Ietwat moeizame ronde

Ging het tot nu toe met veel SVO-teams erg goed, week 7 was een wat minder, al waren er nog genoeg goede resultaten.
Het eerste team deed het tegen Almeerspin 2 iets minder dan in de uitwedstrijd: 7-3 tegen 2-8. Dat Arjan Weergang er drie won zal niemand meer verbazen, zeker niet tegen deze lage middenmoter. Af en toe schiet één van dit Almeerse team nog wel eens uit zijn slof. Dit keer overkwam dat Hans Hoekstra en Misja Heller tegen Sander Spijkstra. Misja verloor ook nog van de soms lastig bespeelbare Geert van Oss. De concurrentie deed goede zaken, Huizen 2 is door 10-0 tegen Bijmaat 4 weer tot op 2 punten van SVO gekomen.

Team 2 had thuis tegen VTV 4 met 8-2 wat te veel gekregen, wat helaas uit werd gecompenseerd door een wat matige 5-5. Jan Willem Rouwhorst moest tegen kopman Michel Leenders en de verrassend sterke Richard Vogelaars wel flink aanpoten, maar won er opnieuw drie en is nu al zes wedstrijden ongeslagen. Igor Heller kreeg in de warming up weer last van kuitkrampen en speelde dus met een flinke beperking. Omdat Frank van Schaik bij VTV bijna even kreupel was leverde dat nog een punt op, maar tegen Vogelaars en Leenders was weinig eer te behalen. Alex de Nas scoorde helemaal niet, ondanks een 2-0 en 9-9 voorsprong op Leenders. SVO is nu gepasseerd door Elan 2 en Huizen 2 en zal in de resterende wedstrijden flink moeten uithalen.

Het derde kon door afwezigheid van kopman Fedor Schuurman bij HTTC 1 wat meer punten maken. Door winst van Helmut Vianen op Rens Boer en invaller Gert Folkers en van Jeroen Mol op Folkers werd het 3-7. Marcel Gezang won niet. Als het derde in de resterende wedstrijden tegen de mindere teams niet verliest gaan ze zich keurig handhaven.
Voor team 4 gloort er weer een beetje hoop na een keurige 5-5 tegen Otio 2. Ferdi Dres en Remco de Jong wonnen allebei van John Kregel en Hans van Dijk, Michiel Kromwijk boekte tegen Van Dijk zijn eerste competitiezege. Het vierde is nu zelfs even van de laatste plaats af.

Team 5 haalde niet de gehoopte grote winst tegen hekkesluiter DTV Smash 1. Rene Rijpkema scoorde een prima drie, Ron Tahey een nette twee, maar Gerrit Roelen kon er geen punten aan toevoegen, zodat het bij 4-6 winst bleef. Voor de positie van het vijfde maakt het niet uit, ze blijven op plaats 3 staan. Het zesde blijft in een spannende strijd met Laren 3 verwikkeld. Beide teams wonnen 6-4, waardoor SVO 2 punten voorsprong houdt. Tegen Bijmaat 9 bleven Jan Krijger en Melvin Koole ongeslagen. Frank Willemsen had een totale off-day wat hem een nul opleverde.

Het eerste duoteam miste Joram Veldkamp node. Tegen Gispen 1 werd met 3-2 verloren. Dennis Boot en Gerald Boers verloren allebei van Max de Jong, Dennis redde het ook niet tegen John van Tuyl. Hierdoor is SVO nu twee punten achter geraakt op TTVN 1. Team 2 moet deze competitie echt punt voor punt bij elkaar sprokkelen. Ook tegen Barneveld 1 was het er maar één, van Sander Stel. Koen Bosboom kwam niet tot winst.

Dachten wij vooraf dat de 4e klasse voor het eerste jeugdteam te hoog zou zijn gegrepen, na vier ronden blijkt dat mee te vallen. Tegen Huizen 3 werd zelfs een klinkende 1-9 overwinning behaald. Dat Raymon Koole ongeslagen zou blijven was wel een paar keer te verwachten, maar dat Frank Oskam dat op dit niveau ook zou doen was een zeer aangename meevaller. Tom de Waardt was de enige die een punt liet liggen. SVO staat inmiddels keurig in het midden.
Team 2 speelde in een fantasieopstelling en kreeg dan ook een flink pak slaag van Hilversum 10: 9-1. Invaller Lucas Karssen was de enige die een punt wist te maken. Team 3 deed het tegen Gispen 3 wat beter, maar verloor ook: 6-4. Hier kwamen de punten van Morris Drost (2), Martijn de Man (1) en Job de Boer (1).
Startersteam 4 verloor kansloos met 5-0 van Hilversum 11, daar konden Sebastiaan Baek en Chris Blom weinig aan doen. Team 5 daarentegen liet ATC Almere 6 geen punt: door tweemaal Erik Eimers en tweemaal Mike Eimers werd het snel 0-5 win