Start competitie helemaal niet slecht.

SVO speelt dit najaar officieel met 13 teams in de competitie. Maar eigenlijk zijn het er 15. Het oude eerste seniorenteam speelt deze competitie onder de naam SVE 2 en het grootste deel van het eerste jeugdteam onder de naam Woerden 2. En het nieuwe eerste seniorenteam speelt bij SVE. We hopen dat u het nog kunt volgen.

SVO senioren 1 is voor het eerst sinds 2000 weer vertegenwoordigd in de landelijke herencompetitie. En hoewel dit team bestaat uit van SVE overgekomen spelers (waarbij Arno Luc Ackermann wel een lang SVO-verleden heeft) had de eerste wedstrijd toch een groter SVO-aandeel. Alleen Jan Mulder en Mees v.d.Meer waren beschikbaar, waardoor Igor Heller voor het eerst sinds 1999 weer eens in de 3e divisie mocht spelen. Over de uitwedstrijd in Lochem tegen De Toekomst 1 kunnen we kort zijn: dit niet eens heel sterke 3e divisieteam versloeg ons in 2,5 uur met 10-0.

Het oude SVO 1 deed het als SVE 2 duidelijk beter. Tegen Rega 1 werd het 5-5, wat gezien de opstelling van de Nijkerkers bijna maximaal is. Arjan Weergang won er drie. Dat klinkt normaal, maar is het niet, want Arjan won nog niet eerder van Robin Luyer en winst op Tim de Graaf is voor hem ook geen zekerheid. Hans Hoekstra en Misja Heller wonnen van Aart Jan Provoost.

Het tweede team won met 4-6 van Tielse TC 1, het team waar zij de vorige competitie tegen eindigden. Jan Willem Rouwhorst had ook nu een doorslaggevend aandeel met drie goede winstpartijen, al moest hij tegen Michael Edel tot diep in de vijfde game doorwerken. Igor Heller en Mario Weergang wonnen alleen van Mark Janssen. Jan Willem kan lang niet altijd spelen, dus deze winst was zeer welkom.

Team 3 heeft deze competitie een paar teams waarvan ze zeker moeten winnen. UTTC 2 is er daar één van. Helmut Vianen, Joran Veldkamp en Jeroen Mol waren scherp en maakten er een duidelijke 8-2 winst van. Helmut en Joran bleven ongeslagen, Jeroen won van Erik van Dijk maar verloor van Patrick Ras en Martin Houthuizen.

Het vierde team won met 8-2 van Gispen 6, al was dat lastiger dan de stand doet vermoeden. John Roelofsen bleef zonder verlies, Ron Tahey en Rene Rijpkema verloren van Sirius de Kok. En ook team 5 won, met 3-7 van Hilversum 16. Jan Krijger wordt nog steeds met het jaar beter, hij won driemaal soeverein. Melvin Koole en Frank Willemsen zorgden beiden voor twee punten.

In de duocompetitie ging het minder goed. 3e klasseteam SVO 1 verloor met 4-1 van Bunshot 1 waarbij Jeroen Mulder bij zijn herstart voor het enige punt zorgde. Koen Bosboom slaagde er niet in te scoren. 4e klasseteam SVO 2 won met, met 2-3 van TVS 2. Ferdi Dres en Remco de Jong scoorden solo beiden éénmaal en wonnen het dubbel. Team 3 verloor kansloos met 0-5 van het zeer degelijke VTV 3, Gerrit Roelen en Sander Stel kregen nooit een serieuze kans op winst. Het net naar de 5e klasse gepromoveerde vierde team kreeg zijn eerste nederlaag ooit te slikken: 3-2 tegen ONI 5. Raymon Koole en Tom de Waardt bleven beiden op één punt steken. Team 5, terug in de 5e klasse, verloor met 1-4 van De Schans 1. Merel Meulepas haalde haar eerste winstpartij op dit niveau ooit maar dat was het enige punt: vader Piet kon het goede voorbeeld niet volgen.

Bij de jeugdteams waren de resultaten wisselend. Het eerste team, een samenwerkingsverband met Woerden in de 4e klasse spelend onder de naam Woerden 2 verloor met 7-3 van TTVN 4, Martijn de Man, Lucas Karssen en Woerdenaar Nikola Nikolic scoorden alledrie één punt. Vijfdeklasser team 2 verloor krap van Hilversum 10, met tweemaal Tim Blom en éénmaal broer Chris werd het 6-4 voor Hilversum. Zesdeklasse team 3 won wel, de lange reis naar Lelystad werd beloond met 2-8 winst. Merijn de Vreede viel goed in met drie punten, Quinten de Boeck won er twee en Sanne de Vreede deed bij haar competitiedebuut hetzelfde. Het debuut van team 4 was iets minder goed: 5-0 verlies tegen Hilversum 14. Andras Bagita, Sil v.d.Berg en Nick v.d.Wal wachten nog op hun eerste winstpunten.