Veel punten bij de 1e klassers, maar de 4e klassers sluiten niet aan

De opening van de eerste competitie in 15 jaar waarin SVO niet in de hoogste afdelingsklasse vertegenwoordigd is, is voor de 1e klasseteam heel goed verlopen. De 4e klasseteams deden het veel minder goed.

SVO heeft deze competitie maar liefst vier teams in een 1e klasse, drie in de triocompetitie en één in de duocompetitie. Drie van de vier wonnen hun eerste wedstrijd. Het eerste team deed dat met 8-2 van De Schans 1. De Schans was vroeger een geduchte concurrent van SVO 2, maar zat de laatste jaren in de 2e klasse. Voor SVO 1 was het Montfoortse team dat al bijna net zo lang als SVO 1 samen speelt geen echte concurrent. Arjan Weergang hoefde zelfs geen game af te staan. Hans Hoekstra had wel de maximale tijd nodig om zich van een agressief spelende Bert Rademaker te ontdoen, maar won wel weer eens een keer driemaal. Misja Heller was er nog niet bij, hij werd vervangen door Mario Weergang die won van oer-Schansspeler Cees de Kamper maar verloor van Rademaker en Arjan van Santen.

Het tweede team is ook uit de hoofdklasse gedegradeerd en begon op de mogelijke weg terug op de best mogelijke manier: 0-10 tegen NSV 1. In de sfeervolle boerderij aan de Nedereindseweg in Nieuwegein had Mario Weergang in de eerste wedstrijd vijf games nodig om Martijn de Nas te verslaan. Daarna ging het heel snel. Mario won makkelijker van Martijn Alblas en Harry Eleveld, Igor Heller had weinig moeite met alledrie de Nieuwegeiners en Jan Willem Rouwhorst stond zelfs de hele avond niet één game af.

Team 3 was het enige 1e klasseteam dat niet won, maar 5-5 tegen ATC Almere 1 is een prima resultaat. Dat gelijkspel kwam vooral tot stand door een zeer fraai optreden van Jeroen Mol, die tegen een van de voor hem lastigste teams driemaal won. Helmut Vianen verloor van Bob Willemsen en Fred Rous, maar won in een uiterst eigenaardige wedstrijd van verdediger Ger Busé. Minstens zo opmerkelijk als de hattrick van Jeroen was het optreden van Joram Veldkamp. In zijn eerste wedstrijd na een aantal jaren afwezigheid versloeg hij Rous en verloor maar net van Busé en Willemsen.
In zijn eigen team in de duocompetitie deed Joram het twee dagen later ook prima, met winstpunten tegen Stan Eleveld en Jeroen de Nas en het dubbel zorgde hij voor het leeuwendeel van de 1-4 overwinning van SVO D1 op NSV 1. Gerald Boers won het vierde punt tegen Eleveld.

Zo goed als het in de 1e klasse ging, zo matig ging het in de 4e klasse. Het vierde en vijfde team verloren allebei in Houten met 8-2. Team 4 van HTTC 5, team 5 van HTTC 4. In het vierde kwamen de punten van Jeroen Schalkwijk en Remco de Jong, in het vijfde van Ron Tahey en Rene Rijpkema. Michiel Kromwijk en Gerrit Roelen bleven zonder winst.

Het zesde team deelde de punten met de dames van Huizen 8. Jan Krijger was evenals zo vaak in de vorige competitie de kopman, hij won er drie. Frank Willemsen verloor van Manuela Schuurman, maar won van Henny Dekker en Ingeborg Rebel. Piet Meulepas werd de prooi voor Huizen, hij kon ondanks alle mogelijke tactische variaties niet tot winst komen.

Op het laatste moment werd het 2e team in de duocompetitie gepromoveerd naar de 3e klasse. Of het daaraan lag of aan de sterkte van tegenstander Hoogland 1, feit was dat alleen Koen Bosboom één punt kon maken. Jan Schwartz slaagde daar niet in, waardoor de wedstrijd met 4-1 verloren ging.