Duo’s beter dan trio’s.

Ronde 2 van de voorjaarscompetitie was geen goede voor de trioteams, maar de duoteams deden het prima. Duo 1 speelde niet, de drie andere wonnen. Het tweede met 1-4 van SVE 2, waarbij Koen Bosboom opnieuw ongeslagen bleef en Sander Stel één punt scoorde. De broers De Ruijter konden alleen Sander een keer verschalken.

Bij team 3 werd het ook 4-1. Het begon tegen Overhees 3 niet goed met verlies van Piet Meulepas tegen Jeroen van Dasselaar. Daarop volgde echter de eerste solozege van dochter Merel tegen Ton Lecluse en een goed gespeeld dubbel. Piet herstelde zich tegen Lecluse, en Merel bleek de smaak te pakken te hebben, ze won ook meteen van Van Dasselaar. En daarmee hebben zij de koppositie in handen, nog wel gedeeld met Smash /Woudenberg 3.

Team 4 doet het nog beter: het uit de jeugd overgekomen team heeft nog geen punt verloren, al viel dat tegen ZTTV 3 niet mee. Raymon Koole en Tom de Waardt hadden bijna voor alle partijen vijf games nodig, maar de eindstand was evenals vorige week 5-0.

Het eerste trioteam heeft nog niet gewonnen, maar ook nog niet verloren. Ook tegen Almeerspin 1 werd het 5-5. Daar leek het even niet op, want Almeerspin liep weg naar 5-2, waarbij alleen Arjan Weergang tegen Wesley van Wingerde en Nick Klaver had tegengescoord. Maar 30 jaar ervaring op dit niveau betaalt zich altijd weer uit. Hans Hoekstra won van Klaver, Arjan van kopman Dennis van Rutten en Misja Heller compenseerde het verlies van het dubbel met winst op Van Winderden. De stand in deze hoofdklasse is nog zeer onduidelijk: het verschil tussen de nummer 1 en de nummer laatst is pas 2 punten.

Team 2 lijkt een moeilijk seizoen te krijgen. Tegen het vrij zwakke SVE 6 had eigenlijk dik gewonnen moeten worden. Igor Heller had daar niet zoveel problemen mee, hij won driemaal relatief eenvoudig. Mario Weergang kwam echter niet verder dan een bij elkaar gerommeld punt tegen Niels Durenkamp, tegen Wouter Bloksma en Obbe Tuinenburg kwam hij er niet aan te pas. Alex de Nas is even helemaal van slag, hij won zelfs geen game.

Bij het derde team ging het nog erger mis. Jeroen Mol en Helmut Vianen misten een derde man tegen het toch al sterke Almeerspin 3. Jeroen won van Jari Bonsee, Helmut van Jesper Keur. Franky Meijer was ongenaakbaar. Het eindresultaat was dus een 8-2 nederlaag, met als enige troost dat Almeerspin waarschijnlijk het sterkste team van deze groep is.

En ook team 4 verloor na een duel dat eindeloos leek te duren met 4-6 van ATC Almere 6. John Roelofsen zorgde voor twee punten, Rene Rijpkema voor één. Gerrit Roelen zorgde wel voor verschrikkelijk lange duels, maar moest driemaal in de slotfase afhaken. In deze 4e klasse lijken ook veel teams aan elkaar gewaagd.

Team 5 probeert terug te komen naar de 4e klasse, maar heeft een bijzonder zware 5e klassegroep getroffen. Was Iduna 2 al een flinke horde die knap met 7-3 genomen werd, Maarssen 9 bleek nog een stuk lastiger. Melvin Koole, Frank Willemsen en Jan Krijger kregen geen vat op de efficiency van Lody Njiokiktjien en alleen Jan wist te winnen van Robert Wittkamp. Het was dat Maarssen met de Taiwanese Chen Ying Yi een zwakke plek had. Dat leverde nog drie punten op waardoor SVO nog tot 5-5 kwam. En tevens bewees het dat er ook Chinese dames rondlopen die niet onverslaanbaar zijn. In de tafeltenniswereld een grote zeldzaamheid.

De jeugdteams zijn ook weer begonnen. Het nieuwe eerste team verloor met 7-3 van Gispen 3. Martijn de Man, Job de Boer en Lucas Karssen wonnen allerdie van Ivo Bril maar verloren van Geert Roseboom en Rosaline Lenting. Team 2 speelde niet, team 3 verloor met 6-4 van TTVN 5 met twee punten van Marc Hendriks en één van Merijn de Vreede.