10x winst in 12 wedstrijden.

In de eerste week waarin 12 teams van SVO in actie kwamen werden maar liefst 10 overwinningen geboekt. Een zo goede score was al lang niet meer te zien geweest.
Het eerste seniorenteam won in Almere met 2-8 van Almeerspin 2. Belangrijker nog was de rentree van Misja Heller die zijn eerste wedstrijd sinds april 2014 speelde. Het begin tegen Sander Spijkstra was nog lastig, maar daarna versloeg hij Joost Blankenberg en Geert van Oss. Hans Hoekstra liep tegen Van Oss tegen zijn eerste competitienederlaag aan, maar versloeg Spijkstra en Blankenberg. Arjan Weergang won er gewoon drie. Ondanks twee fraaie uitslagen staat SVO niet bovenaan, Over’t Net 1 haalde nog een punt meer uit de eerste twee wedstrijden.

Het tweede team kwam tegen VTV 4 met 1-2 achter. Alex de Nas verloor verrassend van Richard Vogelaars, Jan Willem Rouwhorst won van Frank van Schaik en Igor Heller haalde het tegen kopman Michel Leenders net niet. Daarna nam SVO het heft in handen. Het dubbel werd in de vijfde game gewonnen. Jan Willem had geen moeite met Vogelaars. Alex zorgde voor de doorbraak met een onverwacht ruime zege op Leenders. Toen Igor na 0-2 ook van Van Schaik won en Jan Willem tegen Leenders hetzelfde deed was het ineens 6-2 voor SVO. Igor won makkelijk van Vogelaars en Alex kreeg Van Schaik na een zeer lang duel er onder. Dat betekende een onverwacht ruime 8-2 winst waarmee SVO voorlopig de leiding heeft genomen in deze 1e klasse.

Team 3 had niet veel te vertellen tegen HTTC 1, in hun 1e klasse veruit het sterkste team. De tegenpunten kwamen van Jeroen Mol die Rens Boer versloeg en het dubbel. Helmut Vianen en Wim Oskam konden niet van Boer winnen en Fedor Schuurman en Niels Mahieu waren sowiso te sterk. Hoewel de belangrijke wedstrijden nog moeten komen is al duidelijk dat het derde het behoorlijk moeilijk zal krijgen.

Het vierde team herstelde zich van de forse nederlaag tegen HTTC met 7-3 winst op Otio 2. Opvallend was dat Ferdi Dres na een ongeslagen competitie in de 5e klasse zijn eerste partij in de 4e klasse direct verloor tegen Frank Kregel. Omdat Jeroen Schalkwijk verloor van Gilbert Dix en het dubbel werd verloren kwam SVO met 1-3 achter. Daarna werd echter geen wedstrijd meer verloren. Vooral Remco de Jong onderscheidde zich, hij bleef als enige ongeslagen. Jeroen en Ferdi wonnen nog tweemaal.
Hoewel het vijfde team heel wat te stellen had met DTV Smash 1 en vooral met Sander Bol werd de wedstrijd toch met 6-4 gewonnen. Rene Rijpkema, John Roelofsen en Ron Taheij zorgden alledrie voor twee punten.
Ook het zesde team won, in Huizen werd Bijmaat 9 met 3-7 geklopt. Melvin Koole en Piet Meulepas bleven ongeslagen, Leon van Mierlo moet er deze competitie nog even in komen, hij verloor driemaal.

Het eerste team in de duocompetitie won ook zijn tweede wedstrijd. Joram Veldkamp en Gerald Boers wonnen allebei van Wim van Breenen, verloren allebei van Thomas Goldstein, maar wisten door winst in het dubbel toch de wedstrijd met 3-2 te winnen. Het tweede team verloor met 1-4 van Barneveld 1. Het enige tegenpunt kwam in de merkwaardigste wedstrijd van de avond: Sander Stel, de man zonder forehand, won van Gert Boon, de man zonder backhand.

De jeugdteams leverden een bijzondere prestatie. Het was al heel lang geleden dat vier SVO-jeugdteams op één dag allemaal wonnen. Team 1 won zijn eerste wedstrijd in de 4e klasse met 4-6 van WIK 2 dankzij driemaal Raymon Koole, tweemaal Tom de Waardt en éénmaal Cas Bleeker. Team 2 versloeg ATC Almere 4 met 1-9. Marc Hendriks en invaller Lucas Karssen bleven allebei ongeslagen, Jasper Moons won tweemaal. Ook team 3 haalde met 1-9 een ruime overwinning op Shot Soest 7. Hier moest Job de Boer een punt inleveren, Levi Reijnen en Morris Drost wonnen allebei driemaal.

Het vierde team boekte een 2-3 overwinning op Shot Soest 8, dankzij twee overwinningen van Tim Blom en één van Chris Blom. Sebastiaan Baek verloor zijn enige wedstrijd.