Clubkampioenschappen Senioren 2018

Koen Bosboom – verslag

Op dinsdag 11 en 18 december was het weer zover, de clubkampioenschappen senioren. Na vele jaren op de 2e zondag van december, had het bestuur dit jaar besloten om het over een nieuwe boeg te gooien, de dinsdagavond. Op de eerste speelavond gingen er 4 poules, waarvan 2x een zeskamp en 2x een zevenkamp de strijd aan om een van de drie posities te bemachtigen in de poules die leiden tot de finalerondes. Hoewel enkele toppers (o.a. Joran) dit jaar niet mee konden doen, was er toch genoeg spanning in de 4 poules.

Na een spannende eerste week, ging men op 18 december de strijd aan om de prijzen. De winnaars van 11 december begonnen in een vervolgpoule, waaruit de besten doorgingen naar de halve finales en de rest streed om plekken 5 t/m 12.

De overige spelers gingen met elkaar de strijd aan in aparte poules om de overige plekken. Deze strijd eindigde uiteindelijk om de felbegeerde Rob Heller poedelprijs, waarbij Jan Schwartz deze zich wist toe te eigenen.

Vervolgens gingen Mario, Helmut, Arjan en John in de halve finales de strijd aan om een plek in de finale. Na een tweetal spannende wedstrijden wisten Arjan en (wederom) John de finale te behalen.

De strijd om de derde plaats beslechtte Helmut in zijn voordeel in een makkelijke 3-0 winst op Mario.

De finale was een stuk spannender. Een sterk spelende John maakte het Arjan lastig, maar door enkele games geconcentreerd flinke achterstanden in te lopen wist Arjan na een paar jaar afwezigheid zichzelf weer te bekronen tot beste speler van SVO.

Arjan, van harte gefeliciteerd als clubkampioen 2018!