SVO luctoret (et emerget ?)

SVO worstelt en komt af en toe al boven. Een aantal resultaten van de zevende week waren hoopgevend. Het eerste team hield Bijmaat 3 op 5-5 en maakte daarmee de achterstand op nummer 4 Hilversum 7 in één keer goed. Arjan Weergang had tegen het familieteam Lucardie geen last meer van de twee nederlagen die hij tegen SVE had geleden. Hij speelde als vanouds met alle tegenstanders, Melvin, Vincent noch Sophie Lucardie kregen als het er op aan kwam geen enkele kans. Hans Hoekstra lijkt eindelijk op gang te komen. Tegen Sophie liep het nog niet helemaal goed, maar de zeges tegen Melvin en vooral die tegen Vincent, die tot dan alleen twee keer van Arjan had verloren, maakten indruk. Helaas liep het dubbel niet goed, anders had er zelfs winst in gezeten. Nu werd het 5-5, omdat invaller Alex de Nas geen punten kon maken. De komende weken speelt SVO tegen de nummers 3, 4 en 6 en heeft het handhaving nog geheel in eigen hand.

Het tweede team heeft de strijd tegen degradatie waarschijnlijk verloren. Om mee te blijven doen was winst op Woerden 1 nodig, maar het werd een duidelijke 2-8 nederlaag waarmee SVO nu 8 punten achter staat op plaats 4. Dat is waarschijnlijk te veel om in drie wedstrijden nog in te lopen. Dit keer kon zelfs Jan Willem Rouwhorst het tij niet keren. Hij won alleen van Edwin Drayer. Tegen Stefan Bont en Edwin Deisting kwam hij tekort, al hield hij Deisting nog tot in de vijfde game bij. Igor Heller werd door Deisting alle kanten op geslagen en door Bont er af geserveerd. Ook tegen Drayer leek het mis te gaan, maar na 1-2 en 3-7 achter werd de wedstrijd nog net ten goede gekeerd. Mario Weergang kwam in dit geweld helemaal niet mee, zelfs gamewinst was hem niet gegeven.

Team 3 loopt tot hun eigen verbazing steeds verder weg bij de concurrentie. De 7-3 winst op Iduna was opnieuw geen heel bijzonder resultaat, al waren de zeges van Jeroen Mol en Helmut Vianen, beiden ongeslagen, op Laurens v.d.Brink alleszins verdienstelijk. Marcel Gezang boekte een erg onfortuinlijke nul. Omdat concurrent TVS 1 opnieuw verloor is SVO nu al 5 punten uitgelopen en dreigt er zelfs een kampioenschap.

Voor het vierde team is er inmiddels weinig meer te winnen of te verliezen. Barneveld 1 staat inmiddels 13 punten voor, maar het gat met de nummer vijf is met 23 punten nog veel groter. De uitslagen van SVO zijn sterk afhankelijk van de opstelling. Tegen TVA 1 was het thuis met Dennis Boot, Gerald Boers en Koen Bosboom 9-1. Uit deden Gerald en Koen hetzelfde als thuis: 3 resp. 2 winstpunten. Het verschil zat in Sander Stel, die driemaal verloor, waardoor de winst ditmaal beperkt bleef tot 4-6.

Team 5 moet nu echt gaan uitkijken. Na 3-7 verlies tegen DOSC 1 waarbij Ron Tahey en Rene Rijpkema één punt scoorden en John Roelofsen zonder winst bleef, is SVO naar de laatste plaats gezakt en die plaats kunnen ze toch maar beter vermijden. De zwakkere tegenstanders komen echter nog in de laatste drie wedstrijden, dus alles is nog mogelijk.
Het zesde team scoorde tegen Hoogland 6 één punt minder dan thuis, maar dat betekende nog steeds een 1-9 overwinning. Remco de Jong liet een steek vallen, Jeroen Schalkwijk en Ferdi Dres bleven ongeslagen. Helemaal zeker is het kampioenschap nog niet, want concurrent Radiair won met 10-0 en liep zo toch nog een puntje in. Het verschil van 9 moet echter voldoende zijn.

Ook team 7 zakt een beetje weg, de 7-3 nederlaag tegen Huizen 9 was net iets te groot, al staat SVO nog wel een eindje boven de rode streep. Jan Krijger nam wel goed het voortouw met twee zeges, maar Frank Willemsen won er slechts één en Piet Meulepas won helemaal niet.

Het eerste jeugdteam speelde gelijk tegen TVP 1, wat aanzienlijk beter was dan de 9-1 nederlaag in Putten. Tom de Waardt was dit keer de kopman met drie fraaie punten. Daarmee overtrof hij zelfs Raymon Koole die op twee bleef steken. Morris Drost wacht nog op zijn eerste overwinning van dit seizoen. Het tweede team won goed met 8-2 van HTTC 6, dankzij driemaal Job de Boer, tweemaal Martijn de Man en tweemaal Lucas Karssen.

Team 3 lijkt na de eerste winst van vorige week de smaak te pakken te hebben, want ook tegen Bijmaat 4 werd gewonnen, al was de marge met 3-2 nu veel kleiner. Het was echter wel een teamprestatie, want nadat Jasper Moons en Marc Hendriks allebei één punt hadden gemaakt besliste Sebastiaan Baek met zijn eerste competitieoverwinning ooit de wedstrijd.