SVO houdt maar met moeite aansluiting

Het gaat na vier ronden in de najaarscompetitie nog niet al te best met SVO, al is er nog niets echt verloren. Wel is duidelijk dat het eerste team toch veel moeite heeft het ontbreken van de nog steeds geblesseerde Misja Heller op te vangen. Zelfs Arjan Weergang is niet op zijn best. Dat leidde tegen Hilversum 7 tot een onverwachte 4-6 nederlaag. Hilversum introduceerde een nieuwe speler in de persoon van Rens Pater, maar na enig zoekwerk in de archieven bleek die toch niet zo onbekend. In 1983 speelde hij bij zijn toenmalige club Doko uit ’t Zand bij Den Helder al eens tegen het eerste jeugdteam van SVO, waarin toen ook Arjan Weergang en Hans Hoekstra speelden. Nog opvallender was dat Pater 31 jaar geleden de eerste speler ooit was die in een competitie tweemaal van Arjan won. Kennelijk is er in die lange tijd niets veranderd, want Arjan moest opnieuw zijn meerdere erkennen in Pater. Die staat nu 3-0 onderling voor, iets wat zelfs sommige Nederlandse internationals hem niet na kunnen zeggen. Arjan won wel van invaller Martin Westerbeek en Casper Veenboer. Hans Hoekstra won van Veenboer en het dubbel werd gewonnen. Helmut Vianen zwoegde wat hij kon, maar Westerbeek is nu net het type speler dat goed tegen Helmut uit de voeten kan.

Tegen de oude rotten van Shot Soest 2 werd ook met 6-4 verloren. Hier deed Arjan het zelfs bijna in zijn eentje met winst op Rene de Gier, Hans van Gool en Henri ter Steeg en ook nog het dubbel. Hans en opnieuw Helmut konden daar niets aan toevoegen. SVO is hiermee op de 5e plaats beland, al is de achterstand op nummer 3 slechts één punt.

Ook team 2 maakt moeilijke tijden door. Zowel tegen Rega 2 als SVE 3 werd met 7-3 verloren. Tegen Rega viel Alex de Nas op met winst op Bert Olofsen en Philip Bouw. Jan Willem Rouwhorst won van Olofsen, Mario Weergang won niet. Tegen SVE ontbraken Alex en Mario. Jan Willem speelde hier een uitstekende wedstrijd met winst op Remco Haring en na een zeer spectaculair duel ook van verdediger Mees van der Meer. Hij werd echter totaal verrast door het eenvoudig ogende, maar volkomen foutloos uitgevoerde spelsysteem van Nena Zantman. Weinig dames gebruiken de backhand topspin, maar bij Nena is deze slag een feilloos wapen. Igor Heller kreeg Zantman ook niet onder controle en miste de mentale conditie om Haring en Van der Meer serieus tegenstand te bieden. Invaller Gerald Boers deed het helemaal niet slecht, dwong Zantman zelfs bijna tot een vijfde game, maar won niet.

Het derde team versloeg ZTTV 1 makkelijk met 7-3, maar verloor met 8-2 van TVS 1. Tegen ZTTV bleven Helmut Vianen en Jeroen Mol ongeslagen, wat Dave “Boterhamzakje” Haagen ook probeerde. Richard Jansen kwam niet tot winst. Tegen TVS kon alleen Helmut één punt scoren, Wim Oskam en Marcel Gezang konden dat niet. TVS nam daarmee de koppositie over.

Team 4 speelde tegen Leerdam 1 eindelijk in de sterkste opstelling en dat leverde meteen de eerste overwinning op. Dennis Boot en Gerald Boers hadden niet veel moeite met dit toch vrij sterke 3e klasseteam. Laurens Jan Bosman leed op nogal onverklaarbare wijze drie nederlagen, anders was er een monsterscore op het bord gekomen. Het vierde klom daarmee in één klap van plaats 6 naar plaats 4.

Ook team 5 komt langzaam op gang. Tegen Leerdam 3 was het nog 4-6 verlies met tweemaal Rene Rijpkema en éénmaal John Roelofsen, maar het veel betere VTV 9 werd op 5-5 gehouden. Hier boekten John en Ron Tahey twee overwinningen en scoorde Rene Rijpkema één punt.
Het zesde team is het enige SVO-team dat momenteel de ranglijst aanvoert. Die leidende positie werd bevestigd door 8-2 winst op Reflex Maarn 2. Ferdi Dres behield zijn 100% score, Remco de Jong en Jeroen Schalkwijk wonnen er allebei twee en het enige probleem was dat 10-0 ook mogelijk was geweest. Volgende week zal Radiair 1, de enige overgebleven concurrent uitgeschakeld moeten worden.

Team 7 doet het in de 5e klasse heel aardig en is na 8-2 winst op UTTC 9 de kop van hun 5e klasse dicht genaderd. Jan Krijger won er drie, Frank Willemsen en Piet Meulepas twee.

Het eerste jeugdteam maakt een wat moeilijk seizoen door. Hoewel Hoogland 5 met 7-3 verslagen werd dankzij driemaal Raymon Koole en driemaal Tom de Waard werd daarna weer met 4-6 verloren van Shot-S 4. Raymon leed tegen de 9-jarige Koen Houtgast zijn eerste competitienederlaag, maar scoorde wel twee punten. Frank Oskam won er één. Morris Drost moest na één wedstrijd met een haperende knie opgeven.

Team 2 staat na vier ronden voorlaatste in de 6e klasse, maar heeft slechts vier punten achterstand op de nummer 1. De 3-7 nederlaag tegen UTTC 1 was echter iets te groot. Lucas Karssen won er nog twee, maar Martijn de Man bleef op één steken en Job de Boer won dit keer helemaal niets. Het derde team verloor met 1-4 van Hilversum 11, waarbij Jasper Moons het enige punt scoorde. Punten zaten er voor team 4 ook deze week niet in, Julian Gholizadeh, Chris en Tim Blom verloren met 0-5 van Shot-S 7.