Kampioenskansen slinken

Na de achtste competitieweek zijn de kampioenskansen van veel SVO-teams fors geslonken. Met name het eerste en tweede team verloren terrein. Het eerste bleef tegen Over’t Net 1 steken op 5-5. Eén van de oorzaken was de nogal verrassende eerste competitienederlaag van Arjan Weergang. Waar hij 23 wedstrijden lang nauwelijks inspanning nodig had, inclusief de wedstrijden tegen de voor hem soms gevaarlijke John Verheuvel en Wander Rolsmar verloor hij nu van Jeroen Schuurman, van wie hij nog nooit eerder verloor. Hans Hoekstra won wel van Schuurman, ook van Rolsma maar niet van Verheuvel. Misja Heller bleef puntloos. Omdat concurrent Huizen 2 met 9-1 won van De Schans 1 staat SVO nu twee punten achter op Huizen. Dat is bij winst volgende week nog te herstellen, maar ook dan wordt het bepaald niet makkelijk.

Het tweede team verloor evenals uit met 4-6 van Huizen 3. Hoewel ook Jan Willem Rouwhorst tegen Ferry de Hoogen zijn eerste competitienederlaag moest incasseren lag dit toch vooral aan Igor Heller, die zowel tegen De Hoogen (ondanks drie matchpoints) als tegen Jerry van Leeuwen en Geert Molenaar een 2-0 voorsprong niet kon verzilveren. Jan Willem won wel van Van Leeuwen en Molenaar en Mario Weergang won van Molenaar. SVO is nu zeker de koppositie kwijt, al is nog even de vraag of dat aan Huizen of Elan 2 zal zijn. Gezien het programma heeft Huizen nu de beste kansen.

Team 3 had zich volledig veilig kunnen spelen tegen hekkesluiter UTTC 3, maar slaagde daar niet in. In Utrecht werd “slechts” met 4-6 gewonnen (thuis was het 9-1). Helmut Vianen deed het prima met drie goede zeges. Jeroen Mol won van Martin Houthuizen en Patrick Ras maar verloor van Erik van Dijk. Joran Veldkamp had een iets mindere avond, hij won alleen van Ras. Ondanks dit iets mindere resultaat zit handhaving er voor SVO nog steeds in: de voorsprong op nummer 5 Gispen 1 is nog steeds 10 punten.

Het vierde team haalt steeds betere resultaten. Waar uit met 8-2 werd verloren van Over’t Net 6 was er thuis een 6-4 overwinning. Dat lag vooral aan Ferdi Dres, die driemaal won en zelfs na vijf lange games Ursula Stulemeijer wist te verslaan. Meestal is het winnen van een 75-jarige dame niet iets om over te schrijven, maar Stulemeijer is niet zomaar een speelster: van 1960 tot 1966 won zij maar liefst 8 Nederlandse titels bij de dames, waaronder de enkeltitels in 1962 en 1964. En tafeltennis verleer je in een halve eeuw niet. Remco de Jong en Michiel Kromwijk konden niet van haar winnen, wel van invaller Henk Dijkman. Het vierde staat nu op de vijfde plaats, nadert ook de nummers 3 en 4, maar heeft nog steeds maar één punt voorsprong op nummer laatst Good Luck 3.

Team 5 kan de competitie rustig uitspelen, na 9-1 winst op Vita 1 hebben zij niets meer te vrezen naar beneden en is koploper Traiectum 1 net iets te ver weg. Ron Tahey leed het enige verliespunt tegen Vita, Rene Rijpkema en John Roelofsen bleven ongeslagen.
Het zesde team houdt het spannend, maar is inmiddels het enige SVO-team dat nog bovenaan staat. De wedstrijd tegen directe concurrent Laren 3 eindigde in 5-5 waardoor de voorsprong van SVO op Laren 2 punten blijft. Jan Krijger won er opnieuw drie en is nu de enige SVO’er die nog niet heeft verloren. Ook de dubbel werd weer gewonnen. Verder wist echter alleen Melvin Koole tegen Hans Veenema een punt te scoren. Piet Meulepas kwam niet tot winst.

Het eerste duoteam won wel met 3-2 van Hilversum 1 en heeft daarmee de koppositie weer overgenomen, zij het met een wedstrijd meer. Dennis Boot en Joran Veldkamp wonnen allebei van Martin Westerbeek, maar verloren allebei na zeer lange duels van Tibout Hemmes. Volgende week valt tegen TTVN 1 de beslissing.
Het tweede team zit echt een klasje te hoog, het enige dat nog mogelijk is is het ontlopen van de laatste plaats. Tegen ATC Almere 2 werd de bijna gebruikelijke 1-4 nederlaag geleden, waarbij het ene punt dit keer van ?Koen Bosboom kwam. Maar wie weet kan er nog van Vitac 1 worden gewonnen, de achterstand op dit team is maar 2 punten.

Het eerste jeugdteam werd door de dames van Hilversum 5 volledig van tafel gespeeld. Frank Oskam en zelfs Raymon Koole hadden tegen de zusjes Anne en Lotte Hoogeveen en Iris de Bie totaal geen kans. Het was dan ook heel snel 10-0. Niettemin staat SVO nog steeds op plaats 4. Het tweede team won met 3-7 van Rega 5 en had dat vooral te danken aan drie overwinningen van invaller Job de Boer. Marc Hendriks won er twee, Jasper Moons één. Ook het derde team won, met 4-6 van Almeerspin 6. Hier kwamen twee punten van Levi Reijnen, twee van Martijn de Man en één van Lucas Karssen.