Clubkampioenschappen Jeugd

De clubkampioenschappen jeugd werden gespeeld in de kerstvakantie, op zaterdag 4 januari. Er waren 9 deelnemers. De spelers werden in 3 poules ingedeeld, waarbij vervolgens de nummers 1 tegen elkaar speelden, net als de nummers 2 en 3.

Nieuwkomer Artin miste duidelijk nog wedstrijdritme. Zijn eerste 2 wedstrijden werden redelijk snel verloren. Toen kwam hij echter op stoom, en zo werd hij uiteindelijk eerste in de laatste poule. Lennard won er 1 en verloor er 1 in zijn eerste poule. Met daarna 2x 3-1 winst werd hij eerste in de middelste poule. Joeri wist knap eerste te worden in zijn poule in de voorronde. Ruben speelde met een gloednieuw batje. Zijn eerste potjes liepen niet helemaal soepel. Deze kon hij echter nog met enige moeite naar zich toetrekken.

De eerste wedstrijd in de tweede ronde had hij het erg moeilijk, mede door zijn nieuwe batje. Hij werd wat onzeker, maar wist met pijn en moeite toch te winnen, met 3-1. Na een korte pauze moest hij opnieuw aan de slag. Nu tegen Robin, zijn grootste concurrent.

Beiden 1 uit 1 gewonnen en de laatste wedstrijd van de dag. Deze partij zou het kampioenschap bepalen. Ruben had zich blijkbaar herpakt, want ijzig kalm maakte hij korte metten met zijn tegenstander. In 3 games was de finale afgelopen en kon Ruben zichzelf clubkampioen noemen.

De volledige uitslag was:

  1. Ruben
  2. Robin
  3. Joeri
  4. Lennart
  5. Nick
  6. Niels
  7. Artin
  8. Lorenza
  9. Robin