Opmerkelijke uitslagen in een goede week

Het meest opmerkelijke van de vierde competitieronde van de senioren was de score van SVO tegen Elan. Drie SVO-teams speelden tegen de club uit Baarn, de totaalscore was 28-2 voor SVO.

In de laagste jeugdklassen zijn 10-0 uitslagen niet ongebruikelijk. In de hoofdklasse senioren is dat een heel ander geval, en bij SVO 1 is deze uitslag een grote zeldzaamheid. De laatste keer dat dit gebeurde was op 8 maart 2013 tegen Huizen 2. 9 februari 2016 was echter weer zo’n avond. Elan 1 is wel een beetje verzwakt, maar geen team waar je een hele grote winst haalt. Nu wel. Misja Heller opende met winst op Rick de Jong, waarna Arjan Weergang en Hans Hoekstra de voorsprong tot 5-0 uitbouwden. Misja vervolgde met een even knappe als krappe overwinning op kamikazepiloot Pierre Faes, waarna Arjan en Hans gewoon doorgingen. En bij 9-0 liet Misja zien dat hij toch heel wat meer ervaring heeft in het effectief gebruik van lange noppen dan tegenstander Dennis Calis. Met deze 10-0 staat SVO nu bovenaan in de hoofdklasse. Iets wat ook al weer even geleden is.

Team 2 speelde niet. Team 3 verloor met 3-7 van het toch duidelijk sterkere Over’t Net 1 en zakt daarmee een beetje ver naar beneden. Opmerkelijk was wel dat Helmut Vianen voor het eerst in lange tijd niet eenmaal op een avond won. Jeroen Mol wist alleen van Chris Biesheuvel te winnen, maar vooral gezien zijn lange duel met veel zware topspin tegen Jeroen Schuurman lijkt het er op dat hij zijn vorm weer langzaam terug krijgt. Joran Veldkamp won van Biesheuvel en ook bijna van John Verheuvel, maar in die partij gaf de ervaring van de stevige baltovenaar uit Amersfoort de doorslag.

Het vierde team haalde tegen Elan 6 een 1-9 overwinning. Rene Rijpkema bleef ongeslagen, John Roelofsen leverde één punt in, maar dat werd ruimschoots opgevangen door invaller Jan Krijger, die met drie zeges aantoonde dat hij echt in de 4e klasse thuis hoort. Een dag eerder had hij tegen Elan 9 al laten zien dat de 5e klasse voor hem te laag is. Met zijn drie winstpartijen, aangevuld door drie van Frank Willemsen en twee van Melvin Koole werd het ook in deze wedstrijd 1-9. Daarmee bleef SVO op gelijke hoogte met Iduna 2 bovenaan de 5e klasse.

Bij de duoteams werd ook veel gewonnen. Team 1 had niets te vertellen tegen HTTC 1, Remco de Jong en Jeroen Schalkwijk hadden weinig kansen op punten en bleven met 0-5 achter. Dit team heeft na drie wedstrijden pas 1 punt. Team 2 won met 2-3 van Woerden 2, waarbij Koen Bosboom opnieuw tweemaal won en zijn 100% score vasthield. Jan Schwartz kon daar alleen het dubbel aan toevoegen. Promotie naar de 3e klasse lijkt echter ver weg. Voor team 3 lijkt de weg naar boven nog wel open na 2-3 winst op Effect 2. Gerrit Roelen won tweemaal, Merel Meulepas kon haar succes van de eerste wedstrijd geen vervolg geven, maar het dubbel werd wel gewonnen. Team 4 staat royaal bovenaan. Raymon Koole moest tegen ONI 4 wel een punt inleveren, maar dat was pas het eerste van de hele competitie. De andere wedstrijd won hij wel en Tom de Waardt won er twee, waardoor het alsnog 1-4 werd.

Ook bij de jeugdteams was het een goede week. Team 1 liep met 9-1 over Veenland 2 heen. Martijn de Man en Lucas Karssen bleven ongeslagen, Job de Boer leverde een puntje in. Ook team 2 won, al bood Smash Woudenberg 2 meer tegenstand. Met drie keer Tim Blom, twee keer Chris Blom en één keer Sebastiaan Baek werd het 6-4. Team 3 verloor met 3-7 van Huizen 3, maar Marc Hendriks bleef fier overeind met drie overwinningen.