Spanning blijft er in.

Na een matige 8e week was de 9e week van deze competitie weer aanmerkelijk beter. Dat gold vooral voor het eerste team, dat vorige week de koppositie kwijt raakte, maar die door 7-3 winst op koploper Huizen 2 de eerste plaats weer van dat team overnam. Arjan Weergang zou eigenlijk niet meespelen, maar Huizen stond zeer sportief toe dat hij later kon komen. En achteraf was het niet eens nodig geweest, want de eerste twee partijen duurden zo lang dat Arjan zelfs nog op tijd was voor zijn eerste optreden. Dat optreden was vlekkeloos, tegen Ruben Lam ging het nog even gelijk op, maar John Ouderdorp was kansloos en kopman Nico Sentini wist helemaal niet waar hij het zoeken moest: hij werd op een 11-2, 11-1, 11-2 nederlaag getrakteerd. Cijfers die zelfs voor Arjan opmerkelijk zijn.
Maar de sleutel tot de winst van SVO lag zoals zo vaak bij Hans Hoekstra. Zoals zo vaak stond hij er weer toen het echt moest. En al gaat het tegenwoordig ietwat piepend en krakend, zowel Lam, Sentini als Ouderdorp werden teruggewezen. De zege had nog groter uit kunnen vallen, maar Misja Heller heeft nog steeds een tekort aan wedstrijden. Tegen Sentini lukte het niet om vier matchpoints te verzilveren, tegen Ouderdorp ging een 9-4 voorsprong in de vijfde game verloren. SVO staat nu weer 2 punten voor Huizen en heeft alles weer in eigen hand.

Team 2 speelde niet. Team 3 is met een verbazingwekkend goede competitie bezig. Was tegen VEV 1 het doel alleen de afstand tot de degradatiezone niet kleiner te laten worden, na afloop van de wedstrijd bleek dat SVO 8-2 had gewonnen en nu al zeker is van een volgende competitie in de 1e klasse. Op Helmut Vianen staat momenteel geen maat. Hij won opnieuw driemaal en had nu ook de lastige service van Eugene Staffhorst onder de knie. Jeroen Mol lukte dat niet, maar hij won wel van Monny van Doorn en Chris van Ouwerkerk. Joran Veldkamp deed opnieuw van zich spreken door ook van Van Doorn en Van Ouwerkerk te winnen. En tegen Staffhorst scheelde het ook maar weinig. Met 50 uit 9 heeft team 3 zelfs nog een kansje op de 2e plaats, ver achter kampioen HTTC 1.

Het lijkt er op dat team 4 voor de zoveelste keer niet in dezelfde klasse weet te blijven. Tegen koploper UTTC 6 werd alleen het dubbel gewonnen. Solo lukte er bij Ferdi Dres, Remco de Jong en Jeroen Schalkwijk vrijwel niets. 1-9 dus. Omdat concurrent Good Luck 3 twee punten meer haalde is SVO weer naar de laatste plaats gezakt en zal de slotwedstrijd tegen Good Luck minimaal gewonnen moeten worden. Wat niet eenvoudig is omdat Good Luck kopman Gerard van Giessen nagenoeg onverslaanbaar is, ook in de dubbels.

Team 5 kwam er evenals in de uitwedstrijd tegen koploper Traiectum 1 vrijwel niet aan te pas. Troost is dat wedstrijden tegen de Utrechtse dames altijd erg sfeervol zijn. Maar achter de tafel zijn ze genadeloos. John Roelofsen werd daar mee geconfronteerd toen hij een 2-0 voorsprong op Melanie van Berkum in no time verloren zag gaan. John won later nog wel van Judith Stoef. Ron Tahey wist Melanie nog wel te verschalken, maar dat was ook het enige andere punt van SVO. Rene Rijpkema kon noch Stoef, noch Van Berkum, noch Berber Heerschop te verslaan. Ook Gerrit Roelen had in het dubbel geen antwoord.

Bij het zesde team blijft het tot het laatste moment spannend. Na de vijfde wedstrijd stond SVO twee punten voor op Laren 3 en sindsdien hebben beide teams elke week precies hetzelfde resultaat gehaald en tegen elkaar 5-5 gespeeld, zodat voor de slotronde het verschil nog steeds twee punten is. Leek Laren SVO deze week voor een flinke opgave te hebben gesteld door met 2-8 te winnen van Bijmaat 9, SVO sloeg met dezelfde cijfers terug tegen UTTC 8. Weer zorgde Jan Krijger voor drie punten. Ook de twee punten van Frank Willemsen waren niet onverwacht. Leon van Mierlo verraste met twee overwinningen, en dat was precies wat nodig was. Hoe dit gaat aflopen blijft de vraag, SVO heeft alles in ieder geval zelf in de hand.

Het eerste duoteam haakte definitief af in de kampioensrace door met 4-1 te verliezen van TTVN 1, dat voor de zekerheid A-jeugdspeler Patrick Nieuwendijk had ingezet. Dat was voor Joran Veldkamp en Dennis Boot net iets te veel van het goede. Dennis won nog wel van Cody van Beek, iets wat Joran niet lukte.
Het tweede team zal in de 3e klasse op de laatste plaats eindigen: de laatste kans om die te ontlopen was tegen Vitac 1, maar daar werd met 4-1 verloren. Koen Bosboom zorgde voor het enige punt.

De jeugdteams deden het redelijk. Het eerste won met 7-3 van WIK 2, 1 punt meer dan uit. Raymon Koole won opnieuw driemaal. Verrassend waren de twee punten van Cas Bleeker, waar Tom de Waardt er dit keer maar één won. Team 2 walste met 10-0 over ATC Almere 4 heen. Geen problemen voor Morris Drost, Marc Hendriks en zelfs niet voor invaller Tim Blom tegen het onvolledige Almeerse team. Team 3 liet punten liggen tegen Shot-Soest 7. Uit 1-9 winst, thuis “maar” 5-5. Shot had wel een geheim wapen ingezet in de persoon van Henri Stitselaar, een naam die eigenlijk bij SVO thuis hoort en die in De Meern ook vier punten maakte. Levi Reijnen zorgde voor twee SVO-punten, Morris Drost eveneens en het vijfde punt kwam van Martijn de Man.