Twee kampioenen en misschien nog een derde ?

Eén week voor het einde van de voorjaarscompetitie van de senioren zijn veel beslissingen al gevallen. Voor twee trioteams en één duoteam is het nog spannend. Niet meer voor het eerste team. Dat heeft tot zijn eigen verbazing al een week voor het einde van de competitie het kampioenschap binnen. Het werd bezegeld met 3-7 winst op hekkesluiter Elan 1. Elan trad bij gebrek aan spelers aan met een invaller uit de 4e klasse, die voor Arjan Weergang, Misja Heller en invaller Igor Heller uiteraard geen problemen opleverde. Arjan won van Rick de Jong en Remco Burgman was weinig verrassend, dan Misja en Igor ook van De Jong wonnen was niet bij voorbaat verwacht. SVO heeft nu 12 punten voorsprong en dat is niet meer in te halen. Een verrassend kampioenschap, dat echter ook wel iets zegt over het niveau van de hoofdklasse.

Het tweede team is na een goede serie in de tweede helft van de 5e naar de veilige 3e plaats in de 1e klasse geklommen. Dat werd bevestigd met een 3-7 winst op Tielse TC 1, al was daar wel bijna 4,5 uur en 45 games voor nodig. Jan Willem Rouwhorst won er andermaal drie, al moest ook hij tegen de flamboyante Hongaarse Wadenoyer Andreas Czeto wel tot diep in de 5e game doorwerken. Igor Heller haalde het in de 5e game tegen Czeto net niet (11-13), maar won makkelijk van Mark Janssen en wist de langste partij van de avond, tegen Michael Edel, met de 20e eeuwse score van 21-19 in de 5e game in zijn voordeel te beslissen. Mario Weergang won alleen van Janssen.

Team 3 moet volgende week nog even flink aan de bak om hun verblijf in de 1e klasse te verlengen. Het verschil met de degradatieplaatsen is slechts 1 punt, maar in de laatste ronde kunnen Helmut Vianen, Jeroen Mol, Joran Veldkamp en Wim Oskam tegen hekkesluiter Laren 1 wel flink wat punten halen. Dat zal ook moeten, want concurrent Elan 2 zou wel eens de nodige punten kunnen krijgen van Hilversum 6, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft.

Voor team 4 maakt het niet meer uit, zij zullen op plaats 3 of 4 eindigen, waarbij zij tegen Hilversum 17 meer kunnen halen dan concurrent Shot Soest 7 tegen ATC Almere 6 kan.

Wel heel spannend is het voor team 5. Jan Krijger, Frank Willemsen en Melvin Koole zijn al de hele competitie in een felle strijd verwikkeld met Iduna 2. Onderling wonnen ze die strijd tweemaal met 7-3, maar Iduna haalde uit de overige wedstrijden veel meer punten waardoor de voorsprong voor de laatste ronde toch maar één punt is. Hoe dit gaat aflopen is uiterst onzeker, want SVO speelt de laatste ronde tegen HTV 3 en Iduna tegen Elan 9. Die twee teams delen de laatste plaats.

In de duocompetitie zijn de beslissingen bijna allemaal gevallen. Team 1 zal degraderen uit de 3e klasse, maar dat was al lang duidelijk. Sporadisch wordt er nog een enkel punt gescoord, vooral als Ferdi Dres meespeelt. De inhaalwedstrijd tegen Effect 1 leverde één punt op, waarmee het totaal op 5 uit 9 wedstrijden kwam.

Team 2 staat stabiel op de 3e plaats in de 4e klasse. De basis daarvoor levert Koen Bosboom, die nog steeds zonder nederlaag is. Sander Stel en Laurens Jan Bosman leveren wel punten, maar om kampioen Vitac 1 te achterhalen was dat onvoldoende.

Het derde team staat bovenaan in de 6e klasse, maar is al uitgespeeld en is afhankelijk van concurrent Smash Woudenberg 3. Dat team staat 3 punten achter en heeft onderling voordeel, dus zij hebben aan 3 punten tegen het laaggeklasseerde Overhees 3 voldoende. Dat maakt de kans op een kampioenschap voor Merel en Piet Meulepas en Gerrit Roelen wel erg klein.

Team 4 begon vanuit de jeugd in de 6e klasse, en het lijkt er op dat we ze daar niet meer terug zullen zien. Ook zij zijn uitgespeeld, waren drie weken geleden al kampioen en zullen eindigen met ten minste 15 punten voorsprong op nummer 2. In 8 wedstrijden verloren Raymon Koole en Tom de Waardt allebei één wedstrijd en met de solo ongeslagen Frank Oskam er bij ging er maar één dubbel verloren.

De jeugd heeft nog een aantal ronden te gaan. De resultaten zijn tot nu toe niet onaardig. Het eerste team staat in de middenmoot met twee teams duidelijk achter hen en één er duidelijk voor. Na een duidelijke 2-8 winst op Veenland 2 staan ze op plaats 4, maar plaats 2 is nog bereikbaar. Lucas Karssen doet het momenteel het best, maar Martijn de Man en Job de Boer winnen ook de helft of meer van hun wedstrijden.

Het tweede team is nog in de race voor het kampioenschap in de 6e klasse. Ze stonden gelijk aan kop met Bijmaat 4, maar door het ontbreken van Sebastiaan Baek kwamen ze tegen Smash Woudenberg 2 niet verder dan 5-5, door tweemaal Chris en tweemaal Tim Blom. Daardoor staan ze nu 2 punten achter, maar dat kan in het onderlinge duel nog worden rechtgezet.

Team 3 is een middenmoter in de 6e klasse die het geleidelijk beter gaat doen. Dat lieten Marc Hendriks, Quinten de Boeck en Merijn de Vreede zien door koploper Huizen 3 uit met 4-6 te verslaan, waarbij Marc en Merijn tweemaal wonnen en Quinten weer een punt meepakte.