Derde competitieweek verloopt volgens verwachting

Na 3 competitieronden zijn de resultaten van SVO redelijk volgens verwachting. Veel kampioenschappen zitten er deze keer niet in, maar heel slecht gaat het ook niet.

Het als SVE 2 in de hoofdklasse spelende team zal nog wel even moeten aanpoten om in de hoofdklasse te blijven. Na een 7-3 verlies tegen Hilversum 6, waarbij ook Arjan Weergang tegen Pieter Salentijn een verliespartij moet incasseren en 4-6 winst op “clubgenoten” SVE 4 staat SVO wel in het midden. Arjan won daar wel driemaal, al maakte de 13-jarige Floris zur Mühlen het hem even moeilijk. Hans Hoekstra scoorde daar tweemaal, Misja Heller won alleen van Ole Baek.

Het officiële eerste team lijkt al na 3 ronden volslagen kansloos voor handhaving in de 3e divisie. In de derde ronde was zelfs een fantasieopstelling nodig omdat van de vier spelers alleen Jan Mulder beschikbaar was. Joran Veldkamp en Igor Heller hadden de weinig benijdenswaardige taak om Midstars 2 te bestrijden, een team met een speler van eredivisieniveau (Peter Verweij) en de nummer 1 van Nederland bij de meisjes Shuohan Men. Niet verrassend dat de eindstand 0-10 was, waarbij alleen Jan en Igor één game van derde man Thomas Kuijer wonnen. Wel vermeldenswaard was dat Joran maar liefst zes directe punten tegen Verweij scoorde met zijn forehand backspinservice voor het lichaam en daarmee zelfs een keer tot 12-14 kwam.

Team 2 boekte een regelmatige 9-1 overwinning op het zeker zonder kopman Jan v.d.Beek wel erg matige TVS 1. Jan Willem Rouwhorst en Igor Heller scoorden al hun punten, al werd Igor door invaller Schellingerhout totaal van tafel geserveerd. Mario Weergang liet tegen Edwin Vetkamp een punt liggen. Team 2 staat ook in de middenmoot.

Het derde team moet uitkijken na 10-0 verlies tegen HTTC 1, maar heeft alles nog geheel in eigen hand. Helmut Vianen, Jeroen Mol en Joran Veldkamp kwamen er in Houten even niet aan te pas. Team 4 staat na 6-4 verlies tegen Douwe Egberts 1 (nog steeds met Jan Tabak in de gelederen) en 7-3 verliet tegen Leerdam 3 precies op een 50% score.  John Roelofsen is met een goed seizoen bezig, hij heeft tot nu tot nog alles gewonnen.

Het vijfde team heeft een geweldige start, na driemaal 7-3 staan zij zelfs bovenaan. Jan Krijger moest alleen de 80-jarige Henk van Schaik van VTV feliciteren. Melvin Koole versloeg Van Schaik verrassend, maar verloor tegen Elan 4 weer een partij en ook Frank Willemsen heeft met 5 uit 9 een hele aardige score. Over’t Net 4, met 68-voudig international Ursula Stulemeijer in de gelederen, staat echter maar één punt achter.

Bij de duoteams is het een beetje wisselend. Team 1 draait na een zwakke start goed mee in de 3e klasse met 5-0 tegen ZTTV 2 en 4-1 tegen Hilversum 5. Jeroen Mulder doet het met 5 uit 6 prima. Team 2 zit in de top van de 4e klasse, met name door de inbreng van Ferdi Dres.

Het derde team had na twee wedstrijden nog geen punt, dus zetten Sander Stel en Jan Schwartz een geheim wapen in. En dat werkte, want ook in duocompetitie tegen Smash Woudenberg 2 won John Roelofsen alles. Een 2-3 nederlaag kon echter niet worden voorkomen. Het vierde team heroverde de koppositie in de 5e klasse door 2-3 winst bij Fletio 3. Raymon Koole en Tom de Waardt konden Ed Vonk niet aan, maar de drie andere punten bleven binnen boord. In team 5 pakte Piet Meulepas zijn eerste punt, won ook Merel er weer één, maar werd toch met 2-3 van Hilversum 10 verloren.