Ietwat moeilijke opening senioren

Na een half jaar digitale troebelen kunnen we dit voorjaar weer regelmatig berichten over de resultaten van de SVO competitieteams. De senioren zijn op 18 januari gestart, de jeugd volgt op 30 januari.

 

Het eerste team is dit jaar een uniek team in Nederland. Dit voorjaar is de plastic bal overal in Nederland ingevoerd. Omdat er nog geen oranje plastic ballen worden gemaakt, kunnen verenigingen die in een zaal met een lichte kleur wand of vloer spelen nog met oranje celluloid ballen spelen. 12 van de 569 verenigingen in Nederland hebben van de NTTB toestemming hiervoor gekregen. Van die 12 is SVO de enige met een team in de hoogste afdelingsklasse. Hiermee is SVO 1 nu het sterkste team in Nederland (en misschien wel wereldwijd) dat met een celluloid bal speelt.

 

De start van SVO 1 was een wedstrijd zoals we wel vaker hebben gezien van dit team. Tegen Woerden 1 werd het 5-5, waarbij Arjan Weergang voor drie punten en het dubbel zorgde. Tegen Edwin Deisting wil Arjan het nog wel een moeilijk hebben, maar hij won dit keer wel. Hans Hoekstra won van Stefan Bont, verloor van Deisting en ook ietwat tegenvallend van Mark Makkink. Misja Heller won dit keer niets.

 

Het tweede team is gedegradeerd naar de 1e klasse en kwam meteen bij VTV 4 een combinatie van twee andere gedegradeerde teams tegen. Het tweede had een duidelijk valse start. VTV kwam snel met 3-0 voor, en pas bij 6-2 wist SVO de schade nog enigszins te beperken tot 6-4. Jan Willem Rouwhorst verloor kansloos van Marco Langerak en krap van Peter v.Zomeren alvorens te winnen van Jasper Eijpe. Mario Weergang verloor van Eijpe en Langerak maar rommelde nog winst op Van Zomeren bij elkaar. Igor Heller won van Eijpe, had kansen tegen zowel Van Zomeren als Langerak, maar verloor wel. De weg terug naar boven lijkt hiermee al afgesneden.

 

Team 3 boekte een uitstekende 7-3 winst op Hilversum 6. Helmut Vianen zette de goede lijn van vorig jaar voort met drie fraaie overwinningen waarvan vooral die op de taaie zestiger Bob Meeuwis sterk was. Joran Veldkamp verloor van Meeuwis, maar versloeg Ron Roquas en Marcel Duikersloot. Gerald Boers voegde er tegen Roquas nog een punt aan toe.

 

Het vierde team kwam in Soest tot 5-5 tegen Shot 7. John Roelofsen en Rene Rijpkema waren goed voor twee punten, Gerrit Roelen verraste Koos van Braak en hield Shot daarmee van de winst af. Team 5 speelde nog niet.

 

Drie van de vier teams in de duocompetitie wonnen. Het pas naar de 3e klasse gepromoveerde eerste team was het enige dat niet won, Michiel Kromwijk en Jeroen Schalkwijk kwamen er tegen DTV Smash zelfs helemaal niet aan te pas: 0-5.

Team 2 won met 3-2 van ZTTV 3 met twee zeges van Koen Bosboom en één van Sander Stel die een punt moest inleveren tegen Ed de Goede. Het derde team is teruggevallen naar de 6e klasse, maar maakte meteen duidelijk daar niet lang te willen blijven. Piet Meulepas en Gerrit Roelen lieten geen enkel punt liggen en wonnen duidelijk met 0-5 van Traiectum 2.

 

Het vierde team is overgekomen uit de jeugd. Hoe hun niveau is ten opzichte van de senioren in de 6e klasse moet nog blijken. Het begin was goed: Raymon Koole en Tom de Waardt wonnen met 0-5 van ATC Almere 4.