De laatste competitieronde en nog niet alles is beslist….

Deze week staat alweer de laatste ronde van de najaarscompetitie op het programma. Een kort overzicht van de situatie per team. Er zijn dinsdag nog zeker twee wedstrijden te zien die beslissend kunnen zijn voor promotie of degradatie. Een goede reden dus om deze avond in de Marehal te zijn.

Team 1. Nu de rook van de laatste landelijke competitieronde is opgetrokken kan SVO 1 constateren dat lijfsbehoud in de hoofdklasse is gegarandeerd. SVO streed nog om plek drie en vier, waarbij plaats vier bij meerdere degradanten uit de landelijke competitie geen veilige plek was om degradatie te voorkomen. Doordat SVE 2 zich echter toch nog in de 3e divisie wist te handhaven, speelt het eerste vrijdag een uitwedstrijd in Woerden die voor degradatie niet meer relevant is. Naast een poging om alsnog plaats drie te bereiken SVO zich deze avond volledig wijden aan de verjaardag van haar kopman…

Team 2 speelt om des keizers baard thuis op dinsdag tegen Over ’t Net uit Amersfoort. Ondanks dat lijfsbehoud niet meer haalbaar is zal SVO 2 er alles aan doen om met opgeheven hoofd de Hoofdklasse voor de 1e klasse te verruilen.

Team 3 speelt dinsdag uit in Hoogland. Het kampioenschap zit er niet meer in, maar plek 2 of 3 kunnen dit team niet meer ontgaan.

Team 4 heeft een grote uitslag nodig om zich te handhaven in de 3e klasse. Zij spelen thuis tegen TVS en kunnen alle steun gebruiken. Of het voldoende zal zijn, hangt mede af van de resultaten van de concurrentie.

Team 5 gaat een bijzonder record vestigen als het gaat om haar puntenaantal. De heren hebben zich kranig geweerd en het gaat steeds beter, maar behoud van de 3e klasse plek is niet meer nodig. Voor wie deze heren nog een keer in de 3e klas wil zien optreden. Dinsdag a.s. lijkt voorlopig de laatste kans.

Team 6 speelt vrijdag uit. De veilige plek 4 lijkt moeilijk haalbaar, maar als dit team nog een goede uitslag neerzet, lijkt lijfsbehoud met dit aantal punten op plek 5 nog net haalbaar.

Team 7 speelt dinsdag a.s. voor het kampioenschap en kan alle steun gebruiken. 8-2 winst of meer is voldoende. Bij lagere uitslagen is het team mede afhankelijk van de concurrentie. Komt allen Jaco, Frank en Melvin aanmoedigen.

Team 8 speelt vrijdag uit in Huizen. Voor de stand maakt het niet meer uit, maar een bijzonder moment is het wellicht toch, aangezien Carl en Karl komend halfjaar even een time-out nemen mede door de langdurige blessuren van teamgenoot Ad Korll. De heren hebben open gelaten wat er na dit half jaar gaat gebeuren. Carl Weber heeft aangetoond dat tafeltennis een sport is die je lang kunt blijven beoefenen. met zijn 87 jaar en bijna 65 jaar competitie-ervaring is dit bewijs geleverd. Ad en Karl halen dat nog niet maar hebben inmiddels ook een niet mis te verstaan aantal dienstjaren bij SVO en in de competitie. We zijn trots op deze heren en hopen ze nog lang in recreatieve vorm en wellicht ook weer in competitieverband in ons midden te mogen hebben. Teamgenoot Jan zal de heren vrijdag bij deze wedstrijd vergezellen en gaat het komende competitie in de 5e en wellicht zelfs de 4e klasse proberen.

Alle teams succes deze laatste ronde, zeker voor de teams voor wie het er nog om gaat.