Het Ben Zomertoernooi door de ogen van een deelnemer

Tekst – Alex Vijfvinkel

We schrijven zondagmiddag 10 februari. Buiten is het koud en wil het maar niet stoppen met regenen. Oftewel, een schitterende dag om te tafeltennissen. Aangekomen in De Meern wacht ons een zaal met niet één, twee maar wel 9 tafeltennistafels. In de zaal worden de spieren al goed losgemaakt, gaan de nekspieren van de toeschouwers van links naar rechts en wordt het rubber van de batjes lekker warmgespeeld. De zaal is klaar voor een dag vol tafeltennis, we zijn klaar voor het Ben Zomertoernooi! 

In verschillende poules nemen (oud-)leden, vrienden & familie het tegen elkaar op. In enkel- en dubbelspel worden de balletjes over het net geslagen en in de meeste gevallen ook in razendsnel tempo weer teruggespeeld. De dag verloopt net zo snel als de rally’s en na 4 uur topsport zit het toernooi er op. Tenminste het sportieve gedeelte ervan. Want onder het genot van een drankje komen de sporters weer op adem en volgt de prijsuitreiking door niemand minder dan Ben Zomer zelf.

Daarna is het toch echt tijd om aan te schuiven voor een smakelijke afsluiter. Boerenkool, zuurkool en, voor sommige deelnemers misschien ook wel de meest voortreffelijke pot van de dag, de hutspot. Er werd nog lang nagetafeld onder het genot van een kop koffie, thee of wat sterkers en daarna was het toch echt tijd om de warme zaal en de Marebar in te ruilen voor een nat pak en huiswaarts te gaan. 

Organisatie, Marebar en Ben Zomer, bedankt!