Hindernissen op de weg van de seniorenteams

Zo succesvol als de eerste drie competitieweken waren, zo moeilijk ging het in de vierde week, waarin alleen de seniorenteams speelden. Niettemin hield het eerste team de concurrentie op afstand met 4-6 winst op Huizen 2. Het lijkt er op dat Arjan Weergang deze competitie nauwelijks concurrentie ondervindt, ook nu kwamen er drie punten zonder al te veel inspanning zijn kant op. Hans Hoekstra won van Danny Harthoorn en John Ouderdorp, maar verloor van Ruben Lam. Misja Heller kwam dit keer niet tot winst. SVO staat nu 3 punten voor op Huizen en 7 op Over’t Net 1, dat verrassend verloor.

Het tweede team bleek zonder kopman Jan Willem Rouwhorst en met drie niet helemaal fitte spelers kwetsbaar tegen het laag geklasseerde Gispen 2. Het was vooral te danken aan het feit dat Mario Weergang ook wedstrijden kan winnen als hij niet goed speelt. Het ging tegen Sander v.d.Berg en vooral tegen Max de Jong erg moeizaam, maar de winst werd wel binnengehaald, evenals tegen Wim van Breenen. Igor Heller had de dag er voor 5.000 km gevlogen, won nog wel van Van Breenen en v.d.Berg, maar tegen De Jong was de accu totaal leeg. Alex de Nas won alleen van Van Breenen. Het leverde een magere 6-4 zege op. SVO is de koppositie nu kwijt aan Elan 2, maar dat heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Team 3 verloor met 6-4 van VEV 1. Hoewel Jeroen Mol een uitstekende competitie speelt, kwam hij hier niet verder dan winst op Monny van Doorn. De vreemde verdediging van Chris van Ouwerkerk en de geraffineerde service van Eugene Staffhorst horen niet tot Jeroens favoriete speltypes. Helmut Vianen kan tegen dit soort spelers beter uit de voeten, al verloor ook hij van Staffhorst. Van Ouwerkerk en Van Doorn werden wel aan de zegekar gebonden. Marcel Gezang speelde nu pas zijn eerste wedstrijd en kwam er niet echt aan te pas. Ondanks het verlies doet SVO nog volop mee in de strijd om handhaving in deze 1e klasse.

Het vierde team staat na een overduidelijk 9-1 verlies tegen UTTC 6 nu helemaal onderaan hun 4e klasse. Zelfs Ferdi Dres kon in Utrecht niet tot winst komen, en als dat gebeurt plegen Remco de Jong en Michiel Kromwijk ook geen punten te kunnen maken. Alleen het dubbel liep goed.
Team 5 ging op bezoek bij Traiectum 1. En zoals vaker was het tegen de dames studenten erg sfeervol, maar werden John Roelofsen, Rene Rijpkema en Ron Tahey wel met een duidelijke 7-3 nederlaag naar huis gestuurd. John en Ron wisten van Sascha Kwakernaak te winnen, maar haalden het niet tegen Melanie van Berkum en Judith Stoef. Rene Rijpkema wist ook backhandspecialiste Kwakernaak niet naar de forehand te krijgen. Ondanks dit verlies heeft het vijfde nog uitzicht op een positie in de middenmoot.

Team 6 verraste met een 8-2 overwinning op koploper UTTC 8, dat daardoor meteen wegzakte naar plaats 4. Jan Krijger behield zijn 100% score, al kostte dat behoorlijk wat moeite. Frank Willemsen verraste met drie fraaie overwinningen. Melvin Koole kwam dit keer maar tot één punt. SVO staat nu op de 2e plaats achter Laren 3.

Het eerste duoteam speelde een spectaculaire wedstrijd tegen TTVN 1, die na tweeënhalf uur uiteindelijk net met 2-3 verloren ging. Dennis Boot en Joram Veldkamp wonnen allebei van John Jansen, maar verloren allebei van Jan Willem Jansen. Het dubbel ging net verloren waardoor TTVN nog net won. SVO handhaafde wel de koppositie in de 1e klasse, al is de concurrentie heel dichtbij.
Het tweede team verloor ook met 2-3, tot nu toe het beste resultaat van dit team. Sander Stel en Koen Bosboom wonnen allebei van Hugo Gons en verloren allebei van Rian v.d.Most.