukte dat Jan Willem Rouwhorst, Mario Weergang, Alex de Nas en Igor Heller maar één keer. Ook nu zal het nog een enorme toer worden om voldoende punten te halen, maar  na een onverwachte 6-4 winst op koploper Hilversum 6 zijn ze halverwege de competitie nog wel in de race. Hilversum heeft een team met spelers van zeer uiteenlopend niveau. De opstelling tegen SVO was niet de sterkste, al deed de voor de hoofdklasse veel te sterke Erwin Knecht wel mee. Tegen hem kon alleen Jan Willem een vuist maken. Tot 5-5 in de 5e game ging de strijd gelijk op waarna Knecht alsnog wegliep naar 8-11. Igor en Alex waren kansloos. Tegen de twee andere Hilversummers werden echter 6 van de 7 mogelijke punten gehaald. Jan Willem won met enige moeite van invaller Marnix Karssenberg en ook van de backspingoochelaar Duco Bruns. Igor had wat tijd nodig om Bruns te kloppen, al was de vijfde game weer ruim. Tegen Karssenberg zag het er bij 6-10 in de 3e game niet goed uit, maar na 6 punten op rij leidde Igor 2-1 en was Karssenberg duidelijk gebroken. Zodanig zelfs dat hij tegen Alex niets meer te vertellen had.
En was Knecht solo onverslaanbaar, in het dubbel was dat niet het geval. Na een verloren 1e game kantelden Jan Willem en Igor de wedstrijd, en mede dankzij een onmogelijke randbal werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. SVO staat nog wel laatste, maar nummer 4 en 5 zijn nog binnen bereik.

Team 3 boekte een regelmatige 7-3 overwinning op Hilversum 12. Helmut Vianen boekte drie overwinningen, al moest hij daar wel flink voor werken. Maar dat is Helmut wel toevertrouwd. Jeroen Mol verloor van Ron Roguas, de Hilversummer wiens spel hem het beste ligt. Van de voor Jeroen meestal veel moeilijker bespeelbare noppenblokker Hans Hermsen en verdediger Michiel Vloemans won hij echter opmerkelijk makkelijk. Wim Oskam won alleen van Vloemans.

Het was te merken dat het vierde team twee wedstrijden in de sterkste opstelling uitkwam. Hun puntentotaal werd door 2-8 winst op HTV 2 en 9-1 tegen TVA 1 meer dan verdubbeld, waarmee ze klommen naar plaats 2. De achterstand op koploper Barneveld 1 lijkt echter iets te groot. Dennis Boot en Gerald Boers bleven in beide wedstrijden makkelijk ongeslagen. De vraag is dan altijd hoeveel punten de derde man haalt. Tegen HTV was Sander Stel goed voor zijn eerste punt, Koen Bosboom won er tegen TVA zelfs twee, al moest hij daar een bizarre 5e game voor spelen: 5-2 voor, 5-10 achter, 12-10 winnen.

Het vijfde team had punten nodig en haalde daarom flink uit tegen DTV Smash 1. Dankzij driemaal John Roelofsen, driemaal Rene Rijpkema en tweemaal Ron Tahey werd het een fraaie 8-2 winst, waardoor het vijfde weer aansluiting heeft bij de middenmoot.

Team 6 won het sleutelduel tegen Radiair 1 makkelijk met 3-7 en lijkt daarmee definitief los van alle concurrenten. Met opnieuw driemaal Ferdi Dres, twee degelijke punten van Remco de Jong en één van Jeroen Schalkwijk werd de voorsprong op Radiair vergroot tot 8 punten. Het ziet er naar uit dat dit team er voor de negende keer op rij niet in zal slagen in dezelfde klasse te blijven.

Het zevende team had even het idee dat ze bij de koplopers aan konden sluiten. Die illusie is weg. 6-4 verlies tegen Rega 7 was al niet heel goed, hoewel Jan Krijger nog tweemaal won en Melvin Koole en Piet Meulepas allebei een punt scoorden. Het geroutineerde Iduna 2 wierp het zevende vier dagen later nog verder terug. Dit keer zaten er maar twee punten in, en na deze 2-8 is SVO weer teruggevallen naar plaats 4.

Het eerste jeugdteam won wel met 3-7 van WIK 3, maar kwam daarmee maar nauwelijks dichter bij de concurrentie. Raymon Koole (3 punten), Tom de Waard (2) en Frank Oskam (1) moeten het doen met de 4e plaats, en de nummers 1 en 2 lijken al buiten bereik.

SVO 2 en Gispen 3 stonden voor hun duel gelijk op de 4e plaats. Na de 5-5 staan ze nog steeds gelijk, maar nu op plaats 3 omdat Hoogland 6 fors onderuit ging. Martijn de Man was dit keer de beste man met twee punten, Cas Bleeker en Job de Boer wonnen er allebei één.
Het derde team haalde de eerste overwinning binnen, dankzij tweemaal Jasper Moons en éénmaal Marc Hendriks werd DTV Smash 2 met 2-3 verslagen.