Vroegste kampioen ooit ?

Het komt voor dat teams veel sterker zijn dan hun concurrenten. Dan gebeurt het wel eens dat zij al voor de laatste ronde niet meer in te halen zijn. Heel soms lukt dat zelfs twee ronden voor het einde. Maar drie weken voor het einde van de competitie al onbereikbaar zijn voor alle andere teams, dat komt eigenlijk nooit voor. Raymon Koole en Tom de Waardt zijn uit de jeugd overgestapt naar de duocompetitie. Als nieuw team daar moesten ze starten in de laagste klasse. Daarvoor zijn ze duidelijk te sterk. Na 7 ronden hebben ze pas twee punten verloren. De 1-4 winst op nummer 2 ZTTV 3 bracht hun voorsprong op 15 punten, genoeg voor de titel. Op 11 maart zijn ze al kampioen, eerder dan wie ook voor hen.

Het gaat goed met SVO. Drie andere teams staan bovenaan. Het eerste seniorenteam blijkt zichzelf na 30 jaar op hun huidige niveau nog steeds te kunnen verbazen. Anderhalf jaar geleden vlogen ze de hoofdklasse uit, ze kwamen meteen terug en handhaafden zich zoals al zo lang. Deze competitie lijkt er niets mis te kunnen gaan. De stand is na 7 ronden nog vrij onoverzichtelijk, maar SVO staat minimaal zeven punten voor alle concurrenten. En leek favoriet Almeerspin 1 tot 3-3 goed bij te blijven, aan het slot liep SVO toch weer uit naar 7-3. Arjan Weergang is tot nu toe op één verliespartij na ongenaakbaar, zo ondervonden Franky Meijer, Dennis van Rutten en Wesley van Wingerden. Hans was ook nu weer goed voor 2 punten en Misja Heller wint dit seizoen opmerkelijk veel, ook nu weer maakte hij in de slotpartij tegen v.Wingerden het verschil. Gaat dit na 16 jaar weer eens in de 3e divisie eindigen?

Kampioenskansen zijn er ook voor trioteam 5 en duoteam 3. Trioteam 5 is in een fel gevecht gewikkeld met Iduna 2. Ook het tweede onderlinge duel werd met 7-3 gewonnen, waarbij Jan Krijger er drie won en Frank Willemsen en Melvin Koole er allebei twee pakten. Daarmee werd een gaatje van 4 punten geslagen, wat met een knappe 2-8 op Maarssen 9 werd gehandhaafd. Waar Lody Njiokiktjien in De Meern nog onverslaanbaar was hadden Jan en Melvin hun huiswerk nu prima gedaan. Beiden bleven ongeslagen, Frank had dit keer maar één punt. Het wordt hier nog spannend.

Duoteam 3 heeft twee wedstrijden voor het einde vier punten voorsprong op nummer twee Smash-W 3. Het onderlinge duel volgende week moet de beslissing gaan brengen. De basis van het team wordt gelegd door de tot nu toe onklopbare Gerrit Roelen, maar zeker zo belangrijk zijn de punten van Merel Meulepas, die ook deze week tegen Overhees 3 weer twee punten haalde en inmiddels vader Piet regelmatig overtreft.

De beide 1e klasse trioteams moeten nog hard werken om zich te handhaven. Team 2 was zelfs op de vijfde plaats beland, maar is na 2-8 winst op SVE 6 weer een plaats geklommen. De start was moeilijk: Mario Weergang verloor kansloos van Tom Joosten, Jan Willem Rouwhorst won maar net van Wouter Bloksma en Igor Heller kwam worstelend nog net boven Niels Durenkamp. Daarna werd het makkelijker, alleen Mario verloor nog van Bloksma. Trioteam 3 snoepte koploper Almeerspin 3 vier punten af. Dat was vooral te danken aan Jeroen Mol. Voor SVO zijn Jeroens lange topspinhalen bekend, maar de volgens het boekje spelende Roy Kapel en Jesper Keur begrepen er helemaal niets van. Helmut verschalkte Roy ook nog en er had nog meer in gezeten als Joran Veldkamp de kansen tegen Keur benut had. Team 3 staat op een veilige plaats, maar safe zijn ze nog niet.

Duoteam 1 gaat zeker weer omlaag naar de 4e klasse. Na de 0-5 tegen Effect 1 hebben ze nog steeds maar twee punten uit zes wedstrijden. Je kunt alles van dit team zeggen, maar als ze degraderen, doen ze het goed.

Trioteam 4 zit in de middenmoot. Verheugend is het herstel van Ron Tahey, die tegen ATC Almere 6 zelfs alle vier de SVO-punten maakte. Rene Rijpkema en John Roelofsen bleven op 0, waardoor met 6-4 werd verloren van de koploper. Duoteam 2 versloeg SVE 2 met 5-0, maar ondanks de ongeslagen wedstrijd van Sander Stel en Laurens Jan Bosman blijft de achterstand op koploper Vitac 1 net iets te groot.

De jeugdteams draaien alle drie aardig mee, maar kampioenskansen zijn er niet. Team 1 staat na 6-4 winst op Almere United 2 met tweemaal Lucas Karssen, tweemaal Martijn de Man en één van invaller Merijn de Vreede op de 4e plaats. Team 2, Tim en Chris Blom en Sebastiaan Baek, klom door 10-0 tegen Almere United 3 naar plaats 3. Team 3 versloeg Shot Soest 5 met 6-4, waarbij Marc Hendriks ongeslagen bleef, Merijn de Vreede tweemaal won en Quinten de Boeck zijn tweede competitiewinst boekte. Dit team staat op plek 4.