Voorlopig positieve balans seniorenteams

Na de kleine dip in de vierde week was de vijfde week voor bijna alle seniorenteams weer positief. De voorjaarscompetitie is halverwege en drie van de acht teams staan in hun klasse bovenaan, al zijn de verschillen soms nog klein.
Het eerste team leek tegen het laag geklasseerde Bijmaat 4 op een maximale zege af te gaan. Zeker toen invaller Alex de Nas van Bijmaat-kopman Rens van Boxtel won, iets wat hem nog niet eerder was gelukt. Alex won ook van Marcel Nieuwendijk. Arjan Weergang had een moeizame avond. George Lucardie is geen makkelijke speler voor hem. De vader van de Huizense familie (Bijmaat 3 bestaat uit zijn twee zonen en dochter) is een specialist in zeer hoge ballen. Arjan is geen specialist in de smash, waardoor zich een bizarre wedstrijd ontspon waarin de bal zich regelmatig dichter bij het plafond dan bij de tafel bevond. Uiteindelijk vond Arjan zoals bijna altijd wel een methode om, zij het in vijven, te winnen. Tegen Van Boxtel en Nieuwendijk ging het wat makkelijker. Hans Hoekstra won van Nieuwendijk en Lucardie en leidde bij 8-0 voor SVO met 2-0 en 5-0 tegen Van Boxtel. Toen hield het plotseling op en ging de wedstrijd zomaar verloren. Alex verloor vervolgens van Lucardie, waardoor Bijmaat toch nog tot 8-2 terug kwam. SVO staat halverwege met 38 uit 5 bovenaan, maar Huizen 2, dat onverwacht ruim van Over’t Net 1 won, heeft slechts drie punten achterstand.

Het tweede team heeft het in de zaal van Elan in Baarn altijd heel moeilijk. Elan 2 is bovendien waarschijnlijk het sterkste team in deze 1e klasse. Vooral dankzij Jan Willem Rouwhorst bleef de schade echter beperkt tot 5-5. Jan Willem won degelijk van Stefan Berkhof en Rick de Jong. Tegen kopman Tobias v.d.Horst overleefde hij drie matchpoints alvorens alsnog met 14-16 in de vijfde game te winnen en zijn ongeslagen status te behouden. Igor Heller won van Berkhof en had voor het dubbel nog voldoende energie. Tegen De Jong ging de kaars echter al uit en tegen v.d.Horst had hij helemaal niets meer in te brengen. Alex de Nas kon zijn goede optreden van dinsdag niet voortzetten en bleef steken op twee games. SVO staat nu 2e met 2 punten achterstand op Elan en een wedstrijd minder.

Team 3 is de grote verrassing van dit seizoen. Waar vooraf handhaving als heel moeilijk werd gezien staan ze na een klinkende 9-1 overwinning op Gispen 1 nu zelfs op de 2e plaats en is het gat naar de degradatieplaatsen al opgelopen tot 12 punten. De wedstrijd begon met een achterstand omdat Wim Oskam van tovenaar Gerard Schook verloor. Daarna liep echter alles op rolletjes. Helmut Vianen won driemaal, Jeroen Mol deed dat ook en Wim won van Rob te Boekhorst en Thomas Goldstein.

Het vierde team lijkt zijn traditie vol te houden: nooit twee opeenvolgende competities in dezelfde klasse spelen. Halverwege staan ze in de 4e klasse met 17 punten onderaan. Niettemin was de 5-5 tegen Good Luck 3 zeker geen slecht resultaat. Ferdi Dres won er twee, Remco de Jong en Jeroen Schalkwijk wisten de zwakste Bussumer te verschalken. Tegen de muurvaste Gerard van Giessen waren ze echter niet opgewassen.

Het vijfde team nam afstand van de degradatiezone met een fraaie 8-2 zege op SVE 10, waarbij vooral Rene Rijpkema zich onderscheidde met drie overwinningen. Ron Tahey en John Roelofsen voegden daar allebei twee punten aan toe. De zege brengt SVO op de 3e plaats, ver van de koplopers, maar redelijk safe.

Team 6 is met een indrukwekkende opmars bezig. Na een 2-8 winst op VTV 12 hebben ze zelfs de koppositie in hun 5e klasse overgenomen. Dat Jan Krijger er in Nieuwegein drie won is geen verrassing meer. Opmerkelijker waren de drie winstpunten van Piet Meulepas, die tegen de hekkesluiter één van zijn beste wedstrijden ooit speelde. Frank Willemsen scoorde ook nog twee punten. SVO staat nu 2 punten voor op Laren 3.

Het eerste duoteam speelde zelf niet en zag TTVN 1 op gelijke hoogte komen. Hilversum 1 verkleinde de achterstand tot 1 punt. De tweede helft wordt dus in deze 1e klasse zeer spannend.
Het tweede team lijkt in de 3e klasse toch iets te hoog ingedeeld. Na weer een 5-0 nederlaag tegen TVP 2 staan zij nu met slechts 5 punten duidelijk onderaan. Sander Stel en Jan Schwartz konden in Putten geen enkele winstkans noteren.