Vooral de 4e klasseteams verbeteren zich

De zesde competitieweek bracht opnieuw veel positieve resultaten, en vooral de teams in de 4e klasse deden het beduidend beter dan in de eerste week tegen dezelfde tegenstanders.

Het eerste team verbeterde zich ook. In Montfoort werd met 1-9 van De Schans 1 gewonnen, één punt meer dan in De Meern. Voor Arjan Weergang en Hans Hoekstra was er geen verschil, zij wonnen allebei van zowel Cees de Kamper als Arjan van Santen en Bert Rademaker. Misja Heller deed het beter dan Mario Weergang in de thuiswedstrijd. Misja versloeg De Kamper en Rademaker en verloor alleen van Van Santen. Door de ruime winst vergrootte SVO de voorsprong op Huizen 2 tot 5 punten.

Team 2 kreeg van hekkesluiter NSV 1 beduidend meer tegenstand dan in Nieuwegein. Dat leidde al in de eerste partij tot het eerste verliespunt tegen dit team: Mario Weergang verloor na een 2-0 voorsprong van Martijn de Nas. Dit was ook het laatste verliespunt, maar dat kostte soms aardig wat tijd. Het dubbel werd maar net gewonnen, Igor Heller moest een 1-2 achterstand tegen Harry Eleveld wegwerken en Mario had vijf games nodig om Martijn Alblas van zich af te schudden. Jan Willem Rouwhorst bleef echter eenvoudig winnen. Dat leverde uiteindelijk nog een 9-1 winst op, waarmee SVO weer even een klein gaatje naar de concurrentie heeft.

Het resultaat van team 3 was iets minder dan thuis, maar in de onaangename zaal van ATC Almere tegen dit ook al niet onaangename team is 6-4 verlies nog heel acceptabel. Helmut Vianen won van Fred Rous en Ger Busé, Jeroen Mol won van Bob Willemsen. Voor Marcel Gezang is de 1e klasse voorlopig nog wat aan de hoge kant: hij kwam nog niet tot winst.
Het vierde team had in Houten met 8-2 van HTTC 5 verloren en verbeterde dit thuis naar 5-5, na zelfs een 4-2 voorsprong te hebben gehad. Ferdi Dres won er twee, maar verloor van Ronald Wrede. Dat deden Jeroen Schalkwijk en Remco de Jong ook, en zij leden allebei nog een nederlaag. Door winst van Jeroen op Natasja v.d.Logt en van Remco op Fons Ariens en een goed dubbel werd de puntendeling bereikt. SVO blijft onderaan staan, maar loopt wel in op de nummers 4 en 5.

Ook team 5 deed het beter dan in Houten: 4-6 in plaats van 8-2 tegen HTTC 4. Ron Tahey zorgde voor twee punten, Rene Rijpkema en John Roelofsen bleven op één steken, maar hielden het team hiermee wel op de veilige 4e plaats.
Het zesde team blijft verbazen. Werd thuis tegen Huizen 8 nog slechts een puntendeling bereikt, in Huizen werd met 3-7 gewonnen. Wederom was Jan Krijger goed voor drie punten. Melvin Koole won er twee, het winnende punt kwam van Leon van Mierlo. Na een onoverzichtelijk begin spitst de strijd om het kampioenschap in deze klasse toe op SVO (nu 39 punten) en Laren 3 (nu 37).

Het eerste duoteam kende geen genade voor NSV 1. De schade die werd opgelopen bestond uit één game verlies van Joram Veldkamp tegen Jeroen de Nas (jawel, er stonden maar liefst drie De Nassen in de zaal). Joram won de wedstrijd, deed dat ook tegen Stan Eleveld en Gerald Boers deed hetzelfde zonder gameverlies. Omdat concurrent TTVN 1 ook met 5-0 won deelt SVO nog steeds de eerste plaats met dit team.
En ook het tweede duoteam verbeterde zich, het verlies tegen Hoogland 1 werd door een winstpartij van Sander Stel en een van Koen Bosboom beperkt tot 2-3.

De jeugd speelde deze week ook weer. Het eerste team speelde zonder kopman Raymon Koole en dat was te merken: 1-9 verlies tegen Over’t Net 3. Het enige winstpunt kwam van Tom de Waardt, Frank Oskam en Cas Bleeker bleven allebei op 0 staan. Het tweede team speelde gelijk tegen Bijmaat 4. Marc Hendriks was ook nu met twee winstpartijen de beste, Jasper Moons en Luka Babovic wonnen er allebei één. De tweede SVO-Bijmaat confrontatie, tussen SVO 3 en Bijmaat 3 werd met 4-6 gewonnen door Bijmaat. Hier kwamen twee punten van Job de Boer en één van Lucas Karssen.
Het beste resultaat van deze week kwam op naam van het vierde jeugdteam, dat Bijmaat 6 met de maximale score van 5-0 versloeg. Dat Tim Blom ongeslagen bleef was niet helemaal een verrassing, veel opvallender waren de twee winstpunten van Sebastiaan Baek, die tot nu toe nog zonder winst was.
Het vierde duel van deze middag met een team van Bijmaat werd door team 5 verloren: tegen Bijmaat 6 was het 1-4 waarbij Mike Eimers voor het enige punt zorgde.