Jeszcze SVOska nie zginęła.

Nog is er voor de meeste SVO-teams niets verloren, maar na ronde 6 is er nog maar weinig verbetering in de posities van de competitieteams.
Voor het eerste team wordt het steeds moeilijker. Verlies tegen mede-koploper SVE 2 was ingecalculeerd, maar dat het 7-3 werd viel misschien een beetje tegen. Zeker nadat SVO in Utrecht een 1-3 voorsprong had genomen. Arjan Weergang won van Jan Mulder, invaller en broer Mario verloor van Peter Marijn. Dat was verwacht, evenals de winst in het dubbel, maar de winst van Hans Hoekstra op Robert Bod was een welkome meevaller.
Na 1-3 ging het echter helemaal mis. Arjan, zelden op zijn best op de snelle vloer van SVE, verloor van Marijn en misschien wat onverwacht ook van Bod. Hans verloor van Marijn en Mulder en ook Mario kon tegen Bod en Mulder niet tot winst komen.

Ook het tweede team kwam niet tevreden terug. Weliswaar werd tegen HTTC 1 hetzelfde resultaat gehaald als thuis: 6-4 verlies, maar gezien het ontbreken van kopman Fedor Schuurman bij HTTC was dit toch echt te weinig. Jan Willem Rouwhorst viel weinig te verwijten, hij won driemaal, al kostte dat tegen Rens Boer wel de maximale tijd. Igor Heller had echter heel erg veel tijd nodig om nog een beetje op gang te komen. Tegen Boer werd slordig met voorsprongen omgegaan, in het dubbel, normaal een vast winstpunt, ging alles mis. Tegen invaller Ruud Peters werd dan nog een punt gehaald, maar tegen Niels Mahieu ging het weer fout. Alex de Nas kwam er op de gladde vloer in Houten helemaal niet aan te pas. Het tweede is nog in de race, maar er moeten nu echt veel punten worden gehaald.

Team 3 wijkt altijd wat af van de meeste SVO-teams. Ook dit seizoen weer. Want hoewel het niet helemaal hun bedoeling lijkt te zijn staan ze plotseling weer bovenaan. Zelf speelden ze tegen hekkesluiter Hoogland 1 een wat ongelukkige wedstrijd, omdat Marcel Gezang na één overwinning geblesseerd moest afhaken. Jeroen Mol won probleemloos driemaal, Wim Oskam tweemaal, maar het bleef toch bij “slechts” 3-7 winst. Toch heroverde SVO daarmee de koppositie, omdat koploper TVS 1 keihard met 7-3 onderuit ging tegen het laag geklasseerde Iduna 1. Daardoor staat SVO ineens weer twee punten voor TVS.

Het vierde team had niet eens de sterkste opstelling nodig om met 6-4 van Effect 3 te winnen. Dennis Boot zorgde zoals gebruikelijk voor drie punten, maar de winst werd vooral behaald door twee punten van Koen Bosboom, die toch lijkt aan te haken op 3e klasse niveau. Sander Stel kon niet tot winst komen, evenals in de uitwedstrijd. Het vierde staat nu gedeeld 2e, maar het gat naar koploper Barneveld 1 lijkt te groot.

Moeilijkheden zijn er ook voor het vijfde team. Na 8-2 verlies tegen Woerden 6 hebben zij nog maar één punt voorsprong op nummer laatst DTV Smash 1. In Woerden haalde Ron Tahey één punt en Rene Rijpkema het andere. Gerrit Roelen zwoegde onverdroten maar kreeg geen loon naar werken.

Het kampioenschap van team 6 is weer wat dichterbij gekomen na 10-0 winst op Overhees 2. Ferdi Dres, Remco de Jong en Jeroen Schalkwijk maakten geen fouten, al moest Remco één keer tot 12-10 in de vijfde game gaan. De voorsprong op Radiair 1 is inmiddels 10 punten, waarmee SVO alles geheel in eigen hand heeft.

Team 7 verloor met 3-7 van Elan 7, dat daarmee aan kop kwam. Een merkwaardige uitslag omdat uit nog 4-6 was gewonnen. Jan Krijger werd wel gemist. Melvin Koole deed hetzelfde als in de uitwedstrijd, tweemaal winnen. Frank Willemsen kwam echter niet verder dan één punt en Piet Meulepas speelde een erg ongelukkige wedstrijd wat hem zijn eerste nul opleverde.

Het eerste jeugdteam verloor met 6-4 van koploper Almeerspin 5, maar gezien het ontbreken van kopman Raymon Koole was dat helemaal geen slecht resultaat. Tom de Waardt won tweemaal, Frank Oskam éénmaal en het dubbel ging naar SVO. Morris Drost won niet.
Het tweede ging flink onderuit tegen Bijmaat 3. Lucas Karssen en Martijn de Man bleven allebei op één punt steken, Job de Boer slaagde er niet in te winnen. En waar het thuis nog 5-5 was werd het nu dus 8-2 verlies, waarmee SVO gezakt is naar plaats 5.

Het derde team boekte een fraaie 0-5 zege op SVE 8, Jasper Moons en Marc Hendriks lieten voor het eerst in hun competitieperiode geen enkel punt liggen.