Nog steeds niets beslist in spannende competitie

Najaar 2014 zal zeker niet de geschiedenis in gaan als een voor SVO zeer succesvolle competitie, maar de schade kan nog steeds worden beperkt. Ook bij het eerste team, al viel de 5-5 tegen Hilversum 7 toch weer een beetje tegen. Dat lag niet aan invaller Jan Willem Rouwhorst, die zich uitstekend van zijn taak kweet en met winst op Rens Pater en Marnix Karssenberg als eerste invaller dit seizoen voor twee punten zorgde. Casper Veenboer voorkwam een hattrick. Arjan Weergang kon weer niet van Pater winnen, waarmee deze man nu een 4-0 voorsprong tegen Arjan heeft, iets wat waarschijnlijk niemand in Nederland hem kan nazeggen. Arjan won wel van Veenboer en Karssenberg en ook het dubbel. Hans Hoekstra was de dissonant. Waar hij de vorige weken tekenen van herstel vertoonde ging het nu weer helemaal mis. Zijn drie nederlagen zorgden dat Hilversum bij kon blijven. SVO kwam daardoor niet van de vijfde plaats af, al blijft het eerste op gelijke hoogte met Hilversum en is de achterstand op nummer 3 Shot Soest 2 slechts één punt. SVO heeft alles dus nog in eigen hand.

Het tweede team heeft de strijd om handhaving moeten opgeven. Dat was na de 2-8 tegen Woerden 1 al duidelijk, en werd bevestigd met 8-2 verlies tegen Rega 2. In Nijkerk scoorde Mario Weergang een fraai punt tegen Marti Hendriksen en werd het dubbel gewonnen. Dat leverde een 2-2 tussenstand op, maar daarna wist alleen Igor Heller nog twee games tegen Hendriksen te winnen. Voor een punt zijn er echter drie nodig. Mario en Alex de Nas verloren alles met 0-3.

Team 3 kwam tegen ZTTV 1 opnieuw niet verder dan 5-5 en zag concurrent TVS 1 daardoor weer wat dichterbij komen. Het verschil is echter nog steeds 3 punten. Onder meer door een opmerkelijke nederlaag van Helmut Vianen tegen Erik Leenders kwam SVO 3-0 achter, maar binnen de kortste keren was het weer 3-3 waarna de strijd gelijk op ging tot het einde. Helmut won wel van Peter Hendriksen en Dave “Boterhamzakje” Haagen. Wim Oskam verloor van Hendriksen, maar won van Leenders en Haagen. Marcel Gezang kwam niet tot winst.

Het vierde team kan Barneveld 1 niet meer inhalen, maar zorgde er wel voor dat de koploper voor het eerst niet won. Gerald Boers deed dit overigens bijna in zijn eentje door driemaal solo en het dubbel te winnen en en passant kopman Gert Boon van zijn ongeslagen status te beroven. Het vijfde punt kwam van Laurens Jan Bosman, die zijn eerste punt van de competitie maakte. Koen Bosboom bleef ditmaal zonder winst. Team 5 deed goede zaken met een 4-6 overwinning op Leerdam 3, waarbij Ron Tahey en John Roelofsen beiden tweemaal wonnen en Rene Rijpkema het winnende punt maakte. Doordat concurrent DTV Smash 1 met 9-1 verloor staat SVO nu weer vier punten boven de rode streep. Winst volgende week tegen Smash moet voldoende zijn voor handhaving.

Het kampioenschap van team 6 zal waarschijnlijk pas in de laatste week behaald worden. Niet omdat het zesde niet goed speelt. Tegen UTTC 8 werd een fraaie 8-2 zege geboekt, aanzienlijk beter dan de 5-5 in de uitwedstrijd. Het verschil zat vooral bij Jeroen Schalkwijk, die in Utrecht maar één punt haalde en nu drie keer won. Ferdi Dres (3) en Remco de Jong (1) deden hetzelfde als in de uitwedstrijd. Dat SVO nog geen kampioen is ligt aan concurrent Radiair 1, dat ook 8-2 won en daarmee nog steeds binnen bereik is, al is het gat met 9 punten wel comfortabel.

Team 7 haalde het meest opmerkelijke resultaat van deze week. Was thuis nog met 2-8 verloren van Iduna 2, uit werd dit compleet omgekeerd. Met drie punten van Jan Krijger, drie van Melvin Koole en één van Frank Willemsen kwam het zevende met een bijzonder fraaie 2-8 winst terug uit Bilthoven. Daarmee is plaats 3 weer binnen bereik.

Het eerste jeugdteam speelde zonder Tom de Waardt, en dat leverde tegen Hoogland 5 een 6-4 nederlaag op. Raymon Koole scoorde inclusief het dubbel alle punten, Frank Oskam en Morris Drost konden daar niets aan toevoegen. In deze 5e klasse staat iedereen zo dicht bij elkaar dat SVO nog op elke plaats tussen 3 en 6 kan eindigen.

Team 2 won 4-6 van Hoogland 6 en had dat vooral te danken aan een sterke Cas Bleeker die voor drie punten zorgde. Lucas Karssen won er twee, Martijn de Man bleef merkwaardig genoeg zonder winst. Team 3 won voor de derde keer op rij, nu met 2-3 van Bijmaat 5. Marc Hendriks maakte weer twee punten en heeft nu een serie van 6 overwinningen staan. Jasper Moons maakte het derde punt.