Twee kampioenschappen bijna binnen, maar donkere wolken boven team 1

Om met de goede berichten te beginnen: het lijkt er sterk op dat de najaarscompetitie kan worden afgesloten met twee kampioenen. Was dat bij team 6 al lang slechts een kwestie van tijd, bij team 3 was het nog maar zeer de vraag. Maar na een spectaculaire 8-2 thuisoverwinning op nummer 2 TVS 1 zijn Helmut Vianen, Jeroen Mol en Marcel Gezang wel heel dicht bij promotie naar de 1e klasse. De allereerste partij bleek al meteen de sleutelpartij te zijn. Marcel versloeg de Scherpenzeelse kopman Jan v.d.Beek met 13-11 in de 5e game. De klap die hij daarmee uitdeelde was zo hard, dat TVS bijna de hele avond nodig had om weer op te krabbelen. Hoewel het nog best wat moeite kostte, bleef Helmut zonder verlies, won Jeroen er twee en pakte Marcel nog een punt er bij. Pas bij 8-2 kon TVS tegen Jeroen en Marcel iets terug doen. Daarmee was het 8-2 verlies in de uitwedstrijd volledig uitgewist. TVS staat nu op 9 punten afstand, de tegenstander in de laatste wedstrijd Hilversum 12 op 10 punten. SVO heeft dus tegen Hilversum aan 1 punt voldoende.

Team 6 won makkelijk met 2-8 van Reflex Maarn 2. Ferdi Dres lijkt zijn 100% score mee te nemen naar de eindstreep. Jeroen Schalkwijk en Michiel Kromwijk lieten wel allebei een punt liggen. Daardoor is het kampioensfeest toch nog verplaatst naar de laatste wedstrijd, want concurrent Radiair 1 won ook met 8-2 waardoor het verschil nog steeds 9 punten is. In het onderlinge duel in de slotronde heeft SVO aan 1 punt voldoende.

Met team 1 lijkt het nu toch echt mis te gaan. Tegen Shot Soest 2 werd met 3-7 verloren. De punten van Arjan Weergang kwamen er wel, al duurde dat tegen Rene de Gier wat langer dan gewoonlijk. Maar opnieuw kwam Hans Hoekstra er op de cruciale momenten, waarin hij altijd op zijn sterkst was, niet aan te pas. De even geroutineerde oude rotten van Shot weten echter ook precies wanneer ze de punten moeten maken. Hans kwam wel dichtbij Hans van Gool, Rene de Gier en Martin Franssen, maar nooit er echt langs. Ook invaller Alex de Nas wist geen punten te maken, al scheelde dat tegen De Gier en Hans van Gool helemaal niet veel. Tot overmaat van ramp versloeg concurrent voor plaats 4 Hilversum 7 Bijmaat 2 met 4-6, waardoor SVO met alleen de wedstrijd tegen het al gedegradeerde TTVN 1 nog voor de boeg vier punten meer moet halen dan Hilversum. Helemaal onmogelijk is dat niet, maar er moet toch wel iets bijzonders gebeuren.

Het tweede team is al gedegradeerd, maar boekte tegen een zwaar gehavend SVE 3 nog een onverwachte 6-4 overwinning. SVE had door blessures nog slechts één speler over en moest een beroep doen op twee invallers. Die kans werd door SVO aangegrepen, waarbij het enige minpunt was dat de winst nog veel groter had moeten zijn. Igor Heller liet verdediger Mees van der Meer na 2-0 ontsnappen en Jan Willem Rouwhorst verloor verrassend van invaller Timeas Schim van der Loef. Jan Willem sloeg wel wel makkelijk door Van der Meer heen en won ook van Jasper Graaff. Igor had met 3-0 overwinningen op Schim v.d.Loef en Graaff zelfs een van zijn betere wedstrijden. Mario Weergang versloeg Graaff en het dubbel werd eenvoudig gewonnen.

Voor team 4 is er niets meer te winnen of te verliezen. Bij ontstentenis van Dennis Boot werd met 7-3 verloren van Leerdam 1. Gerald Boers won er zoals gewoonlijk drie, Koen Bosboom en Sander Stel hebben nog steeds moeite met de 3e klasse.
Het gaat moeizaam, maar team 5 lijkt zich uit de degradatieproblemen te spelen. Thuis tegen VTV 9 werd een goede 6-4 overwinning behaald, waarbij Ron Tahey en John Roelofsen beiden twee punten scoorden en Rene Rijpkema het zesde punt binnenhaalde. Met 39 uit 9 en de wedstrijd tegen hekkesluiter DTV Smash 1 nog voor de boeg is plaats 5 wel safe en plaats 4 nog binnen bereik.

Dankzij twee punten van Melvin Koole, twee van Frank Willemsen en één van Piet Meulepas versloeg het zevende UTTC 10 met 4-6 en behielden zij hun solide middenmootpositie.

Bij het eerste jeugdteam hing het resultaat sterk af van de opstelling. Tot nu toe werd nooit verloren als Raymon Koole en Tom de Waardt allebei speelden. Shot Soest 4 bracht daar verandering in. Raymon won er nog wel drie, maar Tom bleef op 1 steken en Morris Drost slaagt er nog steeds niet in een punt te scoren. Daardoor won Shot met 6-4.
Ook het tweede team verloor, tegen UTTC 1 werd het 7-3. Martijn de Man was dit keer de beste met twee winstpunten, Lucas Karssen scoorde er één. UTTC ligt Job de Boer blijkbaar niet, want net als in de thuiswedstrijd kon hij geen winstpunten bijdragen.
Team 3 is al weken goed op stoom: zij wonnen tegen UTTC 2 voor de vierde keer op rij, en dit keer werd het zelfs 0-5.